En verder: Ebola verliest terrein mede dankzij jou! Bekijk hier de online versie
Ontmoet Yousef #ditmoetbeter
Beste meneer/mevrouw ,
 

Vaak verhuizen, geen privacy, te weinig hulp bij traumatische ervaringen: kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra hebben het zwaar. Hun situatie voldoet niet aan de normen van het Kinderrechtenverdrag. UNICEF vindt dat dit beter kan en moet!

Nu de asielopvang binnenkort wordt aangepast is er een unieke kans de levens van deze ruim 7.000 kinderen te verbeteren. Hoe? De Werkgroep Kind in azc, waar UNICEF onderdeel van is, heeft deze week heldere aanbevelingen opgesteld voor de politiek. Zodat de opvang echt kindvriendelijker wordt. 

Yousef (10) woont in een azc. UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum zocht hem op.

Ontmoet Yousef   Dit moet beter
Ebola verliest terrein in DRC

In de Democratische Republiek Congo (DRC) werken UNICEF en zijn partners mee aan het bedwingen van een ebola-uitbraak. En het werkt! De ziekte verliest snel terrein.

Wat enorm helpt: er is een experimenteel vaccin beschikbaar dat kinderen en hun families een tijdlang tegen het virus beschermt. Daarnaast moeten voorlichting, schoon water, zeep en andere maatregelen ebola de das om doen. Dat lukt mede dankzij jouw steun!

Bekijk het resultaat
 
Doe de Vaderdagquiz

Op Vaderdag ontbijt op bed? Dat verdient natuurlijk alleen een papa met kennis van zaken. Ben of ken jij een vader? Doe mee met de UNICEF Vaderdagquiz en scoor!

Start de quiz
 
Verdien je Vaderdag ontbijt!
Strong Viking steunt UNICEF

Je kent het wel, de obstacle run! Een uitdagende loop waarbij je zowel fysiek als mentaal het uiterste uit jezelf haalt. Vaak doe je dit met vrienden, maar er zijn ook steeds vaker obstacle runs voor het hele gezin.

Strong Viking organiseert dit jaar nog 3 runs. En jij kunt meedoen.
Koop je kaartje via UNICEF en ontvang niet alleen een flinke korting, maar je zorgt er ook voor dat het gehele aankoopbedrag naar UNICEF gaat. Je daagt zo niet alleen jezelf uit maar je helpt ook kinderen wereldwijd!

Ja ik doe mee!
 
Meer info
Privacy is een (kinder) recht

Artikel 16 van het Verdrag voor de rechten van het kind: Bescherming van privacy.

Als kinderrechtenorganisatie hecht UNICEF hier uiteraard veel waarde aan, maar wij vinden dat dit ook voor onze donateurs geldt. Je hebt ongetwijfeld al vele e-mails hierover gelezen, en ook UNICEF wil je hierover informeren. Ons privacy- & cookiebeleid is namelijk altijd inzichtelijk voor jou!

Meer info
 
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
Unicef
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden