Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 18 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Familieruzie melkveehouders leidt tot doorhaling AA
De Accountantskamer heeft een AA een tijdelijke doorhaling van twee weken opgelegd. De accountant werkte zich flink in de nesten nadat er een conflict ontstond tussen een zoon en zijn vader, die samen met nog twee andere zoons een melkveebedrijf bestierden via een maatschap.
Lees verder »
Eerste Kamer neemt Belastingplan 2020 aan
De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag ingestemd met het Belastingplan 2020. De fracties van VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en SGP stemden voor, de fracties van FVD, PvdA, PVV, SP, PvdD, Fractie-Otten, 50PLUS en OSF tegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontvang gratis een origineel Team Jumbo-Visma-wielershirt!

Maak nu een persoonlijke afspraak bij u op locatie met een van onze Visma-accountmanagers en bekijk de mogelijkheden. Tijdens het bezoek ontvangt u gratis een origineel Team Jumbo-Visma-wielershirt!

Lees verder »
De belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2020
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het Belastingplan 2020. Het ministerie van Financiën heeft in haar eindejaarsbericht alle wijzigingen die daarmee gemoeid zijn op een rij gezet.
Lees verder »
Teruggaafregeling BPM voor taxi’s en openbaar vervoer vervalt
Vanaf 1 januari 2020 kan geen gebruik meer worden gemaakt van de teruggaafregeling BPM voor taxi’s of openbaar vervoer, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: 40+ KPI’s voor de moderne accountant

Jij adviseert klanten over hun onderneming en wijst ze op ontwikkelkansen. Maar weet jij zelf hoe je er voor staat? Waar liggen jouw kansen? Basecone geeft je in deze whitepaper meer dan 40 mogelijke KPI’s, die elke accountant zou moeten meten. Hiermee breng jij jouw prestaties in kaart en helpen wij je verder te ontwikkelen!

Lees verder »
‘Pas inkomensafhankelijke combinatiekorting voor co-ouders soepeler toe’
De regeling van de inkomensafhankelijke combinatiekorting in de inkomstenbelasting moet soepeler worden toegepast voor co-ouders. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Niessen in zijn conclusie die dinsdag is gepubliceerd.
Lees verder »
BSN mag niet op de loonstrook staan
Het burgerservicenummer (BSN) mag niet op de loonstrook worden weergegeven, meldt de Belastingdienst. Dit is aangepast in het Handboek Loonheffingen.
Lees verder »
HET JAAR VAN (2): Roos Timmermans ‘De dialyseverpleegkundige leerde mij in 2019 een belangrijke les’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Roos Timmermans is Strategisch Adviseur Accountancy bij Unit4 Bedrijfssoftware.
Lees verder »
NBA-bestuur voorlopig uit de brand na ledenvergadering
De gemoederen liepen maandagavond 16 december niet echt hoog op, tijdens de ledenvergadering van de NBA in Nieuwegein. De 150 aanwezige leden vonden blijkbaar dat het bestuur voldoende het boetekleed heeft aangetrokken in wat nu de nasleep van de NBA-bestuurssoap wordt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountantskosten in de zorg lopen op tot 100 miljoen
Duidelijkheid over compensatieregeling transitievergoeding 
Malika Bensellam-Bouhtala volgt Van Hoeven op in NBA-bestuur
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan…. | ‘Yuki brengt positiviteit en maakt ons toekomstbestendig’

Het samenstellen van jaarrekeningen en doen van aangiftes is naar de achtergrond verschoven voor Assistent Accountant Jolanda Krijger. 

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN