ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-10-2022
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.


lees verder
Deze spelers uit de Oranje-selectie van het WK 2010 voetballen nog

Met oog op het WK van 2022 is het heerlijk om even terug te blikken naar het prachtige WK van 2010, dat helaas voor Nederland niet goed afliep. Het is inmiddels als twaalf jaar geleden dat Nederland in de finale - in de verlenging - van Spanje verloor. Bij menigeen zal de juichende Andres Iniesta nog op het netvlies gebrand staan. Omdat het twaalf jaar geleden is, roept het de vraag op: voetballen er nog spelers uit die selectie? En zo ja, wie?

lees verder
Deze Ajacieden maken kans op een plek in de WK-selectie van hun land

Ajax is vaak goed vertegenwoordigd op WK's. Tenminste, qua afgeleverde spelers dan. Ook dit jaar maken er weer veel Ajacieden kans op een plekje in de WK-selectie van hun land. Naast een enorme berg aan Nederlanders, zullen ook andere landen een beroep willen doen op spelers van de Amsterdamse club. Vanuit Europa tot Zuid-Amerika en Afrika: dit zijn de Ajacieden die mogelijk naar het WK gaan.

lees verder
Keuzestress bij de Fransen: deze 3 elftallen kan Frankrijk opstellen op het WK

Goede en slechte lichtingen bestaan in Frankrijk bijna niet: de Fransen lijken áltijd te beschikken over spelers van wereldklasse. Dat is ook dit jaar, met oog op het WK 2022, niet anders. Frankrijk kan zelfs drie verschillende elftallen opstellen komend WK en dan nog kunnen ze met het minste elftal zomaar de halve finale halen. Om maar even de klasse én de breedte aan te geven.

lees verder
Oud-Feyenoorder Matthew Steenvoorden van volle Kuip naar spelen voor honderd man in Kroatie: "Besloot het kans te geven"

Zijn basisdebuut voor Feyenoord maakte Matthew Steenvoorden (29) tegen het Kroatische NK Rijeka. Op dat moment had hij nooit verwacht dat hij jaren later weer tegen die ploeg zou debuteren. Vier seizoenen later stond hij tegen de ploeg uit Rijeka wederom in de basis. Ditmaal voor zijn nieuwe club HNK Gorica. Inmiddels speelt hij al vier seizoenen voor het team. Hij vertelt over corruptie, herkend worden en het avontuur.

lees verder
Samenvatting FC Barcelona - Bayern München (0-3)

FC Barcelona heeft opnieuw van Bayern München verloren. Voorafgaand aan het duel kregen de Spanjaarden te horen dat ze na de winterstop opnieuw in de Europa League gaan spelen aangezien Internazionale met 4-0 won. Dat nieuws leek niet motiverend te werken. De Duitsers speelden veel sterker en overklasten de ploeg van Xavi: 0-3.  

lees verder
Niek Vossebelt, grappenmaker van Roda JC: "EasyToys mag me altijd bellen"

In elk voetbalteam zit wel iemand die zijn voetbalbroek soms inruilt voor een lolbroek. De grappenmaker van de kleedkamer is de nachtmerrie van de andere spelers. Zijn streken zijn soms ordinair, soms melig, maar overwegend grappig. Vandaag spreken we Roda-speler Niek Vossebelt die stiekem een carrière in een andere sector ambieert.

lees verder
Garantie op succes: Waar zijn de jongste debutanten ooit van Jong Ajax nu?

John Heitinga moest zijn elftal dit opnieuw vorm gaan geven. Veel spelers vertrokken, waardoor hij op zoek ging naar een nieuwe kern. Daarbij geeft hij dit seizoen de kans aan een paar hele jonge jongens. Zo liet hij de zestienjarige Silvano Vos en Gabriel Misehouy (artikelfoto) al een aantal keer spelen. Alleen in 2018 stuurde Ajax nog meer zestienjarigen in een seizoen het veld op. In dat seizoen debuteerden drie spelers van die leeftijd in het profvoetbal op De Toekomst.

lees verder
Het einde van SC Cambuur op het Cambuurplein nadert: "Van Fred Grim moest ik altijd orgelmuziek spelen"

Als alles volgens planning verloopt, speelt SC Cambuur met ingang van volgend seizoen in het nieuwe stadion. Dan verhuist de club van zijn charmante onderkomen tussen de arbeidershuisjes naar het WTC-terrein. Nog steeds vrij dicht in de buurt van het centrum van Leeuwarden, maar niet tussen de mensen. Straks met buren als Holland Casino en Kamer van Koophandel. "Het is superkut, en daarom supermooi."

lees verder