Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Volgend jaar mogelijk fors hogere belasting op benzine
De totale prijsstijging door belastingen bij ongewijzigd beleid voor een liter benzine (accijns en btw) bedraagt volgend jaar ruim 20 eurocent per liter benzine. Dat antwoordt staatssecretaris Van Rij van Financiën op Kamervragen van Pieter Omtzigt.
Lees verder »
Exoneratiebepaling onredelijk bezwarend, Joanknecht moet forse schadevergoeding betalen
Het Eindhovense Joanknecht & Van Zelst moet na een onjuist fiscaal advies meer dan vier ton betalen aan een in België woonachtig ondernemersechtpaar, heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld. Daarmee komt waarschijnlijk een einde aan jarenlang procederen over de kwestie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gemakkelijk online samenwerken met je klant

Als accountant of administrateur doe je niks liever dan meedenken met het financiële welzijn van jouw klanten. Hoe zorgen ze op een goede manier voor een stabiel inkomen wat het liefste ook nog elk jaar groeit? Dit kan je samen realiseren door het boekhoudprogramma SB+ van AFAS Software. Hoe? Dat vertellen we je graag tijdens een gratis sessie!

Ja, ik schrijf mij in! »
ING hoefde geen fraude te vermoeden, schadevordering opgelichte Saudi’s afgewezen
Het Saudische United Gulf Trading Company (UGTC) Ltd werd in 2020 voor ruim €86.000,- opgelicht via een bij ING Apeldoorn geopende bankrekening. Volgens de rechtbank Amsterdam hadden daarover bij de bank intern geen alarmbellen af hoeven gaan.
Lees verder »
Herkwalificatie box 3-schuld tot eigenwoningschuld
De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een aflossingsvrije lening, die niet voldoet aan de voorwaarden voor kwalificatie van eigenwoningschuld en in box 3 valt, kan worden geherkwalificeerd tot eigenwoningschuld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online excel training speciaal voor de belastingadviseur (verdieping)

Als belastingadviseur kun je eigenlijk niet zonder Excel. Ben jij al bekend met de vele mogelijkheden? Voor deze training ben je de basis voorbij en echt aan verdieping toe. Debby Kettler leert je op 14 september hoe je o.a. data kunt koppelen en hoe je binnen 10 seconden een analyse van je bestand kunt maken, met diverse doorsnedes.

Lees verder »
Randstad verzet zich tegen miljoenen aan belastingclaims België
Uitzendconcern Randstad verzet zich tegen meer dan 72 miljoen euro aan belastingclaims in België. De Belgische fiscus zou het bedrijf van fiscaal misbruik beschuldigen, vanwege een zeer gunstige deal met de Zwitserse fiscus.
Lees verder »
Aansprakelijk voor schade door mislopen voorwaardelijke pensioen
Is de werkgever jegens de oud-werknemer aansprakelijk voor de schade als gevolg van het mislopen door de werknemer van het voorwaardelijke pensioen? Om die vraag draaide het onlangs in een zaak bij het Hof Den Haag.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘We staan voor een immense opgave door CRSD’

CSRD verplicht grote bedrijven in Europa om binnenkort over hun duurzaamheidsinspanningen te rapporteren. Om bedrijven te inspireren en te begeleiden, deelt Sdu in deze blogserie de verhalen van verschillende bedrijven over hun aanpak. In dit interview: Loic Chavaroche, Cief Quality-Safety-Security-Environment Officer bij Groupe Sterne.

Lees verder »
‘Nieuwe lastenverzwaringen funest voor mkb’
Het slechtste dat het demissionaire kabinet met Prinsjesdag kan doen, is opnieuw de lasten voor mkb-ondernemers verzwaren. Dat heeft MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof gezegd bij BNR. Volgens de mkb-voorman zou dat funest zijn: ‘We zitten in een recessie, de vraag loopt terug, de kosten stijgen en de winsten in het mkb staan onder druk.’
Lees verder »
Beleidsbesluit belastingplicht vpb van stichtingen en verenigingen geactualiseerd
De Staatssecretaris van Financiën heeft het beleidsbesluit over de belastingplicht voor de vennootschapsbelasting van stichtingen en verenigingen geactualiseerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Dit zijn de grootste misverstanden over de nieuwe pensioenwet
En weer doet een penningmeester een greep uit de kas
RJ past richtlijnen aan rondom continuïteit
FIOD arresteert vrouw die rendement van 200 procent beloofde
OPLEIDINGEN
Cursus ESG Essentials
Sdu
31 augustus 2023
Masterclass Ziekmelding van werknemer bij verstoorde arbeidsrelatie
The Legal Company
14 september 2023
Cursus Btw actualiteiten
Accountancy Vanmorgen
26 september 2023
VACATURES
Accountant
Flynth
Maastricht-Airport
Externe Accountant
Coney Minds
Fiscalist bij RSM Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN