Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Familieleden gevallen vastgoedtycoon Visser houden curator Nijhof Groep aan het werk
Curator Jeroen Stekelenburg dacht onlangs na jaren eindelijk het faillissement van de Nijhof Groep Accountants & Belastingadviseurs uit Deventer af te kunnen wikkelen. Een nieuwe rechtszaak die is aangespannen door familieleden van de gevallen vastgoedmagnaat Ger Visser gooit echter roet in het eten.
Lees verder »
Vanaf 1 april geen steunmaatregelen corona meer
Het kabinet stopt vanaf het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket, is vrijdag bekendgemaakt. Ondernemers kunnen dan geen gebruik meer maken van de tijdelijke NOW, TVL en het generieke uitstel van belastingbetalingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Managementovereenkomsten dga’s mogelijk toch geen arbeidsovereenkomsten
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onvoldoende gemotiveerd geoordeeld over de vraag of bij twee dga’s sprake is van managementovereenkomsten of een dienstbetrekking, oordeelt de Hoge Raad. Het hof moet zich daarom opnieuw over de kwestie buigen, die aan het rollen kwam nadat de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonheffingen oplegde.
Lees verder »
Advies: gevolgen decemberarrest box 3 per geval bekijken, geen toepassing op oude box 3-heffing
Advocaat-generaal (AG) Niessen heeft de Hoge Raad geadviseerd over de toepassing van het geruchtmakende box-3 arrest van de Hoge Raad van 24 december 2021. Niessen gaat onder meer in op zaken die (mede) betrekking hebben op de jaren vóór 2017, zaken die niet in de massaal bezwaar procedure zijn betrokken en de vraag hoe een […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 17 maart van Marja van den Oetelaar hoe je btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 is aan te vragen
Organisatoren van evenementen kunnen vanaf maandag 28 februari 2022 09:00 uur de subsidieregeling Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) aanvragen via de RVO, meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De regeling sluit op 31 mei 2022 om 17:00 uur.
Lees verder »
Goedkeuring Brussel, TVL Q1 2022 vanaf maandag aan te vragen
Ondernemers met minimaal 30% omzetverlies kunnen vanaf maandagochtend 28 februari 2022, 09:00 uur een aanvraag bij de RVO doen voor de TVL voor het eerste kwartaal van 2022, meldt het ministerie van EZK.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bijzonder uitstel van betaling in coronatijd

Booster of niet, het coronavirus zal een blijvertje zijn. Niet alleen op het vlak van onze gezondheid, maar ook op economisch vlak. Een voorbeeld daarvan is het pakket aan belastingmaatregelen. Ons woordenboek is uitgebreid met exotische termen: tozo, now en tvl, wie kent ze inmiddels niet? Maar ja, nu we ongeveer weten wat we hier […]

Lees verder »
Barneveld wordt 25e vestiging voor Countus
Per 1 maart opent Countus in Barneveld de 25e vestiging. Met deze stap wil het accountants- en advieskantoor een sterke partner worden in de Gelderse Vallei.
Lees verder »
OM: toename witwasonderzoeken, groot aantal meldingen ongebruikelijke transacties
Het aantal witwasonderzoeken en beslagleggingen is vorig jaar flink toegenomen, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De Financial Intelligence Unit (FIU) ontving bovendien een groot aantal ongebruikelijke transacties van onder anderen accountants.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
1 op 5 startende zelfstandigen na vijf jaar boven minimumloon
Garagehouder kan eigen btw-gepruts niet verhalen op boekhouders
7 medewerkers die participeren? Alfa heeft er bijna 1100!
OPLEIDINGEN
Webinar: Aandachtspunten en praktische tips BTW-aangifte
Fiscount
9 maart 2022
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 24 maart en 31 maart 2022
The Legal Company
24 maart 2022
Teamwork
Extendum
4 april 2022
VACATURES
Ervaren fiscalist-estate planner

Medewerker Financiële administratie (m/v/x) 24-40 uur, Den Haag
Duits-Nederlandse Handelskamer
Den Haag
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN