‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 28-05-2020

Winnie og Martins lille søn fik hjernekræft: 'Lige meget hvad der skete, ville vi blive sammen'

Trods de mange udfordringer, familier med kræftramte børn går igennem, så bliver langt de fleste forældre sammen. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse. Winnie og Martins søn fik kræft med tilbagefald, men familien kom hel igennem krisen. Winnie og Martin er stadig gift - og Sander er kræftfri.
Læs Winnie og Martins livsbekræftende historie

Færre skilsmisser blandt forældre til kræftramte børn

Når et barn får kræft, påvirker det hele familien. Men danske forældre, der har et barn med kræft, har større sandsynlighed for at blive sammen og samme sandsynlighed for at få flere børn, som forældre til raske børn. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse.
Læs om forskningen fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftforløb og corona-isolation: Jeg nyder, at jeg har fået mit arbejdsliv tilbage

61-årige Anna-Louise Grønlund har øget risiko for at blive mere syg, hvis hun smittes med corona. De sidste mange måneder har været hårde med kræftbehandling, senfølger og corona-isolation. Nu sætter hun sig igen ind i sin bil og kører ind til den arbejdsplads, hun elsker.
Læs Anna-Louises historie

Hver fjerde dansker ryger, bruger røgfri tobak eller e-cigaretter

Knap en ud af fire danskere ryger tobak eller bruger snus, tyggetobak eller e-cigaretter. De fleste brugere findes blandt unge, der ofte vælger produkter med smag af frugt, mentol eller slik. Bekymrende, lyder det fra organisationerne bag den nye undersøgelse.
Læs mere om undersøgelsen

Beskyt dig i solen – og forebyg 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft

Hvis vi tænker os om, når vi er i solen og undgår solariebrug, kan vi forebygge 90 pct. af alle tilfælde af modermærkekræft. Der er derfor god grund til at følge rådene fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne og huske skygge, solhat og solcreme.
Sådan forebygger du modermærkekræft

Det skriver andre medier om kræft
 

Jeg bliver dårlig helt ned i maven, når jeg ser solskoldede børn

(B.T. 25-05-2020)

Pia var blot 30 år gammel, da hun for 22 år siden fik konstateret modermærkekræft. Dengang døde omkring 60 procent af sygdommen. Sygdomsforløbet sidder stadig dybt i Pia, og hun bliver rystet over igen og igen at opleve, at mange danskere også i dag ser stort på advarslerne, når de færdes i solen. - Jeg bliver dårlig helt ned i maven, når jeg ser danskere – og især børn – som er blevet solskoldet, siger Pia, som i dag er 52 år, bor i Randers og arbejder i rejsebranchen.
Læs artiklen

Flere klinikker i udlandet tilbyder udokumenteret kræftbehandling

(DR 21-05-2020)

Både i Tyskland, USA og Mexico ligger kontroversielle klinikker, der tilbyder at behandle kræft med metoder, der ikke forsket tilstrækkeligt i. Og det bekymrer danske læger. Blandt dem er Niels Kroman, der er professor på Rigshospitalet og cheflæge i Kræftens Bekæmpelse. Det er meget usandsynligt, at de store gennembrud kommer på de her små klinikker, advarer han.
Læs artiklen

Solveig har røget sin sidste mentolcigaret

(DR 20-05-2020)

Fra den 20. maj 2020 er det forbudt at sælge cigaretter med mentolsmag i Danmark og resten af EU. Og da 20-årige Solveig hørte om det, tænkte hun, at det var nederen, fordi hun så ikke kunne ryge længere. - Men så tænkte jeg, at det var oplagt at stoppe nu, fordi jeg nærmest var tvunget til det, siger hun.
Læs artiklen

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Kræftrådgivningen i Aarhus flytter med kræftpatienterne til Skejby

Til august tager Kræftens Bekæmpelse første spadestik til en ny kræftrådgivning i Skejby. Det nye hus skal sikre, at kræftpatienter og pårørende fortsat kan få gratis hjælp og støtte tæt på det kræftbehandlende hospital i Aarhus.
Læs mere om den nye rådgivning