AEX: 565,57 - Dow Jones: 26.917 - EURUSD: 1,127 - Bitcoin: 11.007 - Goud: 1,420.98 Thursday, 11 July 2019

    De energie revolutie is al gaande
Niet energie opwekken, maar energie opslaan is cruciaal voor het succes van duurzame energie.
Ik schreef er samen met Harm van Wijk een rapport over! Kijk hier
-----------
Beleg in eigen zonnepanelen (Alleen voor Nederland)
Een prachtige aanbieding om nog even goed te profiteren van de huidige fiscale regeling rondom terugleveren van stroom.
Kijk hier voor de aanbieding!
----------
Laagste risico, hoogste winst
Het lijkt onmogelijk om dat te combineren. Toch is er een klasse aandelen die dat dus wel weet te combineren.
Kijk hier

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/7 07:00
  • De windparken Hollandse Kust 3 & 4 gaan door Vattenvall ontwikkeld worden. Helaas dus geen initiatiefnemer die het Nederlandse volk laat participeren in windenergie. Een gemiste kans door onze overheid.
  • De Engelse ambassadeur in de VS heeft ontslag genomen nadat één van zijn memo's gelekt werd. Hij was bijzonder duidelijk over hoe hij over Trump en de gang van zaken in het Witte Huis dacht.
  • Frankrijk wil de grote Amerikaanse techbedrijven een Franse belasting opleggen voor omzet die ze in Frankrijk maken. Trump heeft onderzoek daar naar aangekondigd en wil strafmaatregelen tegen Frankrijk nemen.
  • De Amerikaanse S&P 500 index is gisteren voor het eerst boven de 3000 punten gekomen. Op Sociale Media las ik de vraag, "hoe kan het dat we overal lezen over steunmaatregelen voor de economie, terwijl de beurs records zet." Mijn antwoord er op: "De economie en de beurs zijn twee zaken die heel weinig met elkaar gelijk hebben." U moet namelijk weten, de één is een realiteit en de ander is een verwachting.
  • De spaarrente bij ABNAMRO gaat van 0,03 naar 0,02%. Waarop zou u er nog spaargeld aanhouden? Beter stopt u geld in laag risico projecten zoals deze.
  • Iran heeft volgens de Engelse overheid geprobeerd een Engelse tanker te kapen. Een Engels oorlogsschip heeft vervolgens haar wapens op de Iraniërs gericht en ze gesommeerd te vertrekken. Dat hebben de Iraniërs vervolgens gedaan. Iran ontkent de beschuldigingen. Gezien de eerdere dreigementen vanuit Iran verwacht ik dat deze gang van zaken gepresenteerd vanuit de Engelse overheid wel zal kloppen.
  • Het drinken van frisdrank EN fruitsappen kan de kans op het krijgen van kanker aanzienlijk vergroten. Het is naar mijn idee vooral de enorme hoeveelheid aan suiker die hier de oorzaak is.
  • Google luistert letterlijk mee EN schrijft de conversatie helemaal uit. Als u zo'n assistent apperaat actef heeft, ook op uw smartphone, dan kunt u afgeluisterd en opgenomen worden. Op ELK moment van de dag. Zo ver gaat een bedrijf als Google... schaamteloos.
  • De goudprijs is weer boven de 1.420 dollar gekomen. Dat herstel is dus snel gegaan.
 

 

Huizenbezit percentage (Tom Lassing)

11/7 07:25

In de VS is het percentage huizenbezitters de laatste veertig jaar gestaag gedaald. De huizencrisis van 2008 hielp daarbij ook niet mee. In de periode dat huizenprijzen stegen was het bezitten van een huis een prachtige zaak. Je werd slapend rijk was het idee. Dat gaat niet helemaal op, want als je verkoopt moet je daarna ook weer iets doen om te kunnen wonen.
In Detroit is na de jaren zestig een heel andere situatie ontstaan. Door de neergang van de lokale economie is de huizenmarkt er de laatste 60 jaar dramatisch te noemen. Het bezitten van een huis aldaar was tientallen jaren doodeng, want er waren nooit kopers te vinden. Jaar na jaar, en dat zestig jaar lang, daalden huizenprijzen.
Huizen bleven er leeg achter omdat de eigenaren simpelweg geen kopers konden vinden. Zelfs niet tegen afbraakprijzen. Letterlijk waren er in 2008 huizen te koop voor $5 en zelfs toen waren er geen kopers.
Dat het percentage huurders in die stad dus extreem hoog is, is niet zo gek. Huren was er een heel slimme zet.
De laatste maanden zien we in Detroit voor het eerst in zestig jaar oplopende huizenprijzen.
Een half jaar geleden, dus voor... Lees verder
 

Serieus extreem rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik zien hoe je met 200 euro in de maand toch miljonair kan worden! Klik hier
 
 
 

Amerikaanse concentratiekampen (Tom Lassing)

11/7 07:45

Vorige week al even genoemd. De vraag waarmee Amerikaanse media zitten, is hoe je als bewaker leeft met het feit dat je kinderen van hun moeders weghaalt en daar mee kan leven.
Het antwoord is heel simpel en wordt al honderd jaar al zo gebruikt.
Wat je doet, is dat je de mensen door deze bewakers als vee laat behandelen. Je zet ze met veel te veel mensen in een hok en letterlijk is het zo dat het dan als vee gezien kan worden. Ze zijn gewoon geen mensen meer. De bewakers moeten ook met te weinig personen zijn, zodat ze zich altijd door de gevangenen bedreigd voelen. Die vijandschap moet ingebakken worden.
De Duitsers deden dat tot in extrema, maar luister naar Trump en je ziet en hoort hetzelfde. "They are animals" is een uitspraak van Trump... Lees verder
 

Beleggen met opties

Stop met het 'kaal' kopen van opties! Dat is de verliezende strategie. Meer weten? Klik hier
 
 
 

Facebooks libra (Tom Lassing)

11/7 08:18

Is het zo'n big deal dat Facebook een eigen cryptomunt gaat ontwikkelen? Is het niet gewoon haar eigen Air Miles spaarregeling?
Ja, dat is het... en meer.
De reden dat bedrijven en particulieren eigen munten mogen creëren ligt in het feit dat we de vrijheid hebben om te handelen. De overheid maakt het niet uit met welke methode u dat doet, als we maar belasting blijven betalen.
Wat de libra dus in de kern is, is een veredelde Air Miles spaarkaart.
Dat is dus toegestaan.
Waarom dan toch de oproep van overheden om toezicht door centrale banken?
Dat is vanwege het feit dat... Lees verder

  Succesverhalen, leer er van
Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden! Schrijf gratis in.
 
 
 

Blaast de studenten schuldenpositie het financiële systeem op? (Lodewijk Hof)

11/7 08:43

Onderwijs is belangrijk. Innovaties zijn belangrijk. Daarom stimuleert de overheid dit op zo veel mogelijk methoden. Alleen is onderwijs erg duur. Daarom kan je geld lenen voor je studie. Dat is iets wat in Nederland nu geleidelijk aan op gang komt. Maar in de Verenigde Staten is het de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe gezond is deze schuldenberg voor de financiële markten?
In de Verenigde Staten is de verkiezingscampagne losgebarsten. De razend populaire Bernie Sanders en ietsje minder populaire Elizabeth Warren hebben aangegeven een significant deel van de opgebouwde studenten schuldenberg kwijt te schelden. Maar hoe realistisch is het?

Wat zijn de gevolgen voor de economie en de financiële markten als deze schuldenberg kwijtgescholden gaat worden? Dat het populair is staat vast. Het is de makkelijke methode om van een negatieve schuld af te komen. Voor mij is dit gewoon het bewijs dat we in het onderwijs simpelweg geld moeten leren. Helaas doen we dat niet. Niet verwonderlijk. Tot slot van rekening zijn bijna alles westerse overheden technisch failliet. Ik weet geen overheid die niet failliet is, maar ik hou graag een slag om de arm. Weet u er eentje? Laat u het mij even weten.

Als ik kijk naar de situatie in de Verenigde Staten dan is de studenten schuldenberg de 2de categorie schulden, gemeten in omvang. Dus groter dan credit cards en auto leningen. Alleen de hypotheken is een grotere schuldenberg. Laat dit even inzinken.

Als ik de BNR commentator Kees de Kort geloof dan is het merendeel van de studenten geen echte student. Maar die zoekt gewoon goedkoop extra geld.
Het gevolg van de huidige situatie is dat de huidige generatie scholieren, dus de studenten van morgen en ze zien onder ogen dat ze ongedekte schulden moeten gaan financieren. Dat klinkt niet als een mooi vooruitzicht.
We zitten in een historische ongekende situatie. niet alleen hebben de studenten van morgen extreem grote schulden om te financieren. Daar komt bij dat de aandelen en obligatiemarkten door de centrale banken gemanipuleerd zijn.

Dus we hebben een nieuwe generatie die tot over de oren in de schulden zit. Schulden die niet gedekt zijn. De enige reden dat de beurzen zo omhoog gaan is het feit dat de centrale banken met kunstmatig lage rente de banken en verzekeraars financieren. Gratis geld en dan is het voor iedereen mogelijk om imposante rendementen te genereren.

Zodra de Amerikaanse studie schulden bubbel implodeert dan is het hoogst waarschijnlijk dat de FED zal overgaan tot het opkopen van deze schulden. Dit zullen ze verkopen aan de massa om de kennis overdracht en de economie draaiende te blijven houden.
Immers is het excuus dat onderwijs een van de beste investeringen is. Tot slot van rekening verkoopt D66 al haar onderwijs investeringen met een simpele rekensom. Ze claimen dat iedere Euro die we investeren in het onderwijs 26 x terugverdiend gaat worden.
Mensen met een goede onderwijs opleiding verdienen in hun leven honderd duizenden Euro's, of Dollars, meer in hun leven dan mensen die dit niet hebben. Het is dus een erg goede investering in jezelf. Maar we vergeten hierbij dat er enkele punten die we moeten meenemen in de overweging.

Om te beginnen hebben mensen die naar de universiteit gaan een hoger IQ dan mensen die niet naar de universiteit gaan. Het is redelijk veilig om te veronderstellen dat een hoger IQ resulteert in een hoger salaris. Is het niet zo dat een hoog IQ een beter en betere indicator is voor de toekomstige verdiencapaciteit.
Voor sommige soorten carrières heb je een specifieke opleiding nodig. Uw kind een goede opleiding geven is iets wat kan werken. Maar we hebben een onderwijs systeem wat samenwerken bestraft. Dat
noemen we spieken. Maar is het samenwerken niet wat we in deze tijd nodig hebben om succes te hebben?

Het is tijd dat we dit erkennen. We moeten ervoor zorgen dat we terug gaan naar een systeem waar we allemaal kunnen excelleren. Hoe kan het dat we nu -as, heel voorzichtig, bezig zijn met programmeren? Waarom leren we op school niet met geld omgaan? Waarom leren we niet hoe we goede teksten kunnen typen. Stukken die mensen willen lezen?

Het is helder dat het huidige systeem op zijn laatste voeten loopt. Als de boel gaat imploderen dan hebben we een ongekende situatie. Als het systeem implodeert dan betekend het ook dat we ongekende kansen zullen zien. Kansen die we moeten grijpen. Als we dit willen doen dan is het verstandig om voor te bereiden. Hoe? Dat staat in het Survive The Collapse Report. Met coupon Tom krijgt u ook nog eens 30% korting.
---------------------
Wilt u iets in uw abonnement op Beursbox aanpassen, klikt u dan onderaan deze nieuwsbrief op: Click here to manage your subscriptions
 

Beleggen via Crowdfunding

Er zijn mooie rente rendementen te verkrijgen via crowdfunding. Kijk hier
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach