House-of-Animals-Karen-Soeters-met-geit

Lieve dierenvriend,

Vrolijk nieuws uit Oekraïne: bij de dierenbeschermers van City of Dogs was het een heus waterfestijn. Dankzij de hulp van onze lieve donateurs konden de honden eindelijk genieten van een fris bad. Heerlijk verkoelend, want terwijl de oorlog onvermoeid doorgaat, liepen de temperaturen bij de opvang op tot wel 50 graden Celsius.

Door de extreme hitte hebben de dierenbeschermers in Oekraïne het zwaarder dan ooit. Bij dierenbeschermer Angel valt de stroom regelmatig uit. Ze was ten einde raad omdat de dieren hieronder lijden. Dankzij onze donateurs hebben we een krachtige batterij kunnen plaatsen waardoor alles in de opvang, zoals koelkasten, vriezers en ventilatoren kan blijven functioneren. 

Adopteer een dier

De oorlog in Oekraïne woedt helaas nog steeds voort. De opvangcentra die door House of Animals worden ondersteund, hebben het ontzettend zwaar en hebben hulp nodig om de zorg te kunnen blijven bieden die deze dieren zo hard nodig hebben. Wil je helpen? Adopteer een oorlogsdier op afstand en lever een directe bijdrage aan de opvang en verzorging van dieren in Oekraïne. Als dank ontvang je een leuk adoptiepakket.

Adopteer een dier ›

Horrorfokker actief in België

Het Investigations Team van House of Animals ontdekte deze week dat Jan P., de beruchte horrorfokker uit Eersel, opnieuw honden verkoopt. In een advertentie biedt Jan Shih tzu pups te koop aan onder de naam JP. Het is ronduit schokkend dat deze man doorgaat in België, na het spoor van ellende dat hij heeft achtergelaten hier in Nederland.

De Belgische politie gaat naar aanleiding van onze bevindingen een dossier opbouwen. Ook de rol van Marktplaats hierin is stuitend. Marktplaats zou een account van iemand die een houdverbod heeft offline moeten halen.

 Lees meer over de horrorfokker ›

De advertentie van een Shih tzu van Jan P. op Marktplaats.

Beelden uit één van onze reportages over Jan P.

Bert's Animal Verhuur

Bert’s Animal Verhuur is failliet, maar blijft geld verdienen over de rug van dieren. Keer op keer ontdekken we advertenties van hem op Markplaats. Meerdere gedupeerden melden zich bij ons, zo ook de baasjes van hondje Kees. Hij was vervuild, slecht verzorgd en extreem angstig. Bij thuiskomst drinkt Kees eerst 1,5 liter water. Hij bleek uitgedroogd en ondervoed.

Het ging van kwaad tot erger want Kees had verlatingsangst en hyperventileert. Als ook de kat des huizes volledig gestrest raakt, zien de nieuwe baasjes dat het ondanks alle moeite niet goed gaat. Met pijn in hun hart doen ze afstand van Kees bij een dierentehuis. Eenmaal daar liep hij wat moeilijk en bleek zijn heup in zo’n slechte staat dat behandelen niet meer mogelijk was. Om hem nog meer leed te besparen, is Kees geëuthanaseerd.

Kees is nooit normaal gesocialiseerd en zijn nieuwe baasjes zijn met leugens bedrogen. Met andere woorden: weer een dier dat de dupe is van een notoire dierenmishandelaar. House of Animals doet er alles aan om de dieren weg te krijgen uit Appeltern. Deze man zou een levenslang houdverbod moeten krijgen.

 Lees meer over Bert's Animal Verhuur ›

Hondje Kees bij zijn nieuwe baasjes. 

Onze reportage over Pomeranian Amsterdam kwam uitgebreid in het nieuws. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts schreven een uitgebreid artikel voor Het Parool. 

En verder:

Bekijk meer 'in de Media' ›

House of Animals is de dierenbeschermingsorganisatie in Nederland die dierenleed opspoort, onder de aandacht brengt en aanpakt. Alleen dankzij onze fantastische donateurs kunnen wij oorlogsdieren helpen, rechtszaken starten, undercoveracties uitvoeren en broodfokhandelaren laten sluiten.

Zonder jouw hulp kan House of Animals niet verder groeien. Draag je ons een warm hart toe? Steun ons dan met een eenmalige of maandelijkse donatie.

Doneer nu
Karen Soeters

Lieve groeten, 

Karen Soeters

Founder House of Animals

Volg ons op social media

Indien je onze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, klik dan op afmelden.