ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-07-2022
Even voorstellen: duo Francisco Conceição en Mykola Matvienko op weg naar Ajax

Het duurde even, maar Ajax is inmiddels op stoom op de transfermarkt. Na de recordbrekende transfer van Steven Bergwijn pakten de Amsterdammers deze week door met het contracteren van Owen Wijndal. Daar houdt het niet bij op. Ajax heeft opnieuw een duo in het vizier die de selectie moet versterken. We stellen de Portugees Francisco en de Oekraïner Mykola Matvienko kort voor. 


lees verder
Samenvatting OranjeLeeuwinnen - Portugal (3-2)

De OranjeLeeuwinnen hebben hun eerste overwinning op het EK voor vrouwen weten te winnen. Nadat eerder nog gelijk werd gespeeld tegen Zweden, werd Portugal door een prachtig doelpunt van Daniëlle van de Donk met 3-2 verslagen. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder.

lees verder
Bestel de Nationale Voetbalgids nu tijdelijk met gratis verzending

Op 5 augustus is het weer zover: dan verschijnt de extra dikke ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2022/23. Speciaal voor voetballiefhebbers die niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen is er nu de mogelijkheid om de seizoensgids te pre-orderen. Nu tijdelijk met gratis verzending.

lees verder
Waarom de voetbalvrijdag je weekend geweldig inluidt

In de meeste competities is het seizoen nog niet begonnen, maar toch staan er dezer dagen al heerlijke wedstrijden op het programma. Dat is ook vrijdag weer het geval. Dan spelen flink wat Eredivisie en Premier League-ploegen een interessante oefenwedstrijd en gaat het EK voor vrouwen verder. 

lees verder
Win het boek Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom

Een tragische gebeurtenis in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Op 8 juli 2017 krijgt Ajax-talent Abdelhak Nouri een hartstilstand waardoor hij nooit meer zou kunnen voetballen. Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom vertelt het verhaal vanuit het perspectief van vrienden en familie. ELF Voetbal mag twee exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
Win het boek Italië 1982, Azuurblauwe voetbaltriomf

Een van de meest onverwachte Wereldkampioenen uit de historie. Italië greep in 1982 de mondiale titel door West-Duitsland in de eindstrijd te kloppen. Dat nadat de poulefase met drie gelijke spelen was afgesloten. Auteur Roberto Pennino heeft een prachtig boek over het WK in Spanje geschreven. ELF Voetbal mag vandaag drie exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
Met deze toptalenten speelde Bergwijn samen in de jeugd van Ajax

Vrijdag werd bekend dat de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax eindelijk helemaal rond is. De buitenspeler die voor 31,25 miljoen euro overkomt van Tottenham Hotspur speelde eerder al zes jaar in de jeugd van de Amsterdammers. Met welke toptalenten speelde hij toen samen? 

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder