Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 september 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Failliete Brust vindt nieuwe eigenaar
Zijlstra Controle & Administratie uit Ter Apel neemt het failliete Brust over. Dit meldt de curator. Die bevestigt dat Brust zich heeft vertild aan de overname van SAB Accountants in oktober 2019.
Lees verder »
GeoJunxion kan nog steeds geen accountant vinden
GeoJunxion heeft geen accountant kunnen vinden voor de jaarcijfers 2021-2022. Alle zes OOB-accountantskantoren hebben het bedrijf uit Capelle a/d IJssel als klant geweigerd. En dus zijn de cijfers opnieuw zonder goedkeurende verklaring gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw regels bij internationaal goederenverkeer en diensten?

Ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Als men niet voldoet aan de eisen kan de belastingdienst btw heffen over de omzet waar eerst geen btw over werd gefactureerd en/of aftrek van voorbelasting weigeren. Leer op 11 oktober van Marja van den Oetelaar hoe je btw afwikkelt en onverwachte naheffingen voorkomt.

Lees verder »
‘Zakelijk rijder gestraft voor emissieloze auto’
De belangenvereniging van zakelijke automobilisten, de VZR, vindt dat minister Jetten zakelijke rijders dupeert door al vanaf 2024 alleen emissievrije nieuwe zakelijke auto’s toe te staan. Ook zou de maatregel geen milieuwinst opleveren en op praktische problemen stuiten, denkt de VZR.
Lees verder »
Duitse OM valt binnen bij KPMG in Frankfurt
Het Duitse openbaar ministerie heeft KPMG-kantoren in Frankfurt doorzocht. Er zijn ook huiszoekingen gedaan bij vijf advocaten en belastingadviseurs die vroeger voor het adviesbureau werkten. Het Duitse OM ziet hen als verdachten aan belastingontduiking.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je in 2022 nog optimaal gebruik maken van de verhoogde eigenwoningvrijstelling?

Aan welke voorwaarden moet deze schenking voldoen? Wat zijn de gevolgen van de afschaffing van de schenkvrijstelling per 1 januari 2024 als de schenking of de aanwending over meerdere jaren wordt gespreid? Kirsten Kievit laat op 11 oktober aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de mogelijkheden en gevolgen zijn.

Lees verder »
Elektrische autorijders blijven thuisladers, ondanks energieprijs
In Nederland heeft bijna tweederde van de rijders van elektrische auto’s een privé laadpaal. Bijna 80 procent heeft zonnepanelen. In Nederland is in 2022 gemiddeld 18.500 kilometer elektrisch gereden. Dat is 3.500 kilometer meer dan in 2021. Dit blijkt uit het Nationaal Laadonderzoek 2022.
Lees verder »
AV3 2022 | (Digitale) handtekening biedt schijnveiligheid
‘Ik heb nog wel even uw krabbel nodig.’ Hoe vaak hoor je dat niet? Aan een handtekening – digitaal of nat – wordt in de praktijk veel waarde gehecht. Juridisch is het echter minder waterdicht dan gedacht. Hoe zit het ook alweer? Polo van der Putt van Vondst Advocaten gaat in op de jurisprudentie. 
Lees verder »
Trump aangeklaagd voor belastingontduiking
De procureur-generaal van de staat New York heeft woensdag civiele rechtszaken aangekondigd tegen Donald Trump en zijn familie. Er zou na drie jaar van onderzoek genoeg bewijs zijn tegen de voormalige Amerikaanse president. Deze zaak staat los van het strafrechtelijke onderzoek naar belastingontduiking dat voor oktober op de rol staat.
Lees verder »
Accountant krijgt hoogste pauselijke onderscheiding
Kasper Donners RA is benoemd tot ridder in de orde van de Heilige Gregorius. Dat is de hoogste pauselijke onderscheiding binnen de rooms-katholieke kerk. Donners is accountant. Hij regelt al twintig jaar de pensioenen voor priesters, diakens, pastoraal werkers en ander personeel van de kerk in Nederland.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingplan 2023: verhoging werkkostenregeling
Autodealer gooide kilometeradministratie weg, bijtelling terecht door fiscus gecorrigeerd
De arbeidsmarkplannen van het kabinet: wat staat er op de planning?
Wat valt de top 30 op aan de Prinsjesdagstukken?
OPLEIDINGEN
Online cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 oktober 2022
De fiscale eenheid Vpb in de mkb-praktijk
Fiscount
6 oktober 2022
Maximaal presteren met jouw team
Extendum
11 oktober 2022
VACATURES
Vaktechnisch Profesional – Amersfoort
CROP
Amersfoort
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Eindhoven
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN