Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 10 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantskantoor krijgt ook in hoger beroep openstaande vage rekeningen niet betaald
Het Beverwijkse accountantskantoor VanNu heeft ook in hoger beroep geen betaling kunnen afdwingen van twee onbetaalde facturen. Die waren in 2020 gestuurd voor werkzaamheden over de jaren 2016, 2017 en 2018, maar ook het gerechtshof vindt dat die rekeningen te vaag waren. Wel hoeft het kantoor een stuk minder aan al ontvangen bedragen terug te […]
Lees verder »
Beleggers scharen zich achter NBA-handreiking over accountant en aandeelhoudersvergadering
De vereniging van institutionele beleggers Eumedion steunt de nieuwe NBA-handreiking over het optreden van de accountant in de aandeelhoudersvergadering (AVA) ten volle, zo schrijven ze in reactie op het voorstel om de tekst van de handreiking aan te scherpen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vind jij vastgoed en btw in de praktijk lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van de transacties en de gevolgen voor de ondernemer bij aankoop, verkoop, nieuwbouw, verbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Teunis van den Berg praat je op 7 februari in een middag helemaal bij. Hij bespreekt ook recente jurisprudentie en gaat in op enkele recent verschenen spraakmakende zaken.

Lees verder »
EY spekt overnamekas adviestak met ruim 2 miljard
EY heeft omgerekend zo’n € 2,3 miljard opzijgezet voor de eigen adviestak, zodat die zich de afsplitsing van de auditactiviteiten kan versterken met overnames. Dat meldt de Financial Times.
Lees verder »
Facturerende profhockeyer is volgens rechter toch werknemer
Een profhockeyer die zich als ondernemer liet inhuren door een club, was toch in loondienst, zo oordeelt de rechtbank Noord-Holland. Bepalend daarvoor is onder meer dat hij als speler aanwijzingen van de coach moest opvolgen. Aan eerder afgegeven VAR-verklaringen kan de man geen rechten ontlenen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij je als btw specialist verdiepen in de impact van rechtspraak op het gebied van Btw jurisprudentie HvJ EU?

Meld dan aan voor de interactieve masterclass Btw jurisprudentie HvJ EU op 14 februari. Van Kesteren, Nieuwenhuizen en Wolf bespreken zowel plenair als in kleine groepjes casussen op het gebied van concernproblematiek, de grenzen van prestaties en vastgoed. Grotere vraagstukken worden vooraf gedeeld.

Lees verder »
AV-Top 50 | ‘Stop met ‘tussendoor leidinggeven’
Veel leidinggevenden schaken vaak op twee borden tegelijk: ze doen inhoudelijk werk als hoofdtaak en tussendoor geven ze leiding. Dat ‘tussendoor leidinggeven’ werkt niet bij accountants- en administratiekantoren, die worden geplaagd door hoge werkdruk en personeelsgebrek. Daar is volgens teamcoach Marinde van Loo meer nodig.
Lees verder »
EY-klokkenluider Van Gelderen verliest weer rechtszaak
Ontslagen EY-partner en klokkenluider Wouter van Gelderen heeft een volgende rechtszaak verloren, ditmaal tegen de advocaat van zijn voormalig werkgever. Hij stelde dat advocatenkantoor Van Doorne onrechtmatig had gehandeld na zijn klokkenluidersmelding en had aangestuurd op zijn ontslag. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat daarvoor geen bewijs is.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe data helpt om het personeelstekort terug te dringen

Het vinden van personeel is lastig, terwijl de werkdruk alleen maar toeneemt. Datagedreven bedrijfsvoering helpt je gerichte oplossingen te vinden voor het personeelstekort. Door middel van data stel je verbeterpunten en kansen vast in de backoffice van jouw accountants- en administratiekantoor, zodat je meer rendement behaalt met het huidige team. Hoe je dat aanpakt lees je […]

Lees verder »
‘Nieuwe pensioenstelsel had afgelopen twintig jaar meer opgeleverd’
Als het nieuwe pensioenstelsel al twintig jaar geleden was ingevoerd, waren pensioengerechtigden nu veel beter af geweest. Dat stelt Aegon Asset Management, de vermogensbeheerder van het gelijknamige concern.
Lees verder »
Personalia | Twee nieuwe partners bij JAN©
Per 1 januari 2023 zijn Harry Bontje en Pieter Stigter toegetreden als partner-aandeelhouder van JAN© Accountants en Adviseurs.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Omzet horeca op niveau van voor corona, bakkers in de knel
Winkelleegstand op laagste niveau in twaalf jaar
Jongeren kiezen steeds vaker voor zzp-schap
RA niet kritisch genoeg op gunstige winstprognoses Travelbird, drie maanden doorhaling
OPLEIDINGEN
Webinar Tips voor een efficiëntere jaarafsluiting
Yuki
17 januari 2023
Cursus Box 2 en 3 in 2023: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen
19 januari 2023
Masterclass Word intern vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
19 januari 2023
VACATURES
Accountant manager audit in Rotterdam
Moore DRV
Rotterdam
Vacature gevorderd assistent accountant
WEA Deltaland
Kesteren
Controleleider Audit
Flynth
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN