Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 19 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Explosieve’ management letter Ipa-Acon blijkt plofje
Hoe explosief is de management letter van accountant Ipa-Acon die het gemeentebestuur niet wil vrijgeven? Die vraag speelde deze week in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Vandaag kwam het antwoord.
Lees verder »
Corona | Run op BV’s door angst voor tweede golf
Ruim duizend zelfstandige ondernemers hebben hun bedrijf de afgelopen maanden omgezet naar een BV. Dat is 21 procent meer dan het jaar ervoor, zo blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de Kamer van Koophandel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie en emotie

Kunt u uw cliënt overtuigen van de noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Wat zijn de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies tussen kinderen en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Wat te doen met de koude kant? Jeroen Knol geeft u op 2 juli de handvaten voor een adequaat advies.

Lees verder »
Wat kun jij als accountant nu voor de MKB-ondernemer betekenen?
2020 is hét jaar voor de MKB-accountant om zijn toegevoegde waarde voor de MKB-ondernemer te laten zien. Dat komt niet vanzelf. Daar moet je als accountant wel wat voor doen, weten, kunnen en op orde hebben. Daar gaan we het in onze AV-week van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september uitgebreid online over hebben.
Lees verder »
Psychologen tegen thuiswerkers: ga vaker zitten en staan
Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben de ‘psychologie van het zitten’ in kaart gebracht. Hiermee verklaren ze onder meer waarom het in de middag onrustiger is op de werkplek dan in de ochtend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?

Weet jij het antwoord op de volgende vragen? Welke informatie moet aangeleverd worden voor een overbruggingskrediet? Hoe beperk je het liquiditeitsbeslag van een onderneming? Hoe schat je de overlevingskans van een onderneming in? Hoe beperk je financiële schade? Jan Wietsma praat je op 30 juni bij en heeft extra aandacht voor derdenverklaring Belastingdienst.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Deadline nadert voor veiligstellen lage WW-premie
Sinds 1 januari 2020 wordt de hoogte van de WW-premie bepaald door de aard van het arbeidscontract. De werkgever betaalt de lage premie (2,94%) bij…
Lees verder »
EY constateert bij Wirecard: €1,9 mrd zoek
Het Duitse betaalbedrijf Wirecard, een belangrijke concurrent van Adyen, blijkt €1,9 mrd kwijt te zijn. De publicatie van zijn jaarcijfers over 2019 is voor de vierde keer uitgesteld. Dat is ook slecht nieuws voor EY. De positie van de huisaccountant staat al tijden onder druk.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Uit de zakelijke mediationpraktijk (8) | Een casus beleidsmediation

De term beleidsmediation wordt gebruikt als drie of meer partijen deel uitmaken van een conflict. Bovendien is het probleem voor elk van de partijen een ander probleem. In de praktijk betekent dit dat het zogenaamde ‘wicked problem’ meerdere gezichten heeft. Vaak wordt er flink ‘gestoeid’ over wie verantwoordelijk is voor welk deel van de oplossing […]

Lees verder »
Corona | Australische accountant wordt verlengstuk van regering
Door corona is de rol van accountants over de hele wereld in beweging. In Australië wordt de beroepsgroep ingezet bij het verdelen van steungelden van de overheid. De ‘sociale dienst’ van het bedrijfsleven worden accountants daar nu genoemd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona | Voorkom phishing en herken hackers

Het coronavirus beheerst nu al maanden ons leven. Maar hoe zit het eigenlijk met die andere virussen die onopgemerkt onze vitale systemen binnensluipen en waarbij nauwelijks tot geen terugvalopties of analoge alternatieven zijn?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountancy nieuwe stijl door een geautomatiseerde backoffice? Zo doe je dat.

De traditionele dienstverlening is het vertrekpunt voor accountancy nieuwe stijl (bron: Accountancy Vanmorgen). Door de standaard werkzaamheden efficiënt, snel en betrouwbaar uit te voeren win je het vertrouwen van de klant. De volgende stap is hem/haar, vanuit die vertrouwensrelatie, te adviseren over de complete bedrijfsvoering. Een goed georganiseerde backoffice is de sleutel in dit proces. […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
IT-bedrijf draait op voor schade ‘gegijzeld’ administratiekantoor
Berisping PwC’er in door AFM aangespannen SHV-zaak
Deloitte aangeklaagd in Nyrstar-zaak
Schriftelijke toetsen RA: hoe je als student goed beslagen ten ijs komt
OPLEIDINGEN
Webinar: Update Wwft II: melding ongebruikelijke transacties
Fiscount
26 juni 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
1 september 2020
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN