ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-02-2021
Even voorstellen: Ajax-target Kamaldeen Sulemana

Met het aanstaande vertrek van Quincy Promes is Marc Overmars alweer hard op zoek naar een aanvallende versterking. Volgens zowel Deense als Nederlandse media gaat Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland de overstap naar de Eredivisie maken. De achttienjarige aanvaller komt van de club waar Ajax eerder al zijn Ghanese landgenoot Mohammed Kudus weghaalde.


Lees verder
Berghuis, Boadu en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 20

Speelronde nummer twintig in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.

Lees verder
Frimpong en Braaf: Twee Manchester-City producten die hun geluk ergens anders gaan beproeven

Jeremie Frimpong en Jayden Braaf maakten afgelopen week beiden een overstap binnen Europa. Frimpong tekende bij Bayer Leverkusen, terwijl Braaf aan de slag gaat bij Udinese. Een doorbraak bij Manchester City is waar de jonge Nederlanders op hoopten toen ze op jonge leeftijd uit Nederland vertrokken. Een doorbraak in Manchester zat er echter voor de jeugdinternationals niet in.

Lees verder
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!

Lees verder
Samenvatting Tottenham Hotspur - Liverpool (1-3)

Liverpool heeft donderdag uitstekende zaken gedaan in de Premier League. The Reds wonnen de moeilijke uitwedstrijd bj Tottenham Hotspur overtuigend met 1-3 en blijven zo een rol spelen in de titelstrijd. Steven Bergwijn en Georginio Wijnaldum begonnen beide in de basis in de topper. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder.

Lees verder
AZ - Ajax: De cruciale spelersbattles op het middenveld

De zondagmiddag zit vol met mooie voetbalwedstrijden in de Eredivisie. De beste spelers van de Eredivisie nemen het in Rotterdam en Alkmaar tegen elkaar op. In Alkmaar belooft het een spannende slag op het middenveld te gaan worden. Welke middenvelders zullen boven zichzelf uitstijgen in deze topper?

Lees verder
Interview Million Manhoef: "Terwijl anderen slapen ga ik aan de slag met mijn krachttrainer"

Bij Vitesse loopt een veelbelovende back rond die allerminst beantwoordt aan het cliché van een luie voetballer. Een doorzetter met een bijna obsessieve drang tot zelfontplooiing. Zijn naam: Million Manhoef. "Op school liep ik de hele dag met gewichten aan mijn enkels om mijn benen te trainen."

Lees verder
Interview Kenny Tete: "Spel in de Premier League is me op het lijf geschreven"

Als kind zat hij vaak op het puntje van zijn stoel voor de televisie. Kenny Tete volgde de Premier League op de voet. Dit seizoen komt de 25-jarige rechtsback zelf uit in het Engelse voetbalwalhalla. "Het spel is me op het lijf geschreven."

Lees verder