ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-01-2021
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.


Lees verder
Het voetbalweekend in beeld

Avondklok of niet, er wordt gewoon gevoetbald dit weekend. En er is weer genoeg voetbal op de Europese velden om de middagen en avonden mee te vullen!

Lees verder
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!

Lees verder
Samenvatting: gigantische bekerstunt in Spanje!

Real Madrid dacht met derde divisionist CD Alcoyano een makkelijke tegenstander te hebben geloot in de Spaanse beker. Dus stuurde  Zinédine Zidane een B-ploeg de wei in om de klus te klaren, maar had buiten de 41-jarige doelman José Juan Figueras gerekend!

Lees verder
Interview Micky van de Ven: “Trots op die eerste helft”

Een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi heb je er niet mee. Je koopt er zelfs helemaal niets voor, maar: de eerste helft van FC Volendam tegen PSV was het beste voetbal dat we in heel wat jaren zagen van een Eerste Divisie-ploeg. De Wijdbroeken waren feitelijk de vloer aan ’t aanvegen met PSV, maar beloonden zich er niet voor en moesten dat na rust cash betalen: 0-2, exit Volendam.

Lees verder
Interview Dogan Gölpek: 'Het was altijd een droom om in Turkije te voetballen'

Dogan Gölpek maakte begin dit kalenderjaar een fraaie stap naar de Turkse Süper Lig. ELF Voetbal besloot de 26-jarige aanvaller te bellen. Over zijn jaren in het shirt van MVV Maastricht, hoe hij bij SV Meerssen het plezier in voetballen terugvond, een transfer naar Turkije, zijn tijd bij 1922 Konyaspor in de TFF 2. Lig, een fantastische kans bij het grote Konyaspor, de verschillen tussen Turkije en Nederland, wonen in het spelershotel en doelstellingen voor dit seizoen.

Lees verder
Welke Eredivisie-spelers zagen hun marktwaarde dit seizoen het snelst stijgen?

Elk jaar stellen Eredivisie-spelers zich plots voor als sterkhouder. Ook dit seizoen ziet Transfermarkt.de enkele uitschieters in de Nederlandse competitie. De volgende spelers zagen hun marktwaarde procentueel het meest stijgen sinds de start van het seizoen 2020/21. 

Lees verder
Martin Ödegaard en zijn uitzichtloze situatie in Madrid

Eindelijk leek Martin Ödegaard op weg naar een rol van betekenis bij Real Madrid. De Noor beleefde een fantastisch seizoen bij Real Sociedad, waar hij uitgroeide tot één van de smaakmakers in La Liga. Eenmaal terug in Madrid kwam hij echter opnieuw voor een flinke teleurstelling te staan. 

Lees verder
Interview Paul Brandenburg: “De huidige generatie talenten is de maatstaf”

Veerkracht is het vermogen om uit het negatieve iets positiefs te halen. Bij AZ hebben ze het. Na het DSB-debacle in 2009 is de geroemde jeugdopleiding van AZ in haar huidige vorm ontstaan. Paul Brandenburg (43) is inmiddels vijf jaar hoofdjeugdopleiding van de bewierookte academie. Een inkijkje in de motorkamer van de Alkmaarders.

Lees verder