ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-01-2023
Even voorstellen: PSV-aanwinst Fábio Silva

Fábio Silva is nog altijd één van de duurste achttienjarige spelers ooit. In 2020 betaalde het toen recent gepromoveerde Wolverhampton Wanderers een slordige veertig miljoen euro voor de talentvolle Portugees, die als recordaanwinst deel uit moest gaan maken van het project bij The Wolves. Nu, tweeënhalf jaar later, gaat hij zijn handtekening onder een contract bij PSV zetten. Wat kunnen ze in Eindhoven verwachten?


lees verder
Samenvatting De Klassieker: Feyenoord - Ajax (1-1)

De afgelopen edities van De Klassieker kenden telkens dezelfde winnaar: Ajax. Deze editie zou een overwinning voor de Amsterdammers echter allesbehalve gegarandeerd zijn. Koploper Feyenoord was er op gebrand om het kwakkelende Ajax de volgende genadeklap uit te delen. Na een slordige wedstrijd dropen beide ploegen met gemengde gevoelens af richting de kleedkamers.

lees verder
ELF Voetbal Andere Tijden Special: over de 100 oudste voetbalclubs van Nederland

De honderd oudste voetbalclubs van Nederland. Van Koninklijke HFC tot en met SV Baarn. Dat is het thema van de nieuwe Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie, omgedoopt tot Andere Tijden Special. 29 interviews en/of artikelen van clubs komen aan bod.

lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: Week 3

Derby's, degradatiekrakers en hattricks: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
Deze 10 'vergeten' veteranen spelen wekelijks in de Turkse Süper Lig

Zo groot als tien jaar geleden, is de Turkse competitie bij lange na niet meer. Turkije kende een vrije val op de UEFA coëfficiëntenlijst en er worden minder grote transferbedragen betaald. Één ding is er nog niet veranderd. De Turkse Süper Lig is nog altijd een bejaardentehuis voor voormalige sterren van de Europese velden. 

lees verder
Hoe deze Sparta-uitblinkers de statistiekenlijstjes van de Eredivisie overnemen

Sparta blijft winnen. SC Cambuur werd kinderlijk eenvoudig verslagen waardoor de top van de Eredivisie zondagmiddag weer aan de bak moet. De ploeg van Maurice Steijn nadert op slechts enkele punten. De uitblinkers uit het elftal beginnen ook steeds meer hun stempel te drukken op het Eredivisieseizoen.

lees verder
Vijf oer-NEC'ers over 1983: "Ik had direct een fluim van een speler van FC Barcelona te pakken"

Degraderen, maar ook de bekerfinale halen. Een seizoen later als eerstedivisionist verwend met Europese confrontaties met Brann Bergen en als klapper FC Barcelona. De seizoenen 1982/83 en 1983/84 vormen bijzondere hoofdstukken in de clubgeschiedenis van NEC. Met Carlos Aalbers, Henk Grim, Anton Janssen, Frans Janssen en Sije Visser, vijf hoofdrolspelers uit die periode, kijken we terug. "De spelers van FC Barcelona maakten er een vies spelletje van."

lees verder
4 transfers die je hebt gemist deze winter

De transferwinter is in volle gang. Ook deze periode vinden er grote transfers plaats. Maar het kan zijn dat een aantal van die transfers aan je voorbij zijn gegaan. We zetten er een aantal op een rij. 

lees verder
MVV-neven Tim Zeegers en Lars Schenk: "Natuurlijk sneuvelde er weleens iets"

Jarenlang voetbalden neven Tim Zeegers en Lars Schenk samen in de woonkamer, kelder of tuin bij Zeegers thuis. Nu spelen ze samen in De Geusselt bij het MVV waarvan ze droomden. Ze voetballen er in naam van hun familie, club en provincie. "Ja, er wordt bij ons in de kleedkamer veel Limburgs dialect gesproken."

lees verder