Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 augustus 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘EY stelt besluit over splitsing uit’
De veelbesproken splitsing tussen de accountants- en adviestakken van EY laat nog even op zich wachten: een besluit daarover komt nu op zijn vroegst halverwege deze maand, meldt The Wall Street Journal. Een wisseling in de Amerikaanse top en een vraagstuk rondom pensioenmiljarden hebben het besluit vertraagd.
Lees verder »
Ronald Meijers (ABAB): ‘Als je impact centraal stelt, is krimp niet erg’
Veel accountantskantoren uit de AV Top 50 laten over 2021 omzetgroei zien, maar bij ABAB was daar geen sprake van. Dat had te maken met een bewuste keuze, zegt CEO Ronald Meijers. ‘Wij besteden veel energie aan impact, innovatie en kwaliteit. Dan is een beetje krimp niet erg.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht weten?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 15 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het nieuwe fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
Personeel in referentiemaand ontslagen: geen reden voor hogere NOW
Een horecabedrijf krijgt geen hogere NOW 3-subsidie omdat in de referentiemaand nét alle medewerkers waren ontslagen wegens een initiële afwijzing van de NOW 1-regeling, en later weer zijn aangenomen. Die omstandigheid is niet schrijnend genoeg, oordeelt de rechter, en de vergelijking met de TVL – die wel maatwerk mogelijk maakt – gaat mank.
Lees verder »
‘CEO’s moeten zich vaker uitspreken over maatschappelijke thema’s’
Waarom spreken CEO’s van grote bedrijven zich niet vaker openlijk uit over politiek gevoelige vraagstukken? ‘Ook dat hoort bij purpose, het principe of de missie om een positief verschil te maken in de wereld’, betogen KPMG-partners Egbert Eeftink en Muel Kaptein in Trouw.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de keuzes als een ondernemer stopt met het actieve ondernemerschap?

Jeroen Knol bespreekt op 28 september alle ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven. Hoe regel je de vermogensoverdracht, binnen de familie of met derden? Blijft er geld van de DGA in de onderneming, of wordt er in één keer afgerekend? Er zijn veel keuzemogelijkheden, Jeroen geeft je een stevige basis voor een gedegen advies aan je cliënt.

Lees verder »
Fiscale regelgeving speelt zzp’er in de kaart
ING voorziet dat het op korte termijn aantrekkelijker wordt om zzp’ers in te huren. Ontwikkelingen in regelgeving zorgen er voor dat de fiscale verschillen tussen zzp’ers en uitzendkrachten eerder groter dan kleiner worden.
Lees verder »
Toezichthouders brengen internationale maatregelen wettelijke controles in kaart
IFIAR, het internationale samenwerkingsverband van toezichthouders, heeft een rapport opgesteld met een overzicht van maatregelen die wereldwijd worden getroffen om de kwaliteit van wettelijke controles te versterken. Doel is een bijdrage te leveren aan de dialoog erover.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe verwerk je deelnemingen in de commerciële jaarrekening?

Wij krijgen hierover regelmatig twee vragen: Ik neem belangen in deelnemingen altijd op volgens het zichtbare eigen vermogen van de deelneming. Maar is dat juist? En kan ik de deelname in een maatschap/vennootschap onder firma/commanditaire vennootschap ook presenteren onder de financiële vaste activa als deelneming? In dit artikel lees je het antwoord aan de hand […]

Lees verder »
Advocaten overtraden massaal regels contante betalingen
Nederlandse strafrechtadvocaten hebben de tuchtregels over contante betalingen veelvuldig overtreden, meldt NRC. Cash werd op grote schaal geaccepteerd en contante betalingen boven de € 5.000 werden niet overlegd met de lokale deken.
Lees verder »
Fiscus gaat mkb per sms herinneren aan btw-aangifte
De Belastingdienst stuurt van 2 tot en met 4 augustus sms’jes aan mkb-ondernemers die nog geen aangifte omzetbelasting hebben gedaan over het tweede kwartaal of de maand juni.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tuchtklacht oud-topman Accon avm tegen onderzoeker Schimmel ongegrond
Hoge Raad geeft arbeidsongeschikte vennoot BDO geen gelijk in zaak tegen Achmea
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (8): Waarom je geen vennoot wil worden
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
16 augustus 2022
Fiscalistenoverleg
Extendum
2 september 2022
Cursus Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant / beginnend controleleider (Zwolle)
KRC Van Elderen
Zwolle
Accountant RA (Nijmegen)
Konings & Meeuwissen
Nijmegen, Gelderland
Ervaren medewerker administratieve dienstverlening Lisse, 32-40 uur
van Helder
Lisse
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN