Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 7 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Faillissement accountantskantoor Progress opgeheven
Het faillissement van het Doetinchemse Progress Accountants & Adviseurs is eind vorig jaar opgeheven wegens gebrek aan baten, zo blijkt uit het onlangs gedeponeerde laatste faillissementsverslag. De curator had eigenaar Leo Godschalk voor de rechter gedaagd, maar heeft uiteindelijk een schikking getroffen. De schuldenlast beliep ruim twee ton. 
Lees verder »
Taakstraf voor eigenaresse administratiekantoor die klant hielp met belastingfraude
De eigenaresse van een administratiekantoor is door de Rotterdamse rechter veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een boete van 25.000 euro wegens het opzettelijk indienen van frauduleuze aangiften omzetbelasting voor een klant. Ook krijgt ze een beroepsverbod van drie jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontdek dé accountancytrends van 2023!

Accountants hebben te maken met voortdurende ontwikkelingen in de branche. Uiteenlopend van duurzaamheid, technologisering en het aanhoudende personeelstekort. Dit e-book behandelt de top-5 trends en ontwikkelingen, waarop 3 experts hun visie delen. Benieuwd hoe jij kansrijk kan inspelen op de trends?

Download het e-book! »
Klacht tegen vijf AA’s mist elk doel door ontbreken onderbouwing
Een man die in de clinch ligt met een voormalig medevennoot, heeft zonder succes liefst vijf AA’s voor de tuchtrechter gedaagd. Zijn vermoeden van fraude door zijn ex-partner heeft hij niet onderbouwd, zodat hij de AA’s er niet op kan aanspreken. Alleen het feit dat ze zich inhoudelijk hebben verweerd, heeft de klacht behandelbaar gemaakt.
Lees verder »
Apeldoorn vreest accountantsoordeel over onrechtmatige aanbestedingen
De gemeente Apeldoorn kijkt met spanning uit naar de jaarcijfercontrole over 2022. In Apeldoorn is voor miljoenen te veel aan externe krachten ingehuurd; staat dat een goedkeurende verklaring van accountant PwC in de weg?
Lees verder »
ADVERTORIAL
De fiscale aspecten van gemeentelijk vastgoed zijn complex, ken jij de ins en outs?

Wil je meer weten over o.a. de btw regelgeving inzake gebruik, exploitatie en levering van gemeentelijk vastgoed? Wanneer kun je opteren voor een met btw belaste huur of met btw belaste levering? Hoe bepaal je het recht op aftrek van btw? Laat je op 5 april in 2 uur online bijpraten door Joep Swinkels.

Lees verder »
Regels voor vrijstelling overdrachtsbelasting versoepeld
Financiën heeft het beleid voor het toepassen van de startersvrijstelling en het 2 procent-tarief voor de overdrachtsbelasting versoepeld. Het gaat om de situaties dat een huis eerst wordt verbouwd, een van beide kopers naar een verpleeghuis moet en wanneer de woning in delen wordt overgedragen.
Lees verder »
‘Geen strengere regels WOZ-bureaus, maar meer helderheid van overheid nodig’
Bureaus die woningbezitters helpen om de WOZ-beschikking aan te vechten en zo de ozb-belasting te verlagen, krijgen met nieuwe regels te maken, heeft Financiën aangekondigd. Tegelijkertijd pleiten zowel de WOZ-bureaus als belangenbehartigers van consumenten voor meer duidelijkheid vanuit de overheid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Verbeter de dienstverlening van jouw accountantskantoor met NIS2: een overzicht van mogelijkheden

Het werkveld van de accountant is flink in beweging. Digitale systemen en geautomatiseerd werken zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dit heeft verregaande gevolgen voor de digitale beveiliging van onze samenleving. Technologische ontwikkeling brengt immers cybercriminaliteit met zich mee. Reden voor de wetgever om richtlijnen aan te scherpen.

Lees verder »
Financiële gezondheid Nederlanders gaat achteruit
Volgens Deloitte is de meerderheid van de Nederlandse huishoudens op z’n minst ‘financieel kwetsbaar’. Bijna een op de drie is zelfs financieel ongezond, zo concludeert Deloitte na onderzoek in samenwerking met Nibud en Universiteit Leiden.
Lees verder »
Ook Coney Minds sluit aan bij Green by Blue
Coney Minds heeft zich als derde accountantskantoor aangesloten bij het duurzaamheidsplatform Green by Blue. Eerder sloten Van Oers en HLB Witlox Van den Boomen zich al aan.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant en fiscalist voor rechter om belastingfraude en witwassen
Omzetbegrip jaarrekeningenrecht en NOW past niet bij TVL: verkoop bedrijfsauto terecht meegerekend
Hof: gepensioneerde RA PwC ‘grof onachtzaam’ met verkorte afschrijving goodwill 
OPLEIDINGEN
Cursus Subsidies en btw, maak de juiste fiscale keuze
Accountancy Vanmorgen
15 maart 2023
Online cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen
22 maart 2023
Over schuldsanering, de WHOA en de rol van de accountant/adviseur
Fiscount
23 maart 2023
VACATURES
Controleleider
Moore MTH
Amsterdam
Senior external auditor/aankomend vennoot
Klop
Westland
Senior financial auditor
Gemeente Haarlem
Haarlem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN