Gratis Sinterklaas-downloads | Tips voor filosoferen | Fantasie prikkelen met klassiekers
Klik hier voor de webversie »
Hoe prikkel jij de fantasie?
De leukste tips voor in de klas
Hoe inspireer en motiveer jij jouw leerlingen?
Voorlezen, filosoferen, met kunst in de klas aan de slag, knutselen en zélf lezen; om je leerlingen te blijven inspireren en motiveren, zijn er veel mogelijkheden. In deze nieuwsbrief krijg je tips van Paul van Loon, Jochem Myjer, andere leerkrachten én doe je inspiratie op voor Sinterklaas. Veel inspiratie gewenst!
Hoe kunst voor inspiratie zorgt in de klas
om de fantasie nog meer te prikkelen
Wil je je leerlingen stimuleren om hun fantasie nog meer de vrije loop te laten? Bekijk dan deze zeven tips in de infographic. Download ‘m hieronder en hang de poster op in je klas.
Gratis infographic voor in de klas!
Wist je dat ...
... we nu voor groep 1-2, groep 3 en groep 4 t/m 6 speciale spellenpakketten voor scholen hebben samengesteld? De spellen sluiten 100% aan op de leerlijnen en lesstof en zijn ontwikkeld met de onderwijsexperts van Zwijsen. Je bestelt ze nu extra voordelig: voor slechts € 55,- per pakket.
voor Sinterklaas
Ze zijn er weer! De gratis aftelkalenders voor groep 2 en 3 (en voor de andere klassen die het leuk vinden natuurlijk!).
Kinderboekenschrijver Paul van Loon vertelt:
‘Zeker voor kinderen, is lezen alsof je een raam openzet en er een hele nieuwe wereld voor hen opengaat. Als je leest, ontdek je wat er allemaal mogelijk is. Het prikkelt je fantasie. Daarnaast is het belangrijk voor het gevoel van inleving, dat is natuurlijk enorm goed voor kinderen.'
logisch redeneren en fantaseren
‘Elke groep heeft z’n eigen charme. Kleuters zitten nog niet vast in allerlei kennis, dus die kunnen nog veel vrijer redeneren. Die hebben veel associaties en fantasie, maar als je goed oplet dan kunnen ze ook al heel logisch redeneren. In de hogere groepen ga ik meer in op kwesties die in het nieuws naar voren komen: genderneutraliteit of duurzaamheid bijvoorbeeld. Daar gaan we over in gesprek’, aldus Fabien.
Fabien geeft les in filosoferen
Prikkel de fantasie met deze boeken en spellen...
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is.
Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
 
Hebben we je met deze mail goed geïnformeerd?
 
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden