Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 29 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY steeds meer onder vuur om rol bij Wirecard, accountants aangeklaagd
Drie accountants van onder andere EY zijn in Duitsland aangeklaagd vanwege hun rol bij het steeds verder uitdijende boekhoudschandaal rond de Duitse betalingsverwerker Wirecard. Daar blijkt 1,9 miljard euro die in de boeken stond waarschijnlijk nooit bestaan te hebben.
Lees verder »
FIU: ruim honderd corona-gerelateerde fraude- en witwasdossiers overgedragen
FIU-Nederland heeft tot nu toe ruim honderd corona-gerelateerde fraude- en witwasdossiers aan FIOD, politie en ISZW overgedragen. Een deel van die dossiers heeft al geleid tot aanhouding van verdachten en inbeslagname van vermogensbestanddelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Terbeschikkingstellingsregeling bij vastgoed

In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit

23 september 2020 • Breukelen • PE 3

Hoe werkt de TBS-regeling nu precies? Wat zijn de aandachtspunten, de valkuilen en wat is de actuele stand van de rechtspraak? Aan de hand van casussen bespreekt Mr. Robert-Jan Roerink de volgende onderwerpen: wie valt onder TBS-regeling? Wat is wel en niet TBS-resultaat in box 1? Wanneer is sprake van ongebruikelijke terbeschikkingstelling?

Lees verder »
ABN AMRO hoeft persoonsgegevens frauderende accountant niet uit registers te verwijderen
ABN AMRO hoeft de persoonsgegevens van een accountant die met een vervalst fiscaal overzicht een hypotheek bij de bank lospeuterde niet te verwijderen uit het Incidentenregister (IR) en het Extern Verwijzingsregister van de Stichting Fraudebestrijding Hypotheken (EVR). Dat heeft de Rechtbank Gelderland bepaald in een zaak die door de frauderende accountant was aangespannen.
Lees verder »
‘Honderden miljoenen aan TOGS-steun ongebruikt’
Op de laatste dag dat de TOGS-regeling aangevraagd kan worden ligt nog bijna de helft van de begrote 1,6 miljard euro op de plank, blijkt vrijdag uit navraag van BNR bij de RVO. De eenmalige compensatie van 4000 euro werd in totaal 200 duizend keer uitgekeerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?

Weet jij het antwoord op de volgende vragen? Welke informatie moet aangeleverd worden voor een overbruggingskrediet? Hoe beperk je het liquiditeitsbeslag van een onderneming? Hoe schat je de overlevingskans van een onderneming in? Hoe beperk je financiële schade? Jan Wietsma praat je op 30 juni bij en heeft extra aandacht voor derdenverklaring Belastingdienst.

Lees verder »
‘Belastingambtenaren gebruikten systemen fiscus voor eigen belastingadvieskantoor’
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in de rechtbank in Rotterdam gevangenisstraffen tot 10 maanden geëist tegen twee mannen die als ambtenaar bij de Belastingdienst werkten. De twee runden naast hun werk voor de fiscus een belastingadvieskantoor en gebruikten volgens justitie de belastingdienstsystemen bij de advisering van hun cliënten.
Lees verder »
Online formulier bijzonder uitstel van belastingbetaling beschikbaar
Het eerder aangekondigde online formulier voor het aanvragen van (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling van belastingen is beschikbaar, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Gratis kennisdoc over ICT&Kantoor
Accountantskantoren worstelen met de implementatie van gekozen softwarepakket(ten). Veel van deze trajecten verlopen niet succesvol; softwarepakketten worden wel afgenomen, maar niet gebruikt. Medewerkers blijven werken op de voor hen bekende werkwijze en klanten worden regelmatig onvoldoende in het proces betrokken. Dat kan beter!
Lees verder »
Bedrijven investeren ruim € 1,7 miljard in energiebesparing
Nederlandse bedrijven hebben in 2019 samen voor ruim € 1,7 miljard aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarverslag 2019 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact kondigt sterke uitbreiding accountancysoftware aan: meer koppelingen met software andere aanbieders

De softwareleverancier deelt tijdens hun virtuele accountancyweek de plannen voor de Exact 360 Suite voor accountants. Tijdens de Exact Accountancyweek kondigde de Delftse softwareleverancier aan Exact Online verder uit te bouwen tot een compleet systeem dat zorgt voor een geïntegreerde kantooroplossing met optimale gegevens- en dossier-uitwisseling. Exact Online wordt een volledige suite voor accountants- en administratiekantoren […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wat te doen bij werknemers met schulden?
Klachtencommissie NBA: weinig bereidheid partijen om tot elkaar te komen
Kabinet beslist eind augustus over derde steunronde
Eerste flexwerkers ontvangen betaling TOFA
OPLEIDINGEN
Online cursus Excessief lenen bij de eigen BV (de ‘rekening courant-maatregel’)
Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2020
Masterclass Dossieropbouw en ontslag
The Legal Company
30 juli 2020
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
1 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN