School is weer begonnen, een fris nieuw seizoen staat voor de deur! Kom naar de bibliotheek voor het UITFeest, een rits aan leuke theatervoorstellingen, vrolijke cursussen én natuurlijk de Kinderboekenweek. 

 
S
 

Zaterdag 7 september is het UITfeest. Kom in bieb Neude gratis naar de theatervoorstellingen André het astronautje (4+) en Lucy Luke (7+). Schrijf mee in het nieuwe Schrijfcafeetje (8+), bouw aan een grote geluidssculptuur of laat je creatieve skills zien tijdens het Kris Kras Atelier. Ook in Overvecht, Leidsche Rijn en Hoograven is het zaterdag feest. Check hier het programma.

 
S
 

Een gloednieuw theaterseizoen in het Theater van Bieb Neude. We trappen af met de gruwelijk grappige griezelvoorstelling ‘Pas op voor de billenbijter (4+)’. Elke avond rond de klok van acht uur, kruipt er onder Fieps bed een gek figuur. Naar het prentenboek van Lucas van de Meerendonk. 

zondag 22 september | 14.00 uur

 
Reserveer   S
S
 
zondag 29 september | Pim en Pom vinden een schat (2+)
woensdag 30 oktober | Op avontuur met Winnie de Poeh (4+)
vrijdag 1 november | Coco kan het (2+)
zaterdag 3 november | Boef (5+)

Leuk om te weten: als bieb-lid krijg je bij veel voorstellingen 50% korting op een ticket! 😊
 
Alle voorstellingen!   S
S
 
Liset Celie is illustrator. Ze vertelt over haar boek ‘Het verlegen vogeltje’ en helpt je een eigen vogel met karakter te tekenen en knutselen. Laat je fantasie de vrije loop, want er is één regel: hoe gekker, hoe beter
 
Nieuwsgierig naar het werk van Liset? Bekijk haar werk in de Kijkkast van Bieb Neude!
zondag 29 september | 14.00 uur | Bibliotheek Neude
 
Reserveer   S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
Nieuw! Schrijfcafeetjes (8-12 jaar)
Verzin je eigen boekenheld, schrijf grappige gedichten en tover je fantasie om tot een spannend verhaal. Kom schrijven tussen de boeken. Schrijfcafeetje is een gloednieuwe activiteit, 1 x per maand op woensdagmiddag. 
 
Reserveer   S
Wil je het graag even uitproberen? Zaterdag 7 september tijdens het UITfeest kun je over jezelf schrijven: een Ikje. Lees hier meer.
 
S
 
In september starten de kindercursussen Kris Kras Atelier in Bieb Neude en Muziek op Schoot in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum weer. Kom tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen en maak je de mooiste dingen tijdens Kris Kras. Tip - probeer het zaterdag 7 september uit tijdens het UITfeest.
 
Bij Muziek op Schoot maak je elke keer een muzikale reis waarbij je danst, zingt, beweegt en naar muziek luistert. De cursussen zijn voor verschillende leeftijden. 
 
Kies je cursus   S
S
 
Op woensdag 2 oktober is het weer zover! De Kinderboekenweek gaat van start. Dit jaar is het maar liefst de 70ste editie, met als thema Lekker Eigenwijs.

Uiteraard staan er lekker veel eigenwijze activiteiten op de planning, zoals een voorleesshow over de NEEhoorn, over Fred het heel erg eigenwijze hert en een vertelvoorstelling over Lampje. 

Bekijk het eigenwijze programma vast online en reserveer je gratis plekjes!
 
EIGENWIJZE leuke dingen   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open