Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

18 mei 2021

RaadsMail

Terugblik vergaderingen 10 en 11 mei

In deze extra RaadsMail blikken we terug op de vergaderingen van vorige week. Op 10 mei was er een extra Ronde-vergadering over corona. Op 11 mei was de reguliere De Ronde. De raadsleden vergaderden onder andere over de invoering van toeristenbelasting en prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersorganisaties. Ook was er die avond een extra raadsvergadering Het Besluit over het vertrek van wethouder Hans Buijtelaar. In de RaadsMail van aanstaande vrijdag leest u een vooruitblik op de vergaderingen van volgende week en een terugblik op de vergaderingen van deze week. 

Inhoud

 

Terugblik De Ronde 10 mei: Corona

Muzieknoten (bron: Pixabay)

Op maandagavond 10 mei was er een extra De Ronde over de stand van zaken van corona in Amersfoort. 

Corona

Met collegeberichten en Ronde-vergaderingen informeert het college de raad over de ontwikkelingen en stand van zaken in Amersfoort als het gaat om corona. De burgemeester vertelde over de ontwikkelingen in Amersfoort:
- de cijfers dalen, maar nog niet over de hele linie en nog niet op alle onderdelen;
- ziekenhuizen liggen vol;
- in plaats van deze week wordt de volgende stap in het versoepelen van maatregelen pas volgende week bekend; deze zullen waarschijnlijk betrekking hebben op doorstroomlocaties, ruimere openingstijden voor terrassen en binnensport;
- naar verwachting zijn er later deze maand meer vaccins beschikbaar;
- aantal besmettingen bij basisscholen en kinderopvang stijgt licht;
- effecten van Koningsdag zijn nog niet bekend; de indruk is dat het in Amersfoort wel goed is gegaan;
- crowd management in binnenstad wordt ingezet om beperkte ruimte zo goed mogelijk te verdelen, ook als er bijvoorbeeld markt op de Hof is.

Vragen van woordvoerders van de fracties zijn beantwoord door portefeuillehouders en de adviseur. Hieruit blijkt onder andere dat:
- er geen signalen zijn bij GGD en huisartsen dat mensen zelf actief vragen om vaccins die ‘over zijn’ omdat de opkomst lager is dan gepland (spillage);
- er door beperkte beschikbaarheid van vaccins nu 1000 in plaats van 2800 prikken per dag kunnen worden gezet in de Rijtuigenloods;
- de gemeente zich actief inzet op het bereiken van doelgroepen die achterblijven in de vaccinatiecijfers;
- er steeds meer mensen in het ziekenhuis komen die zich willens en wetens niet hebben laten vaccineren; communicatie is daar belangrijk, ook om verschillende bevolkingsgroepen beter te bereiken;
- inwoners die niet in Amersfoort terecht kunnen voor vaccinatie, een uitnodiging krijgen voor locatie op maximaal half uur reizen van de woonplaats;
- bezoekers van winkels meer dan vorig jaar lijken te zijn ingespeeld op de maatregelen (in rij wachten, mandje, desinfecteren);
- horecaondernemers blij zijn dat door steeds verdere versoepelingen er licht aan het eind van de tunnel is;
- er goed contact is met scholen als het gaat over onderwijsachterstanden.


-> Vervolg? Er zijn twee toezeggingen gedaan. Wethouder Fatma Koşer Kaya wordt gevraagd de raad te informeren over de verdeling van rijksgelden als het gaat om onderwijs. En burgemeester Lucas Bolsius informeert de raad over de inzet van de gemeente om bevolkingsgroepen te informeren over belang van vaccinatie en de effectiviteit daarvan. Het onderwerp corona komt terug in De Ronde (van 20 mei).

U kunt deze vergadering terugkijken via Politiek Portaal. Via deze link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken en de besluitenlijst (zie paperclips).

Terugblik De Ronde 11 mei
Duurzaam (bron: Pixabay)
Op dinsdagavond 11 mei waren er Ronde-vergaderingen. We lichten er een aantal toe. Wat is er besproken en wat zijn de vervolgstappen?

Invoering Toeristenbelasting
De gemeente Amersfoort heft vanaf 1 juli 2021 toeristenbelasting. Het college stelt voor dat eigenaren van hotels, bed and breakfasts, Airbnb’s en andere accommodaties waar toeristen tegen betaling overnachten, straks per gast, per overnachting, €2,40 aan de gemeente afdragen. De raadsleden spraken over het raadsvoorstel. Er waren drie insprekers: de heer Fisscher (van De Blije Boomgaard), de heer Koster (van Mercure Hotels) en mevrouw Van Brussel (van Logement De Gaaper). Zij hadden de volgende punten van bezwaar: korte termijn van invoering, hoogte van het bedrag, de wijze en het moment van communiceren en: belast ook andere toeristische trekkers (zoals dierentuin en musea).

In de 1-minuutronde spraken de woordvoerders van de fracties onder andere over:
- de basis voor prijsberekening;
- het moment van informeren;
- waarom heeft het zo lang geduurd tot invoeren;
- waar gaat de belasting naartoe?

D66, GroenLinks en VVD zijn het eens met het moment van invoeren en de hoogte van het bedrag. ChristenUnie en Amersfoort 2014 zijn het eens met de hoogte van het bedrag, maar willen graag uitstel tot september. PvdA beraadt zich nader. En DENK, CDA en BPA zijn tegen.

Wethouder Willem-Jan Stegeman maakte onder andere de volgende opmerkingen:
- Er is gerekend met een gewogen gemiddelde, dus Amsterdam telt zwaarder dan Leusden.
- De communicatie had eerder gemoeten.
- Campers, tenten, pleziervaartuigen et cetera tellen niet mee; het zijn geen accommodaties.
- De belasting hoeft alleen te worden betaald als de toerist ook daadwerkelijk komt. In die zin kost het de ondernemer niets.
- De belasting betreft een algemeen heffingsmiddel.

-> Vervolg? Dit raadsvoorstel gaat door naar Het Besluit (zonder debat, met moties en amendementen) van 25 mei

Nota Detailhandel 2021
 De nieuwe Nota Detailhandel 2021 moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Het detailhandelsbeleid blijft op hoofdlijnen gelijk. In de nota staat onder andere:
- Nieuwe winkels worden in principe alleen ontwikkeld binnen de bestaande winkelgebieden. Buiten deze gebieden worden dus geen nieuwe winkels ontwikkeld. Dit geldt voor alle winkels, maar met name voor supermarkten.
Zie ook het raadsvoorstel.

Alle woordvoerders kunnen zich grotendeels vinden in de nieuwe Nota Detailhandel. Sommige fracties overwegen het indienen van een amendement om de nota nog iets aan te passen.

-> Vervolg? Dit raadsvoorstel gaat door naar Het Besluit (zonder debat, met moties en amendementen) van 25 mei

Veiligheidsregio Utrecht (VRU): voorlopige jaarstukken 2020, geactualiseerde begroting 2021 en ontwerpbegroting 2022
De raad heeft de mogelijkheid een zienwijze (officiële reactie) in te dienen op deze stukken. In de stukken staat onder andere dat de VRU 2020 afsluit met een positief resultaat van € 2,1 miljoen (vooral incidenteel van aard). Het algemeen bestuur van de VRU heeft besloten om het positieve rekeningresultaat toe te voegen aan reserves, onder andere de bestemmingsreserve Openbaar Meldsysteem. Het college stelt de raad voor een zienswijze in te dienen die de stukken ondersteunen. Zie het raadsvoorstel. Alle woordvoerders van de fracties gaven aan tevreden te zijn met de gepresenteerde cijfers en akkoord te gaan met de zienswijze die het college voorstelt. Tijdens de 1-minuutronde werd er gepraat over onder andere: verbinding houden met vrijwillige brandweer, aandacht voor preventie en voorlichting en leesbaarheid stukken.

-> Vervolg? Er is toegezegd dat er beter gekeken wordt hoe mensen bereikt kunnen worden met voorlichting en om daarvoor gebruik te maken van natuurlijke momenten. Dit raadsvoorstel gaat door naar Het Besluit (zonder debat, zonder moties en amendementen) van 25 mei

Prestatieafspraken 2021
Het college heeft met woningcorporaties De Alliantie, Portaal en Omnia Wonen prestatieafspraken gemaakt. Deze gaan onder andere over de toename van het aantal sociale huurwoningen, het bevorderen van doorstroming, aandacht voor wonen en zorg en verduurzaming. De afspraken werden tijdens deze Ronde met de raadsleden besproken. Aan dit rondetafelgesprek namen vertegenwoordigers deel van de huurdersorganisaties (HBVA-Amersfoort, Hestia en SHOW) en van de drie woningcorporaties. 
Wethouder Menno Tigelaar vertelde dat er eind 2020 stevige gesprekken zijn gehouden met huurdersverenigingen en corporaties over het actualiseren van de afspraken die voor 2020 en 2021 waren gemaakt. Deze gesprekken gingen vooral over voorraadontwikkeling en duurzaamheid. Dit heeft gezorgd voor nieuwe prestatieafspraken. Met als basis de kaders van het Deltaplan wonen en de input van de woordvoerders in onder andere De Ronde van 7 juli 2020. De heer Van Norde (SHOW) hield namens de huurdersorganisaties een toelichting op de inzet van huurders in de prestatieafspraken. De wethouder gaf een toelichting op de gemaakte prestatieafspraken aan de hand van deze presentatie. Hij vertelde onder andere over:
- inzet om de woningvoorraad met gemiddeld 320 per jaar te laten groeien in de periode 2021-2030;
- afspraken op het gebied van duurzaamheid;
- meerjarige afspraken over vroegsignalering van huurachterstanden;
- samenwerken aan opgaven wonen en zorg.

Daarna hebben de woordvoerders van de fracties, de wethouder en de genodigden gepraat over onder andere:
- maatregelen om sneller te bouwen;
- de positie van de raad bij de totstandkoming van prestatieafspraken;
- beschikbaarstelling van cijfers over voorraadontwikkeling en evaluatie van aflopende prestatieafspraken;
- verkoop(prijs) en liberalisatie huurprijs van voormalige sociale huurwoningen;
- taakstelling huisvesting statushouders en andere doelgroepen geeft druk op woningvoorraad;
- betalingsproblemen door coronacrisis lijken beperkt;
- leefbaarheid in buurten en complexen met veel sociale huur;
- aanpak schimmelproblematiek.

-> Vervolg? De wethouder deed een aantal toezeggingen. Hij komt met een planning voor het proces in 2021, voor het opstellen van de tweejaarlijkse prestatieafspraken voor 2022-2023. In dit proces moet de kaderstelling vanuit de raad een goede plek krijgen. Hij stuurt de raad hiervoor cijfers over ontwikkeling van de sociale huurwoningvoorraad. En ook de evaluatie van de vorige prestatieafspraken. De evaluatie van de aflopende prestatieafspraken en de kaderstelling voor nieuwe prestatieafspraken kunnen daarna samen worden besproken.

U kunt alle vergaderingen van 11 mei terugkijken via Politiek Portaal. Via deze link vindt u ook de agenda met alle vergaderstukken en de besluitenlijsten (zie paperclips). De twee vergaderingen 'Invoering toeristenbelasting' en 'Prestatieafspraken 2021' kunt u ook terugkijken via YouTube
 Terugblik raadsvergadering Het Besluit 11 mei
Auto's (Bron: Pixabay)

Tijdens deze extra digitale raadsvergadering debatteerde de gemeenteraad over het vertrek van wethouder Hans Buijtelaar en de ontstane politieke situatie. Ook nam de gemeenteraad een besluit over de motie Geen nieuwe wethouder, maar herverdeling (DENK, Lijst Sanders. SP, Lijst Molenkamp, BPA, Amersfoort2014). U leest hieronder een verkorte weergave van het debat. U kunt het gehele debat terugkijken en teruglezen (verslag) op Politiek Portaal. 

Bij de raadsvergadering waren 39 raadsleden, vijf wethouders en de burgemeester (als voorzitter van de gemeenteraad) aanwezig. Wethouder Astrid Janssen is al langere tijd afwezig.

De oppositiepartijen zeiden verrast te zijn door het vertrek van oud-wethouder Buijtelaar. Zij wilden duidelijk krijgen wat er precies gebeurd is, wat de reden van zijn vertrek was en wat binnen de coalitie en college hierover besproken is. Verder werd gedebatteerd over de scenario’s die er liggen als het gaat om de Westelijke Ontsluiting. Ook werd gesproken over de mogelijke benoeming van een nieuwe wethouder. 

Frictie
Over het vertrek van Buijtelaar en het dossier Westelijke Ontsluiting zei raadslid Marc Smits (SP) onder andere:  “D66 en GroenLinks willen dat het scenario zonder autotunnel ook wordt onderzocht. Ik denk dat oud-wethouder Buijtelaar dat niet wilde en daarom is opgestapt.” Menno Fousert (Amersfoort2014): “De wethouder is opgestapt vanwege door hem geconstateerde frictie in de coalitieverhoudingen, omdat er blijkbaar geen bereidheid bestaat om naar oplossingen te kijken in een project dat de raad al jaren in zijn greep houdt. (..) Lag het écht allemaal aan de persoon Hans Buijtelaar?” Noëlle Sanders (Lijst Sanders): “Hij heeft altijd hard gewerkt en vergaderingen goed voorbereid, maar dossiers als de Westelijke Ontsluiting, Vahstal en Amerena komen bij elkaar en zorgen voor een verlies dat de Amersfoortse burgers moeten gaan opbrengen. Is hij de enige die daaraan schuld heeft? Hebben ook andere partijen daaraan meegewerkt? Niemand zag dit aankomen en het is vreemd gegaan. Dit mag op zijn minst worden uitgelegd.” 

Impasse
Tahsin Bülbül (DENK) vroeg zich af ‘wat in de achterkamertjes is gezegd/gebeurd waardoor Buijtelaar is vertrokken en de VVD haar wethouder heeft laten vallen.’ Micheline Paffen-Zeenni (CDA): “Hoe is dit voorval in het college besproken? Hoe kan het dat een wethouder uiteindelijk heeft geconstateerd dat hij geen draagvlak heeft en is opgestapt?” Harun Keskin (PvdA) zei onder andere: “Het betreffende oud-collegelid is zeer kundig en een van de meest ervaren wethouders die sinds 2010 heeft meegewerkt aan grote dossiers en mooie zaken heeft gerealiseerd. Vahstal en de Westelijke Ontsluiting zaten al langere tijd in een impasse. (..) Maakt het opstappen van de wethouder de zaken niet nog moeilijker?” Hans van Wegen (BPA): “(..) Net als oud-wethouder Barendregt is oud-wethouder Buijtelaar vertrokken voordat hij verantwoording kon afleggen. Dat is een terugkerend probleem in Amersfoort. Elke keer stappen bestuurders, die zeer goed worden betaald, op voordat ze in het hoogste orgaan verantwoording afleggen over het waarom.” Rob Molenkamp (Lijst Molenkamp) zei onder andere: “Het opstappen staat in het teken van Vahstal en de Westelijke Ontsluiting, zeer grote problemen die nu achterblijven zonder een wethouder die daarvoor verantwoordelijk was en er de nodige kennis over had. Het opstappen was zonder verantwoording aan de raad. Nu wordt nagepraat over een opgestapte wethouder die niet ter verantwoording kan worden geroepen voor wat hij heeft gedaan. (..) Wat was de rol van de burgemeester als onderdeel van het college? (..)”   

Optelsom
Maarten Flikkema (VVD) noemde het besluit van Buijtelaar nobel. “Oud-wethouder Buijtelaar heeft in zijn brief aangegeven ruimte te maken voor iemand anders om uit die impasse te komen. Dat betekent niet impliciet dat de heer Buijtelaar de reden is van die impasse. (..) Hij heeft in zijn brief aangegeven dat hij zelf is teruggetreden. Er is geen druk geweest om hem te laten opstappen. (..)” 
Tyas Bijlholt (D66): “D66 respecteert het besluit en de verantwoordelijkheid die hij (Buijtelaar, red.) heeft genomen. “D66 heeft niet gezegd dat de weg niet mag worden aangelegd, maar wil dat alle scenario's goed worden doorgerekend. Het coalitieakkoord moet worden uitgevoerd. Het is niet vlekkeloos verlopen, maar dat heeft oud-wethouder Buijtelaar in zijn eigen bijdrage ook zelf aangegeven.” Dillian Hos (GroenLinks) zei onder andere: “Er wordt gezocht naar antwoorden die eigenlijk alleen oud-wethouder Buijtelaar kan geven. Coalitieoverleg wordt achterkamertjesoverleg genoemd. Soms is overleg tussen coalitiepartijen nodig om te kijken hoe het ervoor staat. Daarbij is geen informatie gedeeld die niet ook met de raad is gedeeld. (..) Ik zie een optelsom van een wethouder die zeer hard aan een dossier werkt, maar ervaart dat het uitvoeren van het besluit van de vorige raad niet mogelijk is binnen de grenzen van het coalitieakkoord. Daarmee was men in een impasse geraakt. Die impasse is heel breed, want ook binnen de raad liggen de verschillen behoorlijk uit elkaar.”

Gesprekken college
Wethouder Stegeman reageerde vanuit het college: “Er is verschillende keren gevraagd naar de gesprekken die in het college hebben plaatsgevonden over het vertrek van oud-wethouder Buijtelaar. Het college heeft slechts eenmaal over het vertrek van oud-wethouder Buijtelaar gesproken, namelijk hedenochtend. Dat betrof het vervullen van zijn taken.” De voorzitter van de raad, burgemeester Lucas Bolsius zei onder andere: “Ik merkte op een gegeven moment dat de oud-wethouder zich afvroeg of hij nog degene was die dit project kan trekken. Deze maakt dan een individuele keuze. (..) In het college is scherp gekeken naar het project, mede gegeven de coalitieonderhandelingen. Ik ben daar niet bij betrokken geweest: niet in 2018 en ook niet in de gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd tussen de coalitiefractievoorzitters en de wethouders.”

Debat over nieuwe wethouder
De VVD is de laatste paar weken op zoek gegaan naar een kandidaat-wethouder en draagt oud-Tweede Kamerlid Roald van der Linde voor als nieuwe wethouder. Over de benoeming van een nieuwe wethouder zei Maarten Flikkema: “Het laatste jaar moet nog echt aan de slag worden gegaan om stappen te zetten met de afspraken in het coalitieakkoord over woningbouw, bereikbaarheid, sport, duurzaamheid en alle andere belangrijke programma's. Dat kan niet worden verdeeld over de zittende wethouders, want dan krijgen belangrijke dossiers als de Kop van Isselt en Bovenduist onvoldoende aandacht en dan worden geen duizend woningen per jaar gebouwd waardoor de wachtlijsten oplopen en de woningprijzen toenemen. Daarom is een zevende wethouder nodig.” Hans Bol (ChristenUnie): “De ChristenUnie wil dat de wethouder aan de slag gaat met de belofte dat de raad een voorstel krijgt met betrekking tot de Westelijke Ontsluiting. Dat is een van de zaken waarmee hij aan de slag kan gaan.” Tyas Bijlholt (D66): “Ik heb goede ervaringen met wethouders van buiten Amersfoort die heel goed werk leveren. De ambitie van het coalitieakkoord moet worden waargemaakt. Daarvoor is nog een jaar tijd. D66 begrijpt dat daarvoor een zevende wethouder wordt voorgesteld door VVD.”

Pijn
Het CDA stemde volgens Micheline Paffen-Zeenni met pijn in het hart tegen de motie. Het CDA gaf in 2018, bij de bespreking van het coalitieakkoord en de beëdiging van de wethouders, aan zeven wethouders te veel te vinden. “Er zijn echter te veel portefeuilles en moeilijke dossiers die het komende jaar nog moeten worden opgepakt. Deze kunnen niet over de nog zittende wethouders worden verdeeld. Dit is op dit moment het beste voor de stad om de dossiers van de grond te krijgen.” Harun Keskin gaf aan dat de PvdA als oppositiepartij met de motie in zou kunnen stemmen om kosten te besparen. Maar zei: “Het gaat niet alleen om de Westelijke Ontsluiting. Oud-wethouder Buijtelaar had andere portefeuilles als Vahstal en, niet onbelangrijk, Sport. (..) Een wethouder is al langdurig afwezig. Die dossiers zijn al onderverdeeld. Het werk moet doorgaan. Zelfs als de stekker uit de Westelijke Ontsluiting wordt getrokken, moet iemand aan het stuur staan om het dossier goed af te handelen. PvdA stemt tegen de motie.” 

Wachtwethouder
De ondertekenaars van de motie zijn tegen het installeren van een nieuwe wethouder. Hans van Wegen (BPA): “Het duurt nog een maand tot het zomerreces, daarna nog vier maanden tot de Kerst, dus de nieuwe wethouder kan zich nog vijf maanden inwerken en de problemen oplossen. Ook met drie extra wethouders worden de Westelijke Ontsluiting en het probleem met Vahstal niet opgelost. Dat gaat in beide gevallen heel veel geld kosten.” Noëlle Sanders (Lijst Sanders) voelt niet voor een wethouder die nog moet worden ingewerkt. “Dat kost veel tijd. Ik begrijp dat de overige wethouders het zwaar hebben, mede vanwege een zieke wethouder. Ik pleit ervoor een aantal projecten te schrappen en de komende tijd met zes wethouders uit te zitten.”
Menno Fousert zei onder andere: “Voordat het debat heeft plaatsgevonden, schuift de VVD alweer een kandidaat naar voren en heeft lak aan de raad: een enorm staaltje machtspolitiek en negeren van de tegenmacht. (..) Het is schandalig als voor deze laatste maanden nog een zevende wethouder wordt aangesteld. De zes wethouders moeten een tandje bijzetten. Voor de Westelijke Ontsluiting is het wachten op subsidies. Dus wat moet de wethouder dan doen? Wachten. Het wordt een wachtwethouder die langs de sportvelden gaat staan. Amersfoort2014 wil daar niet voor betalen.” Marc Smits: “Bij de afgelopen begroting heeft deze coalitie een amendement ingediend om te bezuinigen op de zorg en de woningbouw. (..) Men moet niet daarop bezuinigen maar op zichzelf en op de wethouder die niet nodig is. Is dat uit te leggen aan de stad?” Tahsin Bülbül (DENK) zei: “Kan iemand werkelijk worden ingewerkt binnen negen maanden en grote stappen zetten in dit dossier? (..) Amersfoort is de zestiende grootste stad van Nederland. Haarlemmermeer, Arnhem, Haarlem, Nijmegen, Breda, Almere en Tilburg hebben zes wethouders en Enschede en Apeldoorn vijf. Steden met zeven wethouders hebben 200.000 inwoners of meer, zoals Utrecht. Heeft Amersfoort werkelijk zeven wethouders nodig?”

> De raad verwierp de motie met 28 stemmen tegen (VVD, GroenLinks, CDA, D66, ChristenUnie, de heer Keskin (PvdA)) en 11 stemmen voor (Amersfoort2014, SP, BPA, DENK, Lijst Molenkamp, Lijst Sanders en de heer Smulders (PvdA), de laatste per abuis).

De raad besloot ook nog over een ander raadsvoorstel:

• Bekrachtigen geheimhouding van de als bijlage bij de beantwoording van de schriftelijke vragen 2021-049 Amersfoort2014 'Vervolgstappen proces Vahstal' gevoegde dagvaarding: aangenomen met 30 stemmen voor (VVD, GroenLinks, CDA, D66, ChristenUnie, PvdA, Lijst Sanders) en 9 stemmen tegen (Amersfoort2014, SP, BPA, DENK, Lijst Molenkamp).

U kunt de vergaderavond van 11 mei terugkijken via Politiek Portaal. Via die link vindt u ook de volledige agenda met alle vergaderstukken (zie paperclips). Het verslag en de besluitenlijst staan onderaan de agenda. U kunt de vergadering ook terugkijken via YouTube.

Contact opnemen met raadsleden
Duurzaamheid (Bron: Pixabay)
U kunt direct contact opnemen met raadsleden. Kijk voor hun contactgegevens op de site van de gemeenteraad (onder 'Samenstelling gemeenteraad').

U kunt ook altijd een mail sturen naar griffie@amersfoort.nl.
Abonneren op de RaadsMail
De raad
Is de RaadsMail voor iemand in uw omgeving ook interessant? Stuur deze dan door!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://amersfoort.nl/amersfoortmail.
 
Contact
RaadsMail is de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Amersfoort en verschijnt in principe elke vrijdag. Heeft u vragen of suggesties, neem dan contact op met de raadsgriffie.
 
Volg ons
F   T   Y