ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-04-2022
Extra dikke Over De Grens Special van ELF Voetbal is uit

Profvoetballers horen al jaren in het rijtje van Nederlandse exportproducten thuis. Een mooie aanleiding voor een extra dikke Special van ELF Voetbal. We poogden een volledig dossier samen te stellen van alle Nederlanders die profvoetbal bedrijven in het buitenland. We kwamen tot 394 spelers. In totaal pikten we daar vijftig spelers middels 46 interviews uit. Van Virgil van Dijk tot Xavi Simons en van Ola John tot Deabeas Owusu Sekyere.


lees verder
Interview Jeffrey Gouweleeuw: "Voor Nederlanders moeilijk om de omvang van FC Augsburg in te schatten"

Hij geeft het direct toe. "Ik had niet verwacht dat ik hier anno 2022 nog steeds zou spelen. Dat het wel zo is, zegt alles over mijn gevoel voor de club, de stad en de competitie." In de winter van 2016 signeerde Jeffrey Gouweleeuw een contract bij FC Augsburg. Sinds september 2020 is de centrale verdediger aanvoerder van de Bundesliga-club, die elk seizoen in het middelste deel van het rechterrijtje finisht. "Ons geheim? Hier gaat het team boven het individu."

lees verder
Joël Piroe over aanpassen in Wales: "Ik ben wel een beetje klaar met de regen"

Als er één Nederlander een goede stap heeft gemaakt, dan is het Joël Piroe wel. De 22-jarige spits maakte een mooie transfer van PSV naar Swansea City. Na meerdere huurperiodes besloot de spits uit Wijchen het over een andere boeg te gooien. En met succes. Bij Swansea City scoort de Nederlander aan de lopende band. De teller staat inmiddels op achttien doelpunten. Wij spraken Joël Piroe over zijn eerste maanden in het regenachtige Wales. 

lees verder
Ribéry is 39 jaar: een carrière om van te dromen

Franck Ribéry blaast vandaag 39 kaarsjes uit. De behendige buitenspeler speelt dit seizoen voor het Italiaanse Salernitana, maar maakte ook jaren deel uit van het sterrenelftal van Bayern München en de Franse nationale equipe. Ter ere van zijn verjaardag zet ELF Voetbal een aantal momenten uit Ribéry's carrière op een rijtje.

lees verder
Nieuwe PANNA! met sloper Álvarez, Denzel Dumfries, Dani de Wit, Dominique Janssen en Elayis Tavsan

De mooiste tijd van het seizoen is aangebroken! De tijd waarin de prijzen worden verdeeld. Waarin verliezers balen en winnaars stralen. Misschien ook wel de mooiste tijd om PANNA! te lezen. De nieuwe editie, nummer 64, is uit! We spraken weer volop met bekende spelers, maakten mooie portretten, er zijn weer vele prijzen te winnen, je vindt welke club het mooiste stadion heeft en esporters geven je handige tips. En niet alleen esporters trouwens. Daarnaast acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Ongekend spannend slot in de Engelse League Two: negen clubs strijden om promotie

De promotieplekken in Europa zijn zo goed als verdeeld. In de Franse Ligue 2 hebben de bovenste vijf clubs een straatlengte voorsprong op de rest. In de 2. Bundesliga strijden Schalke 04, Sankt Pauli, SV Darmstadt 98 en Werder Bremen om de twee tickets voor directe promotie en in Spanje ligt alleen de laatste playoff ticket nog voor drie clubs binnen handbereik. De promotiestrijd in de Engelse League Two is ongekend: negen clubs strijden nog om (directe) promotie. 

lees verder
Interview Ben Rienstra: "Na de Cito-toets op de basisschool kreeg ik als advies gymnasium"

Met wie zijn Berend Brokkenpap, Steven Stil en Stien Struis bevriend? Wie is de oudste nog levende Beatle? Wat zijn de vier meest gegeven cadeaus op Valentijnsdag? Wat zijn de tien meest gesproken talen op de wereld? Die vragen kreeg Ben Rienstra voor zijn neus geschoven tijdens een bijzondere editie van De Slimste Mens. "Verdomme, dat gaat de verkeerde kant op."

lees verder
Panini stopt met verzamelboeken: deze oude stickers zijn geld waard

Een einde van een tijdperk: Panini stopt met het maken van voetbalstickers voor in de bijbehorende verzamelboeken. Jarenlang bracht het Italiaanse bedrijf stickeralbums uit, met speciale edities rondom EK's en WK's. Dat stopt vanaf het EK van 2024. De Amerikaanse concurrent, Topps, betaalde meer voor de rechten van het EK 2024. Gelukkig zijn er altijd nog de oude albums, met kaarten die veel geld kunnen opleveren. Hieronder een selectie kaarten die je voor een leuk prijsje kan verkopen!

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Everton FC - Chelsea FC30-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Manchester United - Brentford FC30-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Liverpool FC30-04-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Leicester City30-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Arsenal FC30-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen