Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 25 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY onder de loep: ‘het spectaculaire falen ligt altijd aan anderen’
De problemen voor EY stapelen zich op, constateert Follow the Money in een uitgebreid en zeer kritisch artikel over EY. Het accountantskantoor is in het buitenland en in Nederland als controlerend accountant betrokken bij verschillende fraudezaken en andere hoofdpijndossiers die de reputatie van het kantoor bepaald geen goed doen.
Lees verder »
Kinderdagverblijf zit met medewerkers in te hoge salarisschaal, maar klacht tegen AA niet-ontvankelijk
Een kinderdagverblijf is bepaald niet tevreden over het kantoor van een AA dat de loonadministratie deed en coaching en advies gaf aan de directie over de administratie, personeel en salaris. Verschillende medewerkers zijn volgens het kinderdagverblijf in een te hoge salarisschaal ingedeeld
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update Wet Arbeidsmarkt in Balans

Speciaal voor jou organiseren wij een update van de WAB. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Wat zijn precies de mogelijkheden voor payrolling en flexcontracten? Betalen we niet ten onrechte de hoge premie? Hoe werkt de gewijzigde transitievergoeding en compensatieregeling? Casper Mons praat je op 10 december bij.

Lees meer »
Identiteit Tozo-aanvrager niet altijd vastgesteld met geldig identiteitsbewijs
Een aantal (grote) gemeenten heeft bij het verstrekken van Tozo-uitkeringen niet voldaan aan de wettelijke eis dat de identiteit van de aanvrager wordt vastgesteld aan de hand van een geldig identiteitsbewijs. Dat schrijft staatssecretaris Van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Projectontwikkelaar gaat de boot in: geen btw-aftrek door tijdelijke verhuur
De tijdelijke verhuur van appartementen die eigenlijk voor de verkoop bedoeld zijn geeft een projectontwikkelaar geen recht op aftrek van de omzetbelasting die in verband met de aanschaf en de inrichting van de appartementen aan haar in rekening is gebracht. Dat oordeelt de rechtbank Gelderland
Lees verder »
ADVERTORIAL
Valt er op fiscaal gebied nog wat te adviseren in december?

Jazeker! Het Belastingplan 2021 brengt weer de nodige wijzigingen met zich mee waarover je je klant kunt (en soms zelf moet) adviseren. Heleen Elbert praat je op 1 december bij en geeft de nodige praktische tips. Denk o.a. aan de vrijstelling/verhoging overdrachtsbelasting, aftrekposten, verlenging verliescompensatie, bijtelling, werkkostenregeling etc.

Informatie en aanmelden »
‘Verhoog onbelaste kilometervergoeding naar € 0,24’
De onbelaste kilometervergoeding zou € 0,24 per kilometer moeten zijn in plaats van de huidige € 0,19 per kilometer. Daarvoor pleit de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).
Lees verder »
Uitgebreide Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat van start
Vanaf woensdag 25 november om 12.00 uur kan een aanvraag worden gedaan voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, de zogenoemde TVL Q4 2020. Daarvoor komen alle mkb-ondernemers in aanmerking die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de verschillende kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen.
Lees verder »
PE-special
Twee derde MKB-accountants weet te weinig van nieuw PE-stelsel

Slechts 29 procent van de MKB-accountants heeft genoeg informatie over het nieuwe opleidingenstelsel. Ruim twee derde geeft toe er nog te weinig van te weten.

Lees verder »
Fiscale eindejaarstips voor werkgevers
Op zoek naar fiscale eindejaarstips voor werkgevers? Denk bijvoorbeeld aan de WKR, LIV, LKV en de 30%-regeling. Een aantal tips op een rij:
Lees verder »
Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional?
Het is een roerige periode voor financials. Het vak verandert door ontwikkelingen in de automatisering, robotisering en data science.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie tools om efficiënter te plannen in 2021

Voor velen van ons verloopt 2020 heel anders dan verwacht, waardoor zaken ook lang niet altijd gingen zoals gepland. Nu 2021 nadert, verdient het onderwerp ‘plannen’ wat mij betreft een duidelijke plek op de agenda. Een toelichting op drie handige planning tools.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
PwC: voortbestaan modeketen Esprit onzeker
Road 2 BI en Eshuis Accountants en Adviseurs samen verder
AFM: verslaggeving over gevolgen coronacrisis moet duidelijker
‘Creëer extra fiscale voordelen voor thuiswerkmiddelen’
OPLEIDINGEN
Regiosessie Belastingplan 2021
NBA Opleidingen
26 november 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (exclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
3 december 2020
Actualiteiten btw – deel 2
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Payroll professional
CROP
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN