NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Feederdiensten Zuid-China plat voor coronavrije nieuwjaarsviering
 
In het zuiden van China worden vanaf medio december volop containerfeederdiensten platgelegd.
 
 
 
#
 
DB ruikt zijn kans op oververhitte China-markt
 
DB Cargo wil met een zelfstandig Chinees dochterbedrijf zijn transportcapaciteit op de tienduizend kilometer lange railcorridor tussen Europa en China vergroten tot een half miljoen containers per jaar in 2025, ofwel 150% meer dan er nu door de Duitse railgoederenvervoerder wordt getransporteerd op deze ‘Nieuwe Zijderoute’.
 
 
#
 
Rechtbank legt bom onder zeiljachtplannen Beelen
 
Eigenaar Wim Beelen van het Amsterdamse ADM-terrein moet het aanmeren van binnenvaarttankers en duwbakken in de ADM-haven gedogen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat het Amsterdamse Havenbedrijf tegen diens holding Larendael had aangespannen.
 
 
 
#
 
Beelen blijft degens nog wel even kruisen met Haven Amsterdam
 
De briefwisseling tussen Havenbedrijf Amsterdam en de nieuwe eigenaar van het ADM-terrein, Wim Beelen, lijkt voorlopig alleen te bestaan uit claims, dreigementen en dagvaardingen. Het eerste kort geding dat in november tussen de twee kemphanen diende en gewonnen werd door Havenbedrijf Amsterdam, zal dan ook zeker niet de laatste zijn. Wat te denken van de...
 
 
 
#
 
Overzicht Chinese megahavens: van Shanghai tot Beibu Gulf
 
Iedereen heeft vast wel spullen in huis die ooit zijn verscheept uit Qingdao en Tianjin. Toch zijn zulke Chinese megahavens voor de gemiddelde wereldburger bepaald geen gesneden koek. Een klein overzicht van deze motoren van de wereldhandel.
 
 
#
 
Natuurcompensatie Maasvlakte 2 nog steeds niet ingevuld
 
Ruim zes jaar na de ingebruikneming van Maasvlakte 2, en dertien jaar na de start van de aanleg, blijkt er nog steeds onenigheid te bestaan rondom de Europees verplichte natuurcompensatie van het project.
 
 
 
#
 
Kolencentrale Onyx op Maasvlakte dicht, eigenaar krijgt 212 miljoen
 
De kolencentrale Onyx Power Plant op de Maasvlakte gaat dicht. De eigenaar, het Amerikaanse Riverstone, krijgt daar een subsidie van 212,5 miljoen euro voor.
 
 
 
#
 
212 miljoen voor een kolencentrale. Goede deal?
 
Je koopt als Amerikaanse investeerder in 2019 drie Duitse kolencentrales en een Nederlandse voor (naar verluidt) zo’n 200 miljoen euro, wetende dat overheden eigenlijk van je af willen. Vervolgens maak je twee jaar later een deal met het Rijk om de gloednieuwe Nederlandse centrale te sluiten tegen een vergoeding van 212 miljoen. Alles wat je...
 
 
 
#
 
‘West Brabant Corridor is goed alternatief voor wegtransport’
 
De West Brabant Corridor is al jarenlang een succesvolle formule door het bundelen van containerlading en fixed windows in de Rotterdamse haven. De betrouwbare corridor is cruciaal voor de multimodale logistieke verbindingsfunctie.
 
 
#
 
Maersk Flowmasters
 
‘Als dit echt waar is, komt er toch oorlog in de sector?’, vroeg mijn collega Floris de Haan naar aanleiding van het artikel ‘Maersk looks set to cut out freight forwarders to attract larger BCOs’ in The Loadstar van 20 oktober. Daarin werd aangekondigd dat Maersk vanaf 1 november alleen rechtstreeks van verladers lading zou...
 
 
 
#
 
Vrachtsector klaagt bij ACM over tariefsverhogingen Schiphol
 
De luchtvrachtsector op Schiphol heeft een klacht ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de recent door Schiphol aangekondigde tariefsverhogingen van 37% over de komende drie jaar. Belangenbehartiger ACN noemt de prijsverhogingen van de luchthavenuitbater ‘onterecht’ en ‘onrechtvaardig’.
 
 
 
#
 
‘Europees vergroeningsfonds broodnodig voor binnenvaart’
 
Er moet een Europees vergroeningsfonds komen om eigenaren van binnenvaartschepen te helpen met investeren in Stage V-motoren, nabehandelingstechnieken en schone brandstof, zo concludeert het Europese promotieconsortium Clinsh (Clean Inland Shipping) na eigen onderzoek.
 
 
#
 
‘Nu nog te weinig installaties voor verbod varend ontgassen’
 
Het verbod op varend ontgassen zou pas in moeten gaan zodra er voldoende ontgassingsinstallaties zijn bijgekomen, zo vindt René Overveld, adviseur ledengroep Tankvaart bij BLN- Schuttevaer. Vorige week liet Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, nog weten dat het verbod op varend ontgassen naar verwachting medio 2024 ingaat. Voorwaarde is wel dat Zwitserland,...
 
 
 
#
 
Siemens Mobility: ‘Alle techniek voor zero-emissie is nu al voorhanden’
 
Siemens Mobility volgt de megatrends in de mobiliteit op de voet: klimaatverandering, ­demografie, urbanisatie, globalisatie, digitalisering. Er is namelijk een revolutie bezig op die gebieden. ‘Het is gigantisch wat er gebeurt, bijvoorbeeld in China. Je herkent de steden niet meer vergeleken met enkele jaren geleden’, vertelt Olivier Gueydan, CEO van Siemens Mobility in Nederland.
 
 
 
#
 
Eerste schip door nieuwe Zeesluis IJmuiden bij Amsterdam
 
De olietanker Petrel Pacific was begin deze week het eerste zeeschip dat werd geschut in de nieuwe Zeesluis IJmuiden bij Amsterdam. Daarmee hadden ook de sleepdienst Port Towage Amsterdam en het Corps Vletterlieden, die belast zijn met het vastmaken van de schepen, een primeur.
 
 
 
#
 
‘Binnen drie jaar moet Sendo Liner op waterstof varen’
 
Van waterstofambities tot een circulaire economie. De provincie Drenthe is volop in ontwikkeling.
 
 
 
#
 
KLG Europe schrijft geschiedenis met toekomst van de Zijderoute
 
Sinds KLG Europe is overgenomen door de Chinese gigant Sinotrans, is de voetafdruk van de logistiek dienstverlener in Azië sterk vergroot. Maar de andere partners waarmee het van oorsprong Nederlandse bedrijf samenwerkt zijn hierin niet weg te denken. KLG Europe is van oudsher al sterk vertegenwoordigd op de Nieuwe Zijderoute met de joint venture New...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam