Interview met Alina Goldman

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld & geluid Logo
 
De zomer heeft plaatsgemaakt voor de herfst en de vakantie voelt alweer ver weg. Vol enthousiasme werken we weer aan waardevolle projecten, zoals TransMixr, een XR-ervaring die voor kinderen wordt ontwikkeld en die ook inzetbaar is voor andere culturele instellingen, en Newsarcade, een tool die bijdraagt aan het vergroten van nieuwswijsheid onder jongeren. Daarnaast zijn we op zoek naar twee nieuwe collega's om ons team Onderzoek & Erfgoed te versterken. Lees snel verder!
 
Extended Reality in het Mediamuseum
Onze collega Alina Goldman werkt momenteel aan een XR-ervaring die kinderen op een nieuwe manier kennis laat maken met onze museumcollectie. In een interview vertelt ze over het creatieve proces achter het ontwerp en hoe het sjabloon dat ze ontwikkelt ook door andere culturele instellingen gebruikt kan worden, zodat zij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.
 
 
 
De nieuwsconsumptie van jongeren
NewsArcade is een interactief format dat nieuwsorganisaties de kans biedt om jongeren op een speelse en actieve manier met het nieuws te verbinden. In onze nieuwste blog lees je hoe NewsArcade bijdraagt aan het vergroten van nieuwswijsheid onder jongeren, waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst van de journalistiek en hoe Beeld & Geluid een belangrijke rol speelt in dit  project.
 
 
 
Onderzoek & Erfgoed
Resultaten & inzichten
Lees alles over de projecten die we doen om (AV)collecties toekomstbestendig te maken en hun betekenis voor de samenleving beter te begrijpen. Deze maand een kijkje in de keuken bij het project Watching Videos like a Historian, binnen dit project helpen we docenten om audiovisuele collecties in te zetten voor het bevorderen van mediawijsheid in de klas. Ook staat de videoreeks Leren Archiveren van Podiumkunst.net centraal. In deze videoreeks delen experts praktische tips over het archiveren van diverse collecties. 
 
 
 
Archives at Risk: Seeking Shelter
Installatie over de game Herald van Wispfire
Beeld & Geluid presenteert nog tot en met 18 oktober een bijzondere kubus-installatie die het ontwerpproces van de avonturengame Herald toont. Deze installatie is onderdeel van 'Archives at Risk: Seeking Shelter', een initiatief van het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD), dat de archieven van ontwerpers via reizende tentoonstellingen onder de aandacht brengt. Zowel de game als het ontwerpproces zijn nu zorgvuldig gearchiveerd bij Beeld & Geluid.
 
 
 
Kennisdocument Audiovisueel: Schrijf je in!
Als AV-collectiebeheerder worstel je misschien met vragen over het online beschikbaar maken van beelden. Om je te helpen, ontwikkelen KVAN en AVA_Net samen een kennisdocument. Sluit je aan bij onze online kennissessies op 28 oktober en 25 november van 14:00-16:00 uur. Tijdens deze sessies bespreken we de concept theoretische inleidingen en de aangeleverde praktijkvoorbeelden om een bruikbare kennisbank op te stellen.
 
 
en verder
 
 
Vacature: Portfoliomanager Onderzoek en Erfgoed
Vacature: Community Manager Internationale Samenwerkingen
 
Beeld & Geluid Twitter icon  
 
 
 
contact privacy aanmelden afmelden
 
 
 
 
Logo Beeld & Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld & Geluid