Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 27 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘EY wilde vlak voor ineenstorting Wirecard nog goedkeurende verklaring afgeven’
EY bereidde begin juni een goedkeurende verklaring voor bij de cijfers over 2019 van Wirecard, dat kort daarna ineenstortte toen bleek dat er 1,9 miljard euro die in de boeken stond waarschijnlijk nooit heeft bestaan. Dat meldt de Financial Times.
Lees verder »
Fiscus tevreden over iDeal bij BTW-aangifte, proef uitgebreid naar inkomstenbelasting 
De Belastingdienst noemt een in 2017 gestarte proef waarbij ondernemers met een online boekhoudpakket hun BTW-aangifte konden indienen en de betaling direct konden regelen via iDEAL succesvol. Als vervolg hierop loopt op dit moment een proef voor de automatische winstaangifte waarbij vanuit het boekhoudpakket een aangifte Inkomstenbelasting wordt opgesteld
Lees verder »
ADVERTORIAL
Business-changing cloudplatform voor accountants én cliënten

Visma.net Accountancy is een innovatieve oplossing voor middelgrote en grote accountantskantoren en biedt de meest uitgebreide financiële set functionaliteit. Het platform maakt het mogelijk om diensten volledig zelf vorm te geven en op maat aan te bieden aan cliënten. De software ondersteunt kantoren die zich willen onderscheiden bij de transitie naar een online samenwerking. Meer weten? Kijk dan op onze website.

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (21): Wat ben je nu eigenlijk waard als accountant?
In de pauze vroeg Susan aan Mike hoe het nu ging. Mike antwoordde dat het een stuk beter ging en dat je er bij de volgende les waarschijnlijk niets meer van zou zien. ‘Je was toch van de stationstrap gevallen,’ zei Susan terwijl ze Mike observeerde. ‘Ja, dat klopt.’ Mike nam een hap van zijn […]
Lees verder »
Loondoorbetaling bij quarantaine na vakantie?

Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies en tijdens of na z’n vakantie in quarantaine moet? Wel of geen loondoorbetaling?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar!

Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Proefnummer aanvragen?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nog ‘even’ het pensioenakkoord uitwerken…

Het sluiten van een akkoord gaat vaak gepaard met uitbundige feestvreugde. Bij de partijen die het pensioenakkoord sloten, was die feestvreugde wat meer ingetogen van aard. De reden waarom blijft giswerk, maar kan te maken hebben met het feit dat er nog geen duidelijke keuzes zijn gemaakt over een aantal belangrijke punten.

Lees verder »
RA treft geen blaam bij omstreden licentiedeal bloembollenbedrijf
Een RA die als bestuurder van een coöperatie die bemiddelt tussen kopers en verkopers van bloembollen zou flink in de fout zijn gegaan bij een overeenkomst over de verkoop van sub-licenties voor de teelt van Dalian-lelies en bloembollen, vond de bestuurder van een bloembollenbedrijf. Die spande daarom een tuchtzaak aan, maar de Accountantskamer vindt dat […]
Lees verder »
MKB-accountant en pensioenakkoord. Stimuleer de onverzekerde ZZP’er!
Bent u net bekomen van een omvangrijk uitfaseringsproces waarin het in eigen beheer gehouden pensioen met dito waarderingsvraagstukken en fiscale sancties is omgezet in een lichter, pseudo-lijfrenteregime (de ODV) of zelfs is afgekocht, mag u - als het aan Koolmees ligt - weer aan de bak. Er ligt immers een pensioenakkoord. Met daarin meer dan pensioen. Neem bijvoorbeeld de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Lees verder »
Wie is de accountant van morgen? (en wie haalt hem/haar binnen?)
Ben je bezig met de volgende stap in je carrière? Benieuwd naar de identiteit van de accountant van morgen? Zoek je als accountantskantoor naar nieuw talent of het perfecte diverse team? Wil je een organisatie zijn die verandering omarmt en zich kan aanpassen? Die doet wat deugt en daardoor aantrekkelijk is om voor te werken?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountingplatform Silverfin zet met investering Hg verdere stap naar internationale groei

De Europese tech-investeerder Hg gaat accountingplatform Silverfin ondersteunen bij het versnellen van de internationale groei. ‘Deze investering is een duidelijke erkenning voor het potentieel van onze technologie en ons team’, aldus Joris Van Der Gucht, co-ceo Silverfin.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Meewerkende kinderen in de loonaangifte
Ministerie zet informatie over NOW 2.0 op een rij
Graydon en Unit4 bieden geautomatiseerd UBO-onderzoek aan
Coronacrisis zorgt voor evenveel faillissementen als tijdens dieptepunt crisis 2013
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
11 augustus 2020
Bedrijfsfinanciering? Zo doe je dat!
Fiscount
10 november 2020
Cursus Excessief lenen bij de eigen BV (de ‘rekening courant-maatregel’)
Fiscaal Vanmorgen
29 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN