Få ét årshjul som sammentænker strategi, økonomi og HR, og læs hvordan du kan forberede dig på de nye fællesstatslige systemer
5. november 2018
Ny publikation sammentænker strategi, økonomi og HR i ét årshjul
Hvordan kan du lave et årshjul, som sammentænker de administrative processer for strategi, økonomi og HR, og hvordan kan det understøtte en enkel og værdiskabende styring i din institution? Det kan du blive klogere på og få værktøjer til i Moderniseringsstyrelsens nye publikation ’Inspiration til årshjul for enkel og værdiskabende styring’.

Mange statslige institutioner har ét årshjul for økonomi, ét for strategi og ét for HR. Men de fleste får ikke sammentænkt de administrative processer på tværs af de tre områder. Årshjulet for enkel og værdiskabende styring samler de administrative processer for økonomi, strategi og HR i ét årshjul.

Få værktøj til at udarbejde din institutions årshjul
For at inspirere din institution i arbejdet med at udvikle et sammentænkt årshjul har Moderniseringsstyrelsen lavet et årshjulsværktøj til publikationen, som din institution kan bruge til at udvikle jeres eget årshjul.

Læs publikationen og hent årshjulsværktøjet
Statens Budgetsystem, Statens HR og Statens Tidsløsning
Kom godt i gang med de nye fællesstatslige it-systemer
For at forberede din institution bedst muligt på Statens Budgetsystem, Statens HR og Statens Tidsløsning har Moderniseringsstyrelsen udarbejdet en pjece, som giver et samlet overblik over de nye fællesstatslige systemer og deres sammenhæng til enkel og værdiskabende styring.

Pjecen giver en hurtig introduktion til de gevinster, som de tre systemer kan give din institutions styring samt gode råd til, hvordan I kan forberede jer på implementeringen af systemerne.

Læs pjecen og få gode råd til hvordan I kan forberede jer på systemerne
Få udregnet beløbsgrænsen for den negative budgetkorrektion
Ny rapport i SKS udregner beløbsgrænsen for den negative budgetkorrektion
Moderniseringsstyrelsen udgiver en ny hjælperapport i Statens Koncernsystem (SKS), som ministerområderne kan bruge, når de skal udarbejde det samlede grundbudget for 2019.

Rapporten hedder 'hjælperapport 3: Beløbsgrænse for den negative budgetkorrektion' og udregner beløbsgrænsen for den negative budgetkorrektion, som ministerområdet kan anvende i forbindelse med grundbudgettet. Rapporten bliver tilgængelig i SKS den 26. november sammen med de øvrige hjælperapporter, som understøtter det koncernfælles grundbudgetnotat.
Netværk om enkel og værdiskabende styring
Deltag i netværk om enkel og værdiskabende styring
Moderniseringsstyrelsen driver en række netværk om enkel og værdiskabende styring for økonomichefer og medarbejdere i staten. Netværkene har til formål at understøtte videndeling på tværs af de statslige institutioner.

Hvad har deltagerne fået ud af at være med i et netværk?
Hør to af netværksdeltagerne fortælle, hvorfor de er med i et netværk, og hvad de har fået ud af det.

Se videoen med netværksdeltagerne
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
styring@modst.dk