CFO kan na coronacrisis claims tegemoet zien
Executive Finance
Bestuurdersaansprakelijkheid
Online versie
Artikel Executive Finance
Bedrijfscultuur vormt het grootste gevaar
Edwin Slutter was succesvol als CFO van Pathé maar dat eindigde vorig jaar maart abrupt door een cybercrime-incident. Hackers braken in op de computers van de cinemaketen en wisten via CEO-fraude 19,2 miljoen euro buit te maken. Nu waarschuwt hij andere CFO’s en topmanagers. 
Artikel Executive Finance
CFO kan na coronacrisis claims tegemoet zien
Als de solidariteitsfase van de coronacrisis voorbij is, gaan bestuurders (met de CFO voorop) te maken krijgen met meer claims vanwege bestuurdersaansprakelijkheid. De belangentegenstellingen nemen toe. “Die claims komen geregeld ook op het bordje van de financiële bestuurder." 
Masterclass Bestuurdersaansprakelijkheid in Finance
Uitdagende tijden voor bestuurders in Finance
Tijdens de tweedaagse Masterclass Bestuurdersaansprakelijkheid in Finance op 24 en 25 november, bieden inzicht in o.a. juridische-, bedrijfseconomische-, en strategische uitdagingen die op de financiële bestuurder afkomen en verschaffen we u handvatten ter voorkoming van aansprakelijkheidsclaims.
Artikel Executive Finance
Staat de CFO vooraan in de vuurlinie?
Bestuurdersaansprakelijkheid van een CFO is een hot topic. Sprekende voorbeelden zijn de recente Steinhoff-zaak en in een verder verleden de Landis-zaak. Beiden zijn ze aangespannen door gedupeerde beleggers. Hoe kunt u dit als CFO voorkomen?
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright