Ahoy

In deze nieuwsbrief:

  • Evenementenbranche hard geraakt
  • Gaming is booming (o.a.: free esports college)
  • Eerste online InfraExperience event groot succes
  • Gemeenteraad stemt in met Rotterdam als gaststad ESF 2021
  • Recharge Earth congres
  • Uitkijken naar topsport
  • BusinessBoost Live ONLINE

Evenementenbranche hard geraakt

1,5m afstand

Het coronavirus heeft de wereld nog steeds flink in zijn greep, en dit geldt absoluut ook voor onze branche. Gezondheid staat uiteraard voorop en gelukkig zien we dat de maatregelen die de overheid heeft genomen effect hebben op het virus. Zicht op het precieze moment van herstel van de branche is echter nog onzeker. Samen met de brancheverenigingen, andere locaties, leveranciers en onze klanten zijn wij met plannen en protocollen bezig binnen de 'coronaproof’ maatschappij om ervoor te zorgen dat we snel weer op een verantwoorde manier bepaalde typen evenementen kunnen organiseren.

 

Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy, Jolanda Jansen, vertelde hier recent ook over in een podcast van branchevereniging CLC Vecta. De podcast is hier terug te luisteren. Tevens lees je hier het persbericht dat CLC Vecta gisteren uitstuurde over deze kwestie.

 

 

Gaming is booming (o.a.: free esports college)

Rotterdam Games Week

Tijdens RTM Games Week staat Rotterdam Ahoy opnieuw in het teken van esports & gaming. Gaming is de snelst groeiende entertainmenttak van de laatste jaren en is in deze periode een geweldige manier om mensen met elkaar te verbinden. Het exclusieve gaming hardware merk OMEN is opnieuw de hoofdsponsor van DreamHack Rotterdam, het festivalweekend van 16 t/m 18 oktober in Ahoy. Voorbereidingen zijn in volle gang; ook een nieuwe EsportsX conferentie staat daarbij op het programma.

 

In aanloop organiseert Rotterdam Ahoy op 27 mei aanstaande samen met SportsCloud de digital conference: 'Esports Summer College'. Een ideale manier om te leren van experts en direct te kijken hoe esports & gaming van waarde kan zijn voor business, recruitment, merk of beleidsdoelstellingen.

 

Klik hier om gratis in te schrijven.

 

InfraExperience
Eerste online InfraExperience event groot succes

Studenten van opleidingen zoals Bouwkunde, Civiele Techniek en Elektrotechniek deden op donderdag 23 april mee aan een Online Speeddate Event via het digitale platform van InfraExperience. Ze konden op die manier makkelijk in contact komen met infrabedrijven en opdrachtgevers. In een volledig InfraExperience gebrande online Zoom ruimte vonden veertig speeddates plaats. "Het was een succes,” stelt Exhibition Manager Kim Vrolijk. "Er waren verschillende goede matches en er zullen zeker nog vervolggesprekken volgen!”

Lees meer

ESF
Gemeenteraad stemt in met Rotterdam als gaststad ESF 2021

De Rotterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met het raadsvoorstel waarbij Rotterdam in 2021 alsnog gaststad voor het Eurovisie Songfestival kan zijn. Hiermee is de eerste belangrijke stap richting het Eurovisie Songfestival 2021 gezet. De projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival vanuit de publieke omroep zal uiteindelijk definitief uitsluitsel geven waarvoor eerst een aantal organisatorische, productionele en financiële vraagstukken beantwoord moeten worden. Daar wordt nu volop aan gewerkt. Het voornemen is om komende maand uitsluitsel te geven.

Recharge Earth congres op 10 en 11 maart 2021

Recharge Earth

Energietransitie is een belangrijk thema. Niet alleen voor overheden, bedrijven, kennisinstellingen en dienstverleners maar voor de maatschappij als geheel. Het nieuwe platform Recharge Earth heeft als doel een actieve bijdrage te leveren aan het behalen van klimaatdoelstellingen en het verzilveren van economische kansen die daarmee gepaard gaan. 

 

Recharge Earth brengt relevante partijen op het gebied van energievoorziening en energietransitie samen. Overheden, netbeheerders, energieleveranciers, consumenten, kennisinstellingen, innovatiehubs, dienstverleners, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden delen kennis en ervaring om zodoende tot concrete oplossingen te komen. Een belangrijk onderdeel van Recharge Earth is een jaarlijks terugkerend congres, waarvan de eerste editie plaatsvindt op 10 en 11 maart 2021 in het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC).

 

Lees meer

Zesdaagse
Uitkijken naar topsport

Vorige week stonden de Nederlandse baansprinters Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen sinds lange tijd weer op de baan om hun training te hervatten. We kijken ernaar uit om hen later dit jaar aan de slag te zien in Ahoy. Dan staat van 24 t/m 29 november namelijk een nieuwe editie van de Wooning Zesdaagse op de kalender. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op, of bekijk de brochure op de website

BusinessBoost
BusinessBoost Live Online

Corona heeft de wereld flink op zijn kop gezet. En dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Want hoe kom je deze crisis door? En hoe houd je jezelf en de mensen in je onderneming gemotiveerd om te blijven doorzetten? In de eerste online editie van BusinessBoost Live Online op 30 april deelden ondernemers en experts handvatten en tips waar je als ondernemer direct mee aan de slag kunt. Zodat je actie(f) kunt ondernemen in tijden van corona.

 

Terugkijken kan hier

 

28 mei is het tijd voor de tweede online sessie. Meer informatie over het thema en de sprekers volgt. Claim nu alvast jouw plekje!

Ahoy

Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam | Postbus 5106, 3008AC Rotterdam

T: +31 (0)10 293 33 00 | F: +31 (0)10 293 33 99 | E: info@ahoy.nl

Ahoy
Ahoy
Ahoy
Ahoy
Afmelden | www.ahoy.nl
Privacy | Contact
Newsletter2020-05-08 14:14:01