extra nieuwsbrief 


Zaterdag 30 september start Aangenaam Klassiek 2017. Zie bijgaand een overzicht van een aantal live optredens in Het Colofon.

Maandag 2 oktober ontvangen we in het kader van de Maand van Geschiedenis in Velp de historicus en journalist Jos Palm om te komen praten over zijn nieuwe boek Gewone mensen. Helaas hebben wij voor deze bijzondere avond nog maar een beperkt aantal reserveringen maar wij hopen dat u nog massaal gaat reserveren.

 

Woensdag 4 oktober gaat de Kinderboekenweek 2017 van start met als motto Griezelen. Gruwelijk eng. Vrijdag 6 oktober houden wij een Griezelverhalentoer in Velp en verder organiseren wij leuke activiteiten in de boekhandel.

lees verder.

 

Zondag 10 december zal voor het eerst in Velp Muziek bij de Buren plaatsvinden. Hiervoor worden nog musici gezocht. Zie de oproep verderop in deze nieuwsbrief. 

 

Tot slot van deze extra nieuwsbrief een vooruitblik met o.a. Redmond O'Hanlon, Tommy Wieringa, Govert-Jan Bach en Frits van Oostrom. Voor uitgebreide informatie en reserveren: www.eenpassievoorboeken.nl (Velp) en www.hetcolofon.nl (Arnhem)

 


  

 

Socrates 100  

Maandag 2 oktober: Philocafé

Filosoferen met een fris hoofd: iedere eerste maandag in de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Moderator is filosoof Hein Hoek.

Aanvang 10.00 uur - deelname 5 euro Reserveren

  

 jos palm sml  

Maandag 2 oktober - Jos Palm (VPRO) over 'de gewone man'- Maand van de Geschiedenis. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Verplicht leesvoer dat laat zien waar het onbehagen van onze tijd vandaan komt. Jos Palm is journalist, historicus en radiopresentator. Van zijn hand verscheen onder meer Oerend Hard en Moederkerk. De ondergang van rooms Nederland.
Aanvang 20.00 uur – entree 7,50 euro Reserveren.

 

 mieke sml

Dinsdag 10 oktober - Mieke Melief - ‘Hier in het oosten alles wel’  
Deze familiegeschiedenis over een Amsterdams gezin dat begin 20e eeuw naar China vertrok, schreef zij aan de hand van bewaarde briefwisselingen van haar verre familieleden. Over de weinig bekende geschiedenis van Japanse interneringskampen in China. Aanvang 20.00 uur – entree 5 euro Reserveren

 


 

 Aangenaam Klassiek Live

PROGRAMMA

12.30 uur - Arpalisa - harp

14.30 uur -  pianist Tobias Borsboom 

16.00 uur - cellist Detmar Leertouwer & violist Kees Hilhorst.

Zaterdag 30 september - vrij entree

LogoColofonMuziek


30september1

Live Muziek in het Colofon op 30 september

 

Aangenaam Klassiek Live

 

Op zaterdag 30 september start de actie Aangenaam Klassiek 2017, en deze start wordt bij ons in Het Colofon gevierd met live optredens en bijzondere acties.


Tijdens de Aangenaam Klassiek Live dag kunt u naast luisteren naar de prachtige muziek ook profiteren van veel speciale aanbiedingen. Klanten maken kans op een goodiebag bij aankoop vanaf € 25,-.


In deze goodiebag vindt u, naast veel informatie over klassieke muziek ook een unieke Aangenaam Klassiek Live cadeaukaart waarmee u kans maakt op € 100,- shoptegoed.

 


 

AK Live FB post

 

 


 

 

12.30 uur: harpiste Lies Joosten, oftewel Arpalisa, speelt nummers van haar net verschenen cd Home. Haar muziek is een cross-over tussen klassieke, Keltische, Latijns Amerikaanse harp met Arabische en Indiase invloeden. Grenzeloze, onspannende muziek. 


14.30 uur: klein concert van de jonge pianist Tobias Borsboom. Als onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne 2017 en de start van het muziekseizoen wordt er op deze bijzondere dag in de gespecialiseerde cd- en boekwinkels aandacht gevraagd voor klassieke muziek. 


16.00 uur: optreden van cellist Detmar Leertouwer & violist Kees Hilhorst.


Arpalisa, Lies Joosten, speelt vanaf haar tiende harp. Ze leerde de beginselen van Anneke van Dijkhuizen op de stedelijke muziekschool in Arnhem, kreeg vervolgens les op de pedaalharp van Manja Smits en haar toenmalige docent Stefica Suzeck. Daarnaast volgde ze workshops Zuid-Amerikaanse muziek en jazzharp en speelde ze samen in verschillende ensembles. Daaruit kristalliseerde zich mijn eigen stijl en divers repertoire. Het improviseren heb ik geleerd van het samenspelen met vrienden, thuis, op straat, op feestjes en in diverse ensembles in Nederland en in Honduras, waar ik lang woonde. 

Kees Hilhorst (violist) en Detmar Leertouwer (cellist) komen allebei uit de regio Arnhem. Deze professionele musici hebben een grote ervaring op het gebied van de kamermuziek en ze zullen werken voor viool solo, cello solo, maar ook een stuk voor viool en cello ten gehore brengen.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Met violist en duopartner Piotr Jasiurkowski won hij de publieksprijs. Ook toerde als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en recent met zijn soloprogramma 'Wanderer' in Polen en Indonesië.

Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountains, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaalt.

‘Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”-  Trouw

“Borsboom is een bespiegelende pianist, wat vooral in Chopins Nocturne nr. 4 naar voren komt, waarin hij het vilt de snaren laat aaien.” - Volkskrant



 

 

OPROEP: MUSICI GEZOCHT 

NIEUW INITIATIEF IN VELP:

 

muziekbijdeburen

 

Musici & muzikanten gezocht!!

Muziek bij de Buren is een gratis huiskamerfestival voor iedereen. Op 10 december 2017 is het feest in 15 steden in Nederland. Dit jaar wordt Muziek bij de Buren voor het eerst ook in Velp en Rozendaal georganiseerd. Dankzij het enthousiasme van huiskamereigenaars, lokale sponsors en een groepje vrijwilligers wordt 10 december 2017 een dag vol muzikale ontdekkingen en gezellige ontmoetingen in Velp en Rozendaal. Er zijn al veel gezellige huiskamers aangemeld.

We zijn nu op zoek naar muziek! Muziek in alle soorten: klassiek, pop, folk, rock, wereldmuziek, solisten, koren, bands, akoestisch of versterkt … alle stijlen zijn welkom. Dus heb je zin om drie keer 30 minuten op te treden in één van onze gastvrije Velpse en Rozendaalse huiskamers? Meld je dan aan op de website https://velp.muziekbijdeburen.nl/ .
Je vindt er alle informatie en de aanmeldformulieren. Het gaat om muziek, ontmoetingen en plezier. Daarom is er geen geld te verdienen maar wel een schat aan unieke ervaringen. Heb je vragen of mocht je aanmelding via de website niet lukken, dan kun je ons mailen via velp-rozendaal@muziekbijdeburen.nl .

Nodig je vrienden, buren en familie uit, want natuurlijk kan iedereen gratis komen luisteren in al die gezellige huiskamers. De koffie/thee/koekjes staan klaar! Kom jij ook?

 

 

 

muziekbijdeburen3muziekbijdeburen2

 

  


 

VOORUITBLIK

 

woensdag 4 tm zondag 15 oktober Kinderboekenweek 
dinsdag 17 oktober - Ik buurt mee met Ingrid Jacobs 
zondag 22 oktober – in gesprek met Redmond O’Hanlon
donderdag 26 oktober - In de schaduw van Mata Hari THEATER
woensdag 1 november - Govert Jan Bach over Luther en Bach
vrijdag 3 november - boekpresentatie Ton Vink in Het Colofon
zondag 5 november - Ilja Gort (onder voorbehoud)
dinsdag 7 november - Tommy Wieringa in Het Colofon
donderdag 9 tm zondag 12 november - Theater aan Huis
woensdag 15 november - Frits van Oostrom
maandag 20 november - Ik buurt mee met Martin Idema
dinsdag 21 november - Café Ethique i.s.m. Ziekenhuis Rijnstate

maandag 27 november - Ton de Kok - Filosofen, schrijvers,
wetenschappers en kunstenaars over God

zondag 10 december - Dickens Festival / Muziek bij de Buren
woensdag 13 december - Kader Abdolah in Het Colofon
donderdag 14 december - Ik buurt mee met Frank 
Keverling Buisman