Nyhedsbrev fra Løgismose, marts 2017 Læs nyhedsbrevet i en browser
LØGISMOSE.DK    WEBSHOP   
FINE WINES    LØGISMOSE I NETTO   
HISTORIEN OM EN KYLLING
I anledning af Løgismosekyllingens fødselsdag vil vi gerne tage jer med tilbage i tiden. Tilbage til dengang, hvor drømmen om en kylling i fuld frihed blev skabt, men hvor det hurtigt skulle vise sig, at det er sværere end som så at avle kyllinger, der vokser langsomt, har højt til himlen, ubegrænset plads og selv går tilbage i deres små kyllingehuse ved solnedgang.

Det hele begyndte engang i 2010, da Jacob Grønlykke fik en drøm.


LÆS HELE HISTORIEN OM LØGISMOSEKYLLINGEN OG JACOB GRØNLYKKES DRØM HER
NYD DINE FRISTELSER I VORES NYÅBNEDE SPISESTUE
Når du besøger vores butik på Ndr. Toldbod og ikke kan vente med at smage på din indkøb, kan du nyde dem ved bordene i vores nyåbnede spisestue i forlængelse af butikken. Med udsigt over vandet og med duge på bordene, tager vores venlige personale i mod jer og vejleder jer om vores tapasanretninger, vin eller de øvrige delikatesser, I kan nyde hos os.
FIND VEJ TIL NORDRE TOLDBOD 16 HER
MANDAGSMIDDAGEN BYDER PÅ LØGISMOSEKYLLING & CHARDONNAY
I denne uge byder Mandagsmiddagen på Kylling Marengo – Løgismoses egen Label Rouge-kylling i en intens sauce af tomater, hvidvin, bouillon og champignoner. En simreret som ikke er alt for tung, men passer perfekt til det kommende forårsvejr.
Dertil får du en Chardonnay Patch Block Vin de Pays D'Oc fra George Duboeuf. En let Chardonnay med aromaer af citrus, stjerneanis og søde mandler og en mild, afrundet og alligevel frisk smag.

Mandagsmiddagen for 2, inkl. 1 flaske vin – 225,00 kr.

Som tilbehør anbefaler vi: Rosmarinkartofler, pr. 100 g – 14,90 kr.

SE MANDAGSMIDDAGEN FOR DE NÆSTE FIRE UGER HER
LØGISMOSE ANBEFALER

Gode vinoplevelser i vores butik på Ndr. Toldbod og i Magasin på Kgs. Nytorv til og med søndag 12. marts.
Valdobbiadene Prosecco Extra Dry Øko, Col Di Manza, Perlage Veneto, Italien – Lige nu: 1 flaske 115,00 kr. – SPAR 15,00 kr.
Chianti Classico Øko 2014, Badia A Coltibuono, Toscana, Italien – Lige nu: 2 flasker 295,00 kr. – SPAR 39,00 kr.
Collebello Rosso Øko, 2015, Badia A Coltibuono, Toscana, Italien – Lige nu: 3 flasker 275,00 kr. – SPAR 82,00 kr.
EN LØRDAG AFTEN MED AUSTRALSKE VINE PÅ NDR. TOLDBOD

Lørdag 25. marts er den nye Global Export Manager Sacha Timaeus fra Kaesler Wines på lynvisit i Danmark, og vi griber chancen og inviterer til en afslappet middag med vine fra Barossa Valley.

Vi byder velkommen med champagne og kokkene på Ndr. Toldbod tilbereder tre retter med tilstrækkelig med smæk på smagene til at matche de kraftige vine. Undervejs kommenterer Sacha Timaeus vinene, der kulminerer med den ikoniske Syrah ”Old Bastard” skabt på frugten fra 119 år gamle vinstokke.

Prisen for arrangementet med champagne, tre solide retter og fem røde vine på stribe, er landet på 650,00 kr. per kuvert.

SE MENUEN, LÆS MERE OG KØB BILLET HER
DYRENES BESKYTTELSE ANBEFALER LØGISMOSEKYLLINGEN
Dyrenes Beskyttelse lancerede i november 2015 kampagnen ”Tilbage til den gode kylling” samt en ny kyllingeguide, hvor Løgismosekyllingen, der lever i fuld frihed, igen er topscorer. Kyllingen fik derfor også hurtigt prædikatet ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.”

Det er ikke en tilfældighed, at Løgismosekyllingen nu betragtes som det ypperligste, du kan få. Det er resultatet af en målrettet jagt på den bedste kylling gennem mange år. Ikke kun den bedste set ud fra en gastronomisk synsvinkel, men i lige så høj grad ud fra en holdning til dyrevelfærd.

"De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i et tæt samspil med naturen. Og kyllingerne hører nu engang til i det fri, ikke i en indelukket industrihal. Derfor arbejder Løgismose også for, at alle vores produkter skal afspejle den holdning. Det er det, vi kalder ”Smagen af Frihed”".
– Jacob Grønlykke

Dyrenes Beskyttelse har lavet en kyllingeguide, så du kan læse mere om de forskellige kyllingetyper, du møder i din køledisk.

SE DYRENES BESKYTTELSES OVERBLIK OVER KYLLINGETYPER HER
Se hvordan du parterer en hel kylling:
SMAG PÅ TYSK PILSNER OG VORES GOURMET-HOTDOG
På fredag 10. marts kl. 15.00-18.00 kan du smage på vores gourmet-hotdog og øl fra Bräunlinger Meister i vores butik på Nordre Toldbod og i Magasin på Kgs. Nytorv.

Løgismoses hotdogpose til fire gourmet-hotdogs indeholder:
- Fire middagspølser af frilandsgris fra Thomas Rode
- Fire pølsebrød fra Meyers Bageri
- Bløde løg stegt i andefedt, karljohan-remoulade, hakkede cornichoner samt sennep og ketchup fra Stokes i England.
Per pose 195,00 kr.

Bräunlinger Meister Pils – 25,00 kr. pr. stk. – HELE UGE 10, 3 stk. for 50,00 kr.
KYLLINGE-BALLOTINE MED STUVEDE SVAMPE
Som helstegt, i supper, i tarteletter, grillet lår og bryst, ja kyllingen har utallige anvendelsesmuligheder. Opskriften her er fra kogebogen Vinter, som du kan finde i vores butik på Ndr. Toldbod eller i webshoppen.

DET SKAL DU BRUGE:
Ballotine:
2 bagekartofler
100 g bacon i tern
1 finthakket skalotteløg
1 lille håndfuld persille
4 kyllingebryster med vingeben
500 g svinenet (fås i velassorterede supermarkeder eller bestil det hos din slagter)
Salt og friskkværnet peber

Stuvede svampe:
500 g blandede svampe, f.eks. tragtkantarel, violet heksering, østershatte og brun markchampignon
2 finthakkede løg
1 kvist timian
ca. ½ dl portvin
5 dl fløde
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:
Ballotine: Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine tern og rist dem på en pande sammen med bacon til kartoflerne er møre, og baconen sprød. Tilsæt skalotteløg og persille og smag til med salt og peber. Lad kartoffelblandingen køle af. Skrab vingebenene rene for kød og sener. Skær 4 stykker svinenet på størrelse med et A4 ark ud. Læg et kyllingebryst på hvert stykke og fordel et jævnt lag af kartoffelblandingen ovenpå. Fold svinenettet stramt om brysterne og steg dem i ovnen ved 175° C i ca. 25 minutter. Lad brysterne hvile i ca. 5 minutter inden de serveres.

Stuvede svampe: Rens svampene og hak dem fint. Læg dem i en stor gryde og sauter dem sammen med løgene. Tilsæt timian og portvin, lad portvinen koge ind til den næsten er væk. Hæld fløden på og kog ind, til konsistensen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Anretning: Skær ballotinen igennem og anret den på lune tallerkner sammen med de stuvede svampe. Hvis det skal være rødt, så server en Pinot Noir gerne fra Bourgogne, og skal det være hvidt, så server en Pinot Gris eller en lagret Chardonnay.
BLIV MEDLEM AF LØGISMOSE VINKLUB

Er du medlem af Løgismose Vinklub tilbydes du otte gange om året særlige vine til særlige priser med fragtfri levering – og det er ganske gratis at være medlem.


I denne omgang af vinklubben kan du til og med mandag 13. marts finde spanske bobler af en anden verden, historiske hvidvine fra Colmar i Alsace, røde vine fra små familievingårde i Piemonte, en smukt modnet Ribero del Duero, invitation til Chablis- & sneglesmagning og meget mere. Der er nok at læse om, og det er svært ikke at blive fristet.

MELD DIG – HELT GRATIS – IND I LØGISMOSE VINKLUB OG LÆS MEGET MERE HER
Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Løgismose – klik her