Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Opkomst extreemrechts in Europarlement: we moeten het niet onderschatten

Niet alleen brachten we op zondag 9 juni onze stem uit voor ons eigen land, maar ook kozen we voor het Europees Parlement. En ook hier zien we extreemrechts groeien. Hoewel ze moeite hebben om zichzelf te verenigen, mogen we ze niet onderschatten. "Onder de streep hebben alle uiterst rechtse partijen bij elkaar nog nooit zo veel zetels behaald in het Europees Parlement."

Lees verder

Een duik in de bezetting voor Palestina op KU Leuven

Al sinds 13 mei bezetten studenten van de KU Leuven het College de Valk van de faculteit Rechten om aandacht te vragen voor de genocide in Gaza. Reporter Leda Broekhoven sprak in de eerste weken van de bezetting met Farah Koolenbrander (21) en Minne Amand (20) die deelnemen aan het studentenprotest in Leuven.

Lees verder

'Die-in' voor rectoraat KU Leuven: "KU Leuven moet zelfde stappen zetten als UGent, UA en VUB"

Een 15-tal studenten hield dinsdagochtend 11 juni een 'die-in' voor het rectoraat van de KU Leuven. In blauwe zakken, zoals die gebruikt worden in de massagraven van Gaza de afgelopen maanden, en met duct tape op hun mond geplakt, gingen ze voor de ingang liggen, terwijl via luidsprekers de geluiden van de oorlog te horen waren. "KU Leuven is nog steeds medeplichtig aan genocide in Gaza en open dialoog hierover is onbestaand."

Lees verder

Eén jaar na scheepsramp Griekenland: niemand gestraft en pushbacks gaan door

Op vrijdag 14 juni is het één jaar geleden dat meer dan 600 mensen om het leven kwamen in een van de grootste scheepsrampen ooit op de Middellandse Zee. Hoewel internationaal onderzoek de rol van Griekse autoriteiten scherp bekritiseerde, blijft de roep om verantwoording en een stopzetting van illegale pushbacks onbeantwoord. “Integendeel, mensenrechtenorganisaties die de schendingen documenteren, worden steeds meer geïntimideerd en vervolgd”, benadrukt 11.11.11. “De EU moet optreden tegen deze uitholling van de rechtstaat en fundamentele mensenrechten.”

Lees verder

Koude oorlog breidt zich uit tot de biotechnologie

De technologische koude oorlog tussen de VS en China breidt zich uit van telecom, chips, drones, EVs en groene technologie tot de sector van biotechnologie. Zowel de wetgevers als de VS-regering hanteren opnieuw het argument van ‘nationale veiligheid’ die in het gedrang zou komen indien de Chinese biotechbedrijven hun invloed in de VS blijven vergroten.

Lees verder

17 juni: Webinar met Vijay Prashad over Palestina en wereld die kantelt

  Volg de webinar live mee in de Peperfabriek, Brueghelstraat 31, Antwerpen, deuren open vanaf 19u30. Of thuis via het...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

PFAS keert als boemerang terug in het gelaat van Vlaams Politiek Stuurcomité

Net als met andere schandalen zal ook het politieke wangedrag over het Oosterweeldossier als een boemerang terugkeren in het gelaat van alle politici in de Vlaams. Als volgende regering die niet anders aanpakken, zal "de ontwijking van de boemerang zoals die nu op het Antwerps Stuurcomité terugkomt de volgende maal nog meer politieke slachtoffers zal maken", aldus Walter De Smedt.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium