Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 29 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY vergat overname KPMG Curaçao te melden: boete toezichthouder terecht
EY moet aan de Curaçaose toezichthouder een boete van 400.000 Antilliaanse guldens betalen omdat het in 2018 niet had gemeld dat het van plan was de lokale KPMG-activiteiten over te nemen, waardoor het marktaandeel boven de 30 procent zou komen. Die boete is terecht opgelegd, oordeelt de rechter.
Lees verder »
Terugbetalen coronaschuld leidt tot meer vraag naar Whoa
De Wet homologatie onderhands akkoord (Whoa), ingevoerd om ondernemers een kans te bieden een faillissement te ontlopen, is populairder geworden sinds de Belastingdienst is begonnen met het innen van achterstallige betalingen uit de coronaperiode. Dat meldt het FD op basis van gegevens van de Raad voor de rechtspraak en faillissementsadvocaten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon 2023

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon.
Laat je fysiek of online inspireren tijdens dit event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt al voor je klaar.

Bekijk voor meer informatie onze website. »
Fiets van de zaak valt goed bij werknemers
Een fiets is onderdeel van een modern mobiliteitsbeleid, vindt bijna driekwart van de werknemers. Inmiddels heeft een op de drie werkenden een fietsregeling via het werk, blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij ALD Automotive, dat de vraag naar leasefietsen ziet groeien.
Lees verder »
Kersverse Value8-accountant schittert door afwezigheid
Johan Visch, de accountant die door het beursgenoteerde Value8 afgelopen voorjaar bereid werd gevonden om de jaarcijfers te controleren, is met vakantie. Dat is ongelukkig gepland, want daardoor ontbrak hij afgelopen vrijdag op de aandeelhoudersvergadering waar die cijfers werden besproken. Beleggersvereniging VEB is ontstemd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale echtscheidingsperikelen bij verdeling van lijfrenten en bij alimentaties

Helaas eindigen jaarlijks vele duizenden huwelijken in een echtscheiding. Wil jij weten wat de fiscale gevolgen zijn bij echtscheiding en lijfrenten, kapitaalverzekeringen, ontslagstamrechten en alimentatie? Erik van Toledo bespreekt op 18 september deze praktijkissues aan de hand van cases en echte polisbescheiden.

Lees verder »
Fiscus heft voorrang helpdesk intermediairs op bij drukte
De Belastingdienst gaat de voorrang voor de Helpdesk Intermediairs rond drukkere dagen opheffen. Daarmee moet de BelastingTelefoon voor iedereen goed bereikbaar blijven, aldus de fiscus. ‘Het gaat om de dagen waarop veel vragen binnenkomen over de kwartaalaangifte en de naheffingsaanslag btw.’
Lees verder »
ACM richt vizier op misleidende duurzaamheidsclaims in vervoer
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is de campagne ‘Groene praatjes’ gestart om bedrijven aan te sporen zich niet duurzamer voor te doen dan ze zijn en om consumenten te helpen terechte duurzaamheidsclaims te onderscheiden van onterechte. De ACM gaat de komende tijd vooral kijken naar duurzaamheidsclaims in de vervoerssector.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dit moet je weten over de verwerking van deelnemingen in de commerciële jaarrekening

Regelmatig worden de accountants van Extendum geraadpleegd over de verwerking en presentatie van deelnemingen in de jaarrekening. Wij besteden in dit artikel aandacht aan drie vragen: hoe prestenteer ik een kapitaalbelang in een maatschap/VOF/CV? Wat zijn de gevolgen als de waarde van een deelneming negatief wordt? En wat moet ik doen als de aandeelhouder niet […]

Lees verder »
Ondernemers met corona-belastingschuld hebben nog één dag om zich te melden
MKB-Nederland heeft een laatste oproep gedaan aan ondernemers met een coronaschuld om contact op te nemen met de Belastingdienst. Dinsdag is de laatste dag dat ondernemers die nog helemaal geen actie hebben ondernomen om hun schuld terug te betalen zich kunnen melden.
Lees verder »
Wat Max Verstappen Nederland oplevert: geen belasting, wel saamhorigheid
Zoals Max Verstappen met de regelmaat van de klok grand prix-zeges boekt, zo klinkt ook geregeld de kritiek op het feit dat de in Monaco woonachtige Formule 1-coureur in Nederland niet of nauwelijks belasting afdraagt. Dagblad Trouw ziet wel een tegenwicht voor die gemiste inkomsten: Max levert in ruil vooral veel saamhorigheid en sportgeluk.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Lakeman weer in actie, nu tegen oud-bestuurders Triodos
Exoneratiebepaling onredelijk bezwarend, Joanknecht moet forse schadevergoeding betalen
Volgend jaar mogelijk fors hogere belasting op benzine
Aansprakelijk voor schade door mislopen voorwaardelijke pensioen
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
31 augustus 2023
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 september 2023
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
27 september 2023
VACATURES
Opdrachtleider / Controleleider
Coney Minds
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Goes
Accountant bij van der Lely
Jobs in Finance
Maasluis
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN