Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 10 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
EY nieuwe marktleider audit beursgenoteerde bedrijven
EY is de grote winnaar op het gebied van auditomzet voor beursgenoteerde bedrijven. De omzet bedroeg bijna €110 miljoen, twee keer zoveel als Deloitte.
Lees meer
 
 
Vakantiegeld: uitstel betaling belasting wegens liquiditeitsprobleem
Ondernemers die, bijvoorbeeld omdat ze vakantiegeld moeten betalen aan hun medewerkers, tijdelijk niet in staat zijn om belastingschulden te betalen, kunnen telefonisch maximaal vier maanden uitstel van betaling aan de Belastingdienst vragen.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Fiscus geeft openheid over inrichtingseisen zakelijke bestelauto
De Belastingdienst kijkt bij de beoordeling van zakelijke bestelauto’s minder naar de bedrijfsvoering van een ondernemer, dan naar de (letterlijke) inrichting van het bedrijfsvoertuig. Hoe groter de auto, hoe minder belang wordt gehecht aan de functie van de passagiersstoel.
Lees meer
 
 
Medewerkers financiële sector meest onzeker over baan
Vooral werknemers in de financiële sector zijn bang op straat te komen staan. Werknemers in andere sectoren maken zich juist minder zorgen over het behoud van hun baan.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Voor waardering kantoorgebouw geldt huurkapitalisatiemethode
Een exploitant had een kantoorgebouw in bezit dat reeds in gebruik was genomen voor een rijksoverheidsdienst. Daarnaast was sprake van een parkeergarage en fietsenstalling in aanbouw. In geschil tussen de exploitant en de gemeente was de waardering van het kantoorgebouw en de in aanbouw zijnde parkeergarage en fietsenstalling voor de Wet waardering onroerende zaken (WOZ) […]
Lees meer
 
 
Groot betaalt klein vaker binnen 30 dagen
Het aantal bedrijven dat afspreekt kleine leveranciers voortaan binnen dertig dagen te gaan betalen, loopt verder op. Dat heeft Betaalme.nu laten weten.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

 
Prestaties praktijkopleidingen vrijgesteld van BTW
Prestaties van praktijkopleidingen zijn vrijgesteld van BTW. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. Zo maken scholen voor horeca- of kappersopleidingen vaak gebruik van een restaurant of een eigen haarsalon. Leerlingen kunnen hier hun vaardigheden als kok, kelner of haarstylist oefenen.
Lees meer
 
 
Aantonen privégebruik auto niet meer via snelwegcamera
De Belastingdienst krijgt via een omweg geen gegevens meer uit de ANPR-snelwegcamera’s die kentekens van auto’s registreren. Dat heeft een woordvoerder van de Belastingdienst bevestigd.
Lees meer
 
 
Groei bancaire hypotheekverstrekking na drie jaar positief
Sinds december 2016 is de jaar-op-jaar groei van de hypotheekverstrekking door Nederlandse banken voor het eerst sinds drie jaar weer positief. In februari 2017 bedroeg de jaar-op-jaar groei 0,3% en in maart 0,2%. Daarmee is de groei nog lang niet terug op het niveau van vóór de financiële crisis, toen een jaar-op-jaargroei van boven de […]
Lees meer
 
 
Matiging verzuimboete IB en VpB
Het matigingsbeleid voor verzuimboetes is met ingang van 1 januari 2016 vervallen. De Belastingdienst heeft paragraaf 21 achtste lid BBBB en de daarbij horende werkafspraken ingetrokken. 
Lees meer
 
 
Conjunctuurklok: in één oogopslag beeld van MKB
Op de website www.staatvanhetmkb.nl is vandaag is de eerste MKB-conjunctuurklok gepubliceerd. De klok geeft de stand van de conjunctuur voor het MKB weer en toont het verloop vanaf het eerste kwartaal van 2011 tot en met het eerste kwartaal van 2017.
Lees meer
 
Real time inzicht is ook maar relatief Contentpartner
Steeds meer accountancybedrijven helpen klanten processen strak in te richten. Ondernemers krijgen zo meer grip op en inzicht in hun financiële situatie. MTH richtte er een apart label voor op, MONI. In gesprek met Harold Klein Swormink, directeur van dit label.
 
Ontslagrecht in een halve dag Opleiding
Het ontslagrecht wordt niet behandeld aan de hand van een flauwe opsomming van regeltjes maar aan de hand van aansprekende voorbeelden (cases) en filmpjes. Door deze actieve benadering komt het ontslagrecht tot leven. Het eerste deel van de training gaat in op diverse onderwerpen uit de WWZ. Het tweede gedeelte laat aan de hand van […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn