Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
EY wijst voorstel opsplitsing van investeerder TPG af
Private-equitybedrijf TPG Capital heeft een plan voorgesteld aan EY om het bedrijf toch op te splitsen en de consultancytak uiteindelijk naar de beurs te brengen, meldt de Financial Times. Dezelfde krant weet woensdag in een update te melden dat EY het voorstel inmiddels heeft afgewezen.
Lees verder »
Administratiekantoor en ABN AMRO niet aansprakelijk voor CEO-fraude
Een administratiekantoor dat in CEO-fraude tuinde heeft haar zorgplicht geschonden, maar is dankzij het exoneratiebeding in de NOAB-voorwaarden niet aansprakelijk voor de één miljoen euro schade bij de exploitant van bedrijventerrein Prisma bij Zoetermeer en Lansingerland. Dat heeft de rechtbank Rotterdam geoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 21 september.

Lees verder »
Belastingadviseur niet aansprakelijk na weigering teruggave btw aan internationale autohandelaar
Een internationale autohandelaar wordt geacht bekend te zijn met het Europese systeem van btw-heffing op de handel in auto’s binnen de Europese Unie, oordeelt het gerechtshof Amsterdam. De belastingadviseur en het kantoor waar hij in dienst was zijn dan ook niet aansprakelijk voor de gevorderde schade van € 872.441 op grond van onjuiste advisering.
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | Column – Digitale transformatie kan niet zonder soft controls
In hoeverre komt de digitale transformatie op jouw kantoor nu echt goed uit de verf en wordt ze omarmd door medewerkers? De afgelopen jaren is het aantal digitale transformaties binnen de accountancy toegenomen en dit zal nog even doorgaan. Het helpt je kantoor te groeien, efficiëntere processen in te richten en klanten beter te bedienen. […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun jij een bijdrage leveren aan het oplossen van conflicten binnen een familiebedrijf?

Denk hierbij aan conflicten binnen de familie, binnen het bestuur van een familiebedrijf, opvolging, regelen van nalatenschap of arbeidsconflicten. Arnaud Booij geeft je op 25 september inzicht in deze conflicten en leer je op welke wijze mediation kan bijdragen aan de oplossing hiervan.

Lees verder »
Kamerbrief over Fiscale maatregelenlijst 2023
Minister Kaag (Financiën) en staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) hebben de Tweede Kamer geïnformeerd over de fiscale maatregelenlijst 2023. Dit is een overzicht van mogelijke fiscale maatregelen, ter ondersteuning van het opstellen van verkiezingsprogramma’s.
Lees verder »
Schending inlichtingenplicht leidt tot terugbetaling Tozo-uitkering
Hoewel uit de jaarstukken van een VOF over 2020 blijkt dat er een hoge winst is genoten, vraagt een van de drie medevennoten een Tozo-uitkering aan. Bij de aanvraag geeft hij aan te verwachten dat zijn inkomen over dat jaar lager is dan het sociaal minimum door de coronacrisis.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Best of Breed vs. Best of Suite: welke wint de strijd in jouw accountantskantoor?

Altijd de beste applicaties in huis en nooit afhankelijk zijn van één partij of leverancier. Dát is waar je voor gaat met een best of breed softwareoplossing. Klinkt aantrekkelijk, of niet? Toch is dit niet voor ieder accountantskantoor de beste oplossing. Sommigen gaan namelijk liever voor best of suite: softwareoplossingen van dezelfde leverancier, met als […]

Lees verder »
Werkgevers betwijfelen effect spitsheffing
De voorgestelde spitsheffing in het openbaar vervoer lijkt niet vanzelfsprekend tot een ander mobiliteitsbeleid van werkgevers te leiden. Dit roept vragen op over de effectiviteit van de heffing om het woon-werkverkeer breder te spreiden. Werkgeversvereniging AWVN heeft dit geconcludeerd uit eigen onderzoek naar hybride werken, mobiliteit en de opvattingen van werkgevers op dat gebied.
Lees verder »
Loonheffing voor vergoedingen bij einde dienstverband via vso terecht?
Een werkneemster stelt dat vergoedingen voor ziektekosten en loonderving niet zozeer hun grond vinden in de dienstbetrekking dat zij als daaruit genoten moeten worden aangemerkt. De Inspecteur van de Belastingdienst vindt daarentegen dat er voldoende causaal verband bestaat tussen de vergoedingen en de dienstbetrekking. Wat oordeelt het Hof?
Lees verder »
Werkgevers plaatsen minder vacatures, arbeidsmarkt blijft krap
Werkgevers zijn de laatste tijd wat minder hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Ondernemers hebben in april, mei en juni namelijk minder vacatures geplaatst dan voorgaande maanden. Maar de spanning op de arbeidsmarkt is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog steeds hoog. Het grote aantal onvervulde vacatures leidt al langer tot personeelstekorten […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling gepubliceerd
Brancheorganisatie: steeds meer scholen zitten zonder accountant
Hoe voorkom je een excessieve lening?
FIU: meer dan 10 miljard euro aan verdachte Russische transacties via Nederland
OPLEIDINGEN
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
12 september 2023
Fiscaliteit van de eigen woning
Extendum
31 oktober 2023
Kennismarathon BTW
Fiscount
6 november 2023
VACATURES
Accountant bij van der Lely
Jobs in Finance
Maasluis
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Goes
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN