Extra nieuwsbrief juni 2013, evenementen op Science Park Amsterdam

5 years ago


Text only:


Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Via deze link kunt u hem online bekijken.


 
EXTRA NIEUWSBRIEF JUNI 2013, EVENEMENTEN OP SCIENCE PARK AMSTERDAM
 
 

3 juli: Talk of the Town #53 Science Park


Op woensdag 3 juli van 18.00-20.00 uur aanstaande organiseert Pakhuis de Zwijger in de reeks ‘Talk of the Town’ een debat over Science Park Amsterdam en de creatieve industrie.


Talk of the Town werpt in een maandelijkse talkshow licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam en buigt zich met politici, ontwerpers, bouwers en gebruikers over ontwikkelingen in de stad. Terugkerend onderwerp: de rol van de creatieve industrie in verschillende fasen en aspecten van stedelijke ontwikkeling. Jos Baeten, directeur CWI en Anwar Osseyran, directeur SURFsara gaan in gesprek met het publiek onder leiding van gespreksleider Susanne Heering.


Meer over het debat in bijgaande flyer. Deelname is gratis, aanmelden kan door een mailtje te sturen naar simea«»dezwijger.nl of via de website van Pakhuis de Zwijger.


 


6-14 juli: Science Park Amsterdam Open Chess Tournament en NK Schaken


De inschrijving voor het 3e Science Park Amsterdam Chess Tournament is geopend. Van 6 tot en met 14 juli kunnen honderden schakers  meedoen aan hét zomertoernooi van Amsterdam. Naast het open toernooi vindt ook het Nederlands kampioenschap plaats in het Sportcentrum Universum op het Science Park Amsterdam. 


Voor meer informatie en inschrijving >>


 


10 juli: Opening Kunstwerken


Op woensdag 10 juli 2013 onthullen Carolien Gehrels, wethouder gemeente Amsterdam en Thijs Reuten, bestuurder stadsdeel Oost, drie kunstwerken in de openbare ruimte op Science Park Amsterdam van Nicky Zwaan, Nienke Korfhof en Barbara Recourt en Fons Broess. De kunstwerken zijn met steun van stadsdeel Oost, Amsterdamse Fonds voor de Kunst en de instellingen op het Science Park Amsterdam in de afgelopen periode gerealiseerd en dragen in belangrijke mate bij aan Science Park Amsterdam als ontmoetingsplek voor onderwijs, wetenschap en ondernemen.


Lees verder...


 


12 t/m 15 sept: SPAFF = Science Park Amsterdam Film Festival


Van 12 t/m 15 september is de 2e editie van SPAFF (=Science Park Amsterdam Film Festival). Op dit festival worden hoogwaardige (inter-) nationale wetenschapsfilms en -documentaires getoond; allemaal op locatie, in huis bij de gerenommeerde instellingen en op het Science Park Amsterdam. Alle films worden ingeleid door wetenschappers die hier werkzaam zijn.


Het programma volgt binnenkort op de website www.spaff.nl


Krijgt u de nieuwsbrief doorgestuurd,
en wilt u deze direct ontvangen?


Vul dan hier uw naam en email adres in.


Geerten van Nieuw Amerongen wint Amsterdam Science & Innovation Award


Geerten van Nieuw Amerongen van het Institute for Cardiovascular Research (VUmc) is de winnaar van de Amsterdam Science & Innovation Award 2013. Hij ontdekte dat een bestaand medicijn tegen kanker zeer effectief is ter vermindering van oedeem (overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel) veroorzaakt door vaatlekkage.


Staatssecretaris Dekker stelt nationale supercomputer bij SURFsara in gebruik


Staatssecretaris Dekker (OCW) stelde op 14 juni Cartesius officieel in gebruik; de nieuwe nationale supercomputer bij SURFsara. Cartesius is de snelste supercomputer van Nederland en kan op termijn meer dan één biljard berekeningen per seconde (1 Petaflop/s) uitvoeren. Dat is tot 100.000 keer sneller dan een gemiddelde pc.


ASML, FOM/NWO en UvA/VU plannen oprichting Instituut voor Nanolithografie in Science Park Amsterdam


ASML, de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hebben bekend gemaakt dat zij het Instituut voor Nanolithografie (INL) gaan oprichten. Het INL zal fundamenteel en toegepast onderzoek uitvoeren, dat essentieel is voor het ontsluiten van innovatie in de wereldwijde halfgeleiderindustrie. Het instituut vestigt zich op het Science Park Amsterdam.


Agenda Science Park Amsterdam


In onze agenda vindt u nog meer evenementen op Science Park Amsterdam.


Colofon


Tekst: Communicatie- en Marketingteam Science Park Amsterdam


Website | Contact | Afmelden 

Scienceparkamsterdam.nl

Categories: Technique Park | Adventure Days out
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019