NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Expediteur dreigt dupe te worden van corona-betalingsuitstel
 
Expediteurs kunnen zwaar in de problemen komen door uitstelregelingen, die het kabinet heeft ingevoerd om het Nederlandse bedrijfsleven tijdens de coronacrisis te ondersteunen.
 
 
 
#
 
Wegtransport ziet een derde van omzet verdampen
 
Wegvervoerders hebben hun omzet in de afgelopen coronaweken gemiddeld met ongeveer een derde zien teruglopen. Dat melden brancheverenigingen Vern en TLN. In sommige deelmarkten, zoals sierteelt en containervervoer, is de pijn nog veel groter.
 
 
#
 
Kunnen reders crisis aan?
 
Nu de coronacrisis er behoorlijk inhakt bij container carriers, groeien de zorgen of de rederijen in staat zijn om hun hoofd boven water te houden. In de sector wordt al gevreesd voor een nieuw Hanjin-scenario.
 
 
 
(advertentie)
#  
Geïntegreerde logistieke activiteiten
 
Ontdek hoe BluJay, Eimskip, een toonaangevend transportbedrijf gespecialiseerd in wereldwijde expeditieservices, helpt een betere klantenservice tegen lagere kosten te leveren.

Naar de video
 
 
 
 
POPULAIR
 
#
 
Vos Logistics zag omzet stijgen en winst halveren in 2019
 
Vos Logistics uit Oss zag vorig jaar zijn netto-resultaat ruim halveren ten opzichte van het jaar ervoor. Daar stond tegenover dat de omzet juist groeide, met 9%. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag, waarin ook te lezen valt dat het bedrijf forse hinder ondervindt van de corona-uitbraak.
 
 
 
#
 
P&O Ferries: ‘Voortbestaan in gevaar als we niet diep snijden’
 
Het Britse P&O Ferries zegt dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar komt als de personeelskosten niet drastisch kunnen worden verlaagd.
 
 
 
#
 
Transport kan doorgaan tijdens coronacrisis door professionele desinfectie
 
Transport is een vitale sector, die ondanks alle corona-voorzorgsmaatregelen gewoon door moet blijven draaien. Toch wil je als bedrijf voorkomen dat collega’s ziek worden. Daarom is het belangrijk om regelmatig werkplekken professioneel te desinfecteren.
 
 
 
#
 
Rederijen en importeurs zoeken opslagplek voor volle containers
 
Rederijen en importeurs zijn op grote schaal op zoek naar opslagruimte voor containers met Aziatische lading, die nu niet afgeleverd kunnen worden omdat fabrieken en distributiecentra gesloten zijn.
 
 
 
#
 
Van Donge & De Roo: ‘Plek zat’
 
In hun jacht op ‘handel’ in tijden van corona werpen tal van logistieke dienstverleners zich op als tijdelijke opslaglocatie voor volle containers, die niet kunnen worden afgeleverd omdat fabriek en distributiecentra de poort hebben gesloten. Een van hen is de Rotterdamse Van Donge en De Roo-groep, dat op het Distripark Maasvlakte over DR Depots voor...
 
 
 
#
 
‘Coronacrisis vergroot de urgentie tot multimodaliteit’
 
Het digitaliseren van vrachtdocumenten verkort de doorlooptijd van het transport behoorlijk op de spoorverbinding tussen Tilburg en het Poolse Rzepin. Nu wordt de toepassing verder uitgebreid om multimodaal vervoer verder te stimuleren.
 
 
 
#
 
Topteam Logistiek: ‘We moeten niet bang zijn voor tegenslagen’
 
Het Topteam Logistiek heeft een nieuwe samenstelling waarmee het aan de slag gaat met de actieagenda 2020-2023. Onder meer Mariëlle van Spronsen, program manager corporate social responsibility bij PostNL, was de afgelopen tijd al nauw betrokken bij de Topsector Logistiek als kwartiermaker ‘steden’. Nu is ze ook toegetreden tot het ‘topteam’.
 
 
 
#
 
THE Alliance schrapt weer tientallen afvaarten
 
Opnieuw heeft THE Alliance haar afvaartenschema flink omgegooid vanwege de coronacrisis. Voor de periode mei en juni schrapt de containeralliantie, bestaande uit Hapag-Lloyd, HMM, Ocean Network Express (ONE) en Yang Ming, tientallen afvaarten, zo werd woensdag bekend
 
 
#
 
Video: Weer brug ingestort in Italië
 
In Noord-Italië is bij Albiano di Magra een brug van een provinciale weg ingestort, melden Italiaanse media. Zeker één persoon raakte gewond. Hij zou in shocktoestand naar het ziekenhuis zijn vervoerd.
 
 
 
#
 
Limburg mikt op grote rol Schiphol bij toekomst MAA
 
De provincie Limburg wil in het kader van een luchthavensysteem voor Nederland de mogelijkheid verkennen voor een nauwe samenwerking tussen Maastricht Aachen Airport (MAA) en de Schiphol Group. Dat zegt gedeputeerde Joost van den Akker (Economie) van Limburg, eigenaar van MAA. Of daarbij ook gekeken wordt naar een vorm van participatie onder de paraplu van...
 
 
 
#
 
Hutchison heeft meer tijd nodig voor toekomstplannen APMTR
 
Hutchison Ports heeft meer tijd nodig om de toekomstplannen voor de containerterminal APMT Rotterdam (APMTR) op de Maasvlakte op tafel te leggen. Zoals bekend wil het bedrijf uit Hongkong die overnemen. Die plannen hadden uiterlijk 31 maart gepresenteerd moeten worden.
 
 
 
#
 
Corona legt pijnpunten farmaceutische supply chain bloot
 
De coronacrisis heeft de westerse wereld hard geconfronteerd met de nadelen van ons economisch systeem waarin we alles goedkoop in Azië laten produceren. Dat zelfs het merendeel van onze medicijnen ervandaan komt, bezorgt de politiek nu hoofdpijn. Een oplossing is niet vandaag of morgen gerealiseerd.
 
 
 
#
 
‘Railterminal Gelderland moet virtuele poort voor Rotterdam worden’
 
Een spoorgoederenterminal in het Gelderse Valburg kan op termijn genoeg volume aantrekken. Zeker wanneer goederen er niet alleen in de vorm van containers kunnen worden geladen. Dat is een van de uitkomsten van een marktconsultatie door de provincie Gelderland naar de haalbaarheid van de toekomstige Rail Terminal Gelderland (RTG).
 
 
 
#
 
Video: Venezolanen beschieten en rammen pool-cruiseschip
 
De Venezolaanse marine heeft een video vrijgegeven van de bizarre confrontatie vorige week tussen haar patrouilleschip ‘Naiguatá’ (GC-23) en het pool-cruiseschip ‘RCGS Resolute’. Het marineschip zonk daarbij.
 
 
#
 
Stena stuurt 750 Britten en Ieren naar huis, ziet pas in 2021 herstel
 
Het Zweedse Stena Line stuurt opnieuw massaal werknemers naar huis. Ditmaal gaat het om 750 van de ruim 2000 werknemers die de groep in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in dienst heeft.
 
 
 
#
 
Alders Transportgroep lijft Vandenbroeck in
 
De Belgische logistiek dienstverlener Alders heeft het eveneens Belgische transportbedrijf Vandenbroeck overgenomen. De transactie is vrijdag 3 april officieel geworden, melden beide bedrijven maandag. Details over de overnamesom zijn niet bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Geen extra grenscontroles langs Duits-Nederlandse grens
 
Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag en de premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, hebben maandag beklemtoond dat er geen extra controles langs de Duits-Nederlandse grens komen. Later op de dag heeft Bondskanselier Angela Merkel dit bevestigd. Wel komen er meer politiepatrouilles in het grensgebied.
 
 
 
#
 
Video – Containerschip ONE vaart kraan aan flarden
 
Een containerschip van de Japanse rederij ONE is in de haven van het Zuid-Koreaanse Busan tegen een kraan gevaren. De terminalkraan stortte meteen in elkaar en kwam deels op het schip terecht. Het incident gebeurde maandagmiddag plaatselijke tijd.
 
 
 
#
 
Transportbedrijf Corneel Geerts voert coronatoeslag in
 
De Belgische vervoerder Corneel Geerts ziet zich genoodzaakt een tijdelijke tariefverhoging in rekening te brengen. Dit vanwege de nadelige gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Column – Mag een chauffeur een rit weigeren uit corona-angst?
 
Dat het aloude Nederlandse gezegde ‘nood breekt wet’ niets aan waarde heeft ingeboet, blijkt wel uit de vele persberichten die voorbij komen in deze deze coronacrisis. Soms moeten wetten wijken gezien de noodsituatie.
 
 
 
#
 
Ergernis over reddingsplan Logistiek Park Moerdijk
 
De provincie Noord-Brabant wil vier boerderijen buiten de provincie opkopen om zo de aanleg van Logistiek Park Moerdijk mogelijk te maken. Dat plan stuit echter op weerstand van onder meer de provinciale en landelijke politiek.
 
 
 
 
POLL
 
  We maken de economie kapot als we te lang doorgaan met de huidige coronamaatregelen.  
 
 
stem Eens. De remedie is erger dan de kwaal.
stem Eens. Maar de volksgezondheid is belangrijker.
stem Oneens. De economische klap zal meevallen.
stem Oneens. Een opschudding van de markt is zo slecht niet.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam