Nieuwsflits juli 2019

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu
Beste investeerder,  

Maandagochtend vroeg mocht ik live op Radio 1 vertellen over de impact van ons werk in Malawi (waarover hieronder nog veel meer). Dat werd nog behoorlijk spannend, omdat ik het gesprek vanwege de vroegte gezellig in pyjama per telefoon aan mijn eigen keukentafel voerde. Waarop prompt op het moment suprême van mijn eerste gedegen voorbereide zin onze poes mega-hard om haar ontbijt miauwde, mijn jongste dochter slaapdronken en hoestend de keuken binnenstormde, en mijn man onze onverwachts wel heel luid klinkende waterkoker aanzette. Waardoor ik prompt niet meer op het woord voor gazelle kon komen. Enfin. Zo erg is dat nou ook weer niet. Na die eerste hobbel ging het gelukkig gladjes. Zelfs zo goed, dat we diezelfde dag nog een aantal nieuwe investeringen binnenkregen. Maar nog veel belangrijker: het succes in Majete is zo inspirerend, dat andere organisaties onze aanpak nu over willen gaan nemen. En dat is dan misschien geen nieuws dat de krant haalt, maar voor ons een heuse strategische doorbraak op weg naar het einde van de honger. Dus een dubbeldik driewerf feest, deze week. Met volop trommels en zweterige dansjes. Juich je met ons mee?     

Evelijne

Foto Majete 1
Feest voor zelfredzaam Chibwalizo in Malawi

Op 1 juli vierden de inwoners van epicentrum Chibwalizo rondom het Majete wildpark in Malawi met een groots feest dat ze zelfredzaamheid hebben bereikt. Sinds 2012 werken wij, met steun van stichting Dioraphte, en samen met parkbeheerder African Parks aan armoedebestrijding in de dorpen rondom dit wildpark.

Een greep uit de resultaten: honger en armoede zijn spectaculair gedaald en 9 van de 10 gezinnen heeft toegang tot schoon drinkwater. African Parks heeft sinds 2003 bijna 3.000 wilde dieren teruggebracht naar Majete park. En er wordt niet gestroopt - inmiddels wonen er dus ruim 12.000 beesten in het wildpark, waaronder leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels. De ongeveer 70.000 mensen die in de omgeving van het park wonen, hoorden bij de allerarmste inwoners van een van de armste landen ter wereld. Vandaag is dat allemaal veranderd – en dat is een uniek succes.
Lees alles over deze bijzondere samenwerking
De Sustainable Development Goals: hoe zit dat precies?

Je kent ze vast: de Sustainable Development Goals oftewel de SDG's. In 2015 hebben de leiders van 193 landen een ambitieuze agenda afgesproken voor de wereld. Met als doel: ‘Om armoede en honger de wereld uit te helpen, en onze planeet veilig te stellen voor de toekomst.’ Om dit te bereiken werden zeventien doelen vastgesteld, die uiterlijk in 2030 moeten zijn behaald. 


Wat doet The Hunger Project eigenlijk aan deze wereldse doelen? Natuurlijk zetten wij ons in voor #2 Zero Hunger. Maar wist je dat we met onze aanpak bijdragen aan alle zeventien SDG's? Dus bijvoorbeeld ook #4 Quality Education en #13 Climate Action. 
Hier lees je hoe dat in elkaar steekt
Foto essay India
Foto essay India

Foto-essay: de daadkracht van Hansa Lodhiyal uit India

The Hunger Project leidt vrouwelijke dorpsleiders in India op tot effectieve leiders van hun eigen gemeenschap. Hierdoor zijn ze beter in staat hun rechten op te eisen en een toekomst op te bouwen zonder honger, armoede en ongerechtigheid. Dit prachtige foto-essay vertelt het verhaal van gekozen van gekozen dorpsraadslid Hansa Lodhiyal uit de staat Uttarakhand.

Met krachtig leiderschap kreeg Hansa de afgelopen vijf jaar – soms met gevaar voor eigen leven – bijzonder veel voor elkaar: van het beschermen van heilig bosgebied tot een succesvolle campagne tegen het smokkelen van alcohol.

Bekijk en lees het verhaal van Hansa Lodhiyal
Lees meer in het magazine! 

In ons magazine vind je veel meer resultaten en verhalen. Zo lees je over het internationale malaria-onderzoeksproject rondom het Majete wildpark. We besteden ruim aandacht aan tienerzwangerschappen in Oeganda en Benin. Ook komen persoonlijke verhalen van investeerders aan bod.

Het magazine is de publieksversie van ons formelere bestuursverslag van 2018, dat je hier kan vinden en hier kan downloaden.

Blader hiernaast door het magazine of download het magazine hier. Wil je graag een printexemplaar ontvangen? Geen probleem! Vraag hem aan door een e-mail te sturen naar info@thehungerproject.nl.

Foto Abdul


Abdul Rab, voorzitter van 170 zelfhulpgroepen in Gangi, Bangladesh

“Via de zelfhulpgroepen sparen de armsten in de dorpen samen, en via allerlei activiteiten verdienen we samen geld. Zo kunnen we voorkomen dat mensen hun hand moeten ophouden.”

Hier vind je meer portretten, die de impact van ons werk in dertien programmalanden in beeld brengen. 
Foto India Madhya Pradesh
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Johannes Odé, Surbhi Mahajan en The Hunger Project.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier