Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY-partner vangt opnieuw bot om arbitragebeding
Tot twee keer toe krijgt een voormalige partner van EY ongelijk bij de rechter. De man wilde inzage in bepaalde documenten afdwingen. Maar ook het gerechtshof acht zich onbevoegd vanwege het arbitragebeding dat EY en de partner waren overeengekomen.
Lees verder »
Onderzoek naar rol accountant bij faillissementen
Het laatste jaarverslag vóór een faillissement bevat in 70 procent van de gevallen geen essentiële informatie over onzekerheden rondom de continuïteit. Er zijn geen aanwijzingen dat een going concern-verklaring het faillissement bespoedigt. Dit concludeert de Werkgroep Continuïteit, een samenwerking tussen de NBA, SRA en accountantsorganisaties.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels vertelt je op 11 mei over de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Van Rij denkt dat systemen fiscus over 3 jaar op orde zijn
Staatssecretaris Marnix van Rij denkt dat de ICT bij de Belastingdienst over drie jaar weer grote belastingwijzigingen aankan. Al vele jaren kampt de fiscus met problemen waardoor grote stelselwijzigingen niet mogelijk zijn.
Lees verder »
Flynth neemt Astrium over
De Astrium Groep uit Zoetermeer gaat op in Flynth. Het top-10 kantoor, dat onlangs ook Accon Avm inlijfde, krijgt hierdoor een sterkere positie in de sectoren onderwijs, gemeenten en lokale overheden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat betekent het coalitie-akkoord voor het excessief lenen bij de eigen BV?

Op 12 mei bespreekt Jeroen Knol het wetsvoorstel Excessief lenen bij de eigen BV dat ingaat in 2023 en wat dit betekent voor de praktijk. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan de eigen woningfinanciering bij de BV, financiering bedrijfsoverdracht familiebedrijf en het vraagstuk beleggen in BV of in privé.

Lees verder »
Checkpoints
Checkpoints | Digitale checklist met deadlines maart 2022

Eind maart vervallen veel deadlines. Je kan er dus zomaar een vergeten. Check dubbel check hier of je alle acties tijdig hebt ondernomen en vink ze af.

Lees verder »
BDO van accountants beste ‘enabler’ van digitale transformer
BDO en ABAB Accountants en Adviseurs scoren goed in de DX300, het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de beste Digital Transformers van Nederland. De DX300 is een publicatie van de MT/Sprout.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe beoordeel je aandeelhoudersleningen?

Het is niet ongebruikelijk dat een (groot) aandeelhouder/bestuurder een financiering verstrekt aan ‘zijn’ vennootschap. Deze financiering kent verschillende vormen, uiteenlopend van het daadwerkelijk verstrekken van gelden tot het door de vennootschap opschorten van de betalingen bijvoorbeeld op grond van een gesloten overeenkomst (‘schuldig blijven’). Vraag is hoe deze aandeelhoudersleningen juridisch moet worden geduid.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Weet jij waar Abraham de financieringsmosterd haalt?

Ondernemers vinden dat hun accountant een belangrijke schakel is bij het vinden van een financiering. Financiers vinden eveneens dat accountants een belangrijke rol spelen. Dat is een mooi compliment voor de mkb-accountant. Hoe je die kansen verzilvert en voorkomt dat je bij het verkeerde loket aanklopt, dat leggen we uit in dit artikel.

Lees verder »
Nog 1 week om TVL Q1 aan te vragen
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) roept ondernemers op om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2022 zo snel en volledig mogelijk aan te vragen. Dat kan tot 31 maart, 17:00 uur.
Lees verder »
Jaar cel geëist tegen boekhouder die 3,5 ton wegsluisde
Tegen een 39-jarige man uit het Brabantse Giessen is woensdag een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist. Als boekhouder zou hij ruim 360.000 euro van een klant hebben gestolen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kamer niet tevreden over aanpak Russische oligarchen
RA over Tata Steel: ‘Meer rentmeesterschap had bedrijf niet misstaan’
Kamer akkoord met vrachtwagenheffing
Wetsvoorstel dat belastingontwijking via digitale platformen moet tegengaan naar Kamer
OPLEIDINGEN
Toch ontslaan via UWV: het bedrijfseconomisch ontslag
Extendum
13 april 2022
Fiscale toekomst in onrustige tijden
NBA Opleidingen
14 april 2022
Legal lunchsessie: Hoe moeten accountants zich juridisch voorbereiden op en omgaan met grensoverschrijdend gedrag
The Legal Company
14 april 2022
VACATURES
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Salarismedewerker Interim en Detachering
Rikst
Groningen
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN