Gawalo
Online versie
Ferroli: overheid moet toezien op veiligheid cv-ketels

Volgens ketelfabrikant Ferroli wordt in Nederland de noodzaak van regulier onderhoud van cv-ketels genegeerd.

Lees verder >
Nieuwe type-indeling voor ventilatiesystemen

Eind 2020 wordt naar verwachting de nieuwe NEN 1087 voor ventilatie van gebouwen verankerd in de bouwregelgeving. Onderdeel van de nieuwe norm is een andere type-indeling van ventilatiesystemen. De bestaande indeling in A, B, C en D maakt plaats voor een indeling in zeven hoofdtypen.

Lees verder >
Warmteafgifte van vloerverwarming berekenen

De gewenste afgifte van de vloerverwarming wordt bepaald door een transmissieberekening zonder verlies door de vloer. Bij de capaciteit van de warmteopwekking, de pomp en het leidingsysteem moeten we een warmteverlies van de vloer naar de kruipruimte of ondergrond in rekening brengen.

Lees verder >
(advertorial)
Burgerhout
Nieuw: Burgerhout EPS-systeem!
Burgerhout breidt haar pakket geïsoleerde kanalen uit met een groen geproduceerde EPS-variant en een serie luchtdichte dakbeschotplaten. Het nieuwe, geïsoleerde Neopor-systeem sluit perfect aan op de bestaande muur- en dakdoorvoeren en is compatible met het huidige EPP-systeem.
Verwarmen en koelen met slanke en stille ventilatorconvector

Met de ventilatorconvector Briza 22 van Jaga kun je verwarmen en koelen. Maar de compactheid, het vermogen en het geluid van het klimaattoestel maken het echte verschil, aldus Eric van den Oudenalder.

Lees verder >
Nieuwe service app voor cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch  

EasyService heet de nieuwe tool voor diagnose en inbedrijfstelling van cv-ketels en warmtepompen van Nefit Bosch.  

Lees verder >
(advertorial)
Wasco
START GOED MET WASCOLLEGE
Volg bij Wasco vakgerichte opleidingen. Wij leiden je op voor het officiële examen van ISSO 72, ISSO 98 en F-gassen categorie 2/Warmtepompen. Daarnaast bieden we diverse andere vakopleidingen. Onze trainers met ervaring in de installatietechniek leren jou alles wat je moet weten.
Meer nieuws
Partnernieuws
Het ecologische alternatief voor waterloze urinoirs

Met zijn hybride spoelsysteem is het Hybrimatic Fino-urinoir een echt ecologisch alternatief voor waterloze urinoirs. Het innovatieve detectiesysteem en de automatische spoeling zorgen voor maximale waterbesparing.

Lees verder >
(advertorial)
AO Smith
Geen gasaansluiting (meer)?
Heb je geen gasaansluiting en wil je zo duurzaam mogelijk in je warm water voorzien? Een elektrische boiler, aangestuurd met groene stroom, is dan een goede oplossing. Zeker wanneer het water wordt voorverwarmd met een zonneboilersysteem.
Vakbase W-installatie
Geluidsvermogen bepalen van een ventilator

Het bepalen van het geluidsvermogen van een ventilator is een uitgangsgegeven van een geluidstechnische berekening in een bepaald ventilatiesysteem. Hoe bepaal je dat geluidsvermogen?

Lees verder >
(advertorial)
Itho
De geen gedoe warmtepomp
Itho Daalderop heeft een nieuwe lucht/water warmtepomp; de HP-M 25 i. Deze hybride warmtepomp werkt met elk merk/type cv-ketel en bestaande radiatoren samen. De HP-M 25 i gebruikt ventilatielucht en buitenlucht als energiebron. Dat is dus makkelijk gas besparen zonder gedoe!
Whitepaper
Waterdicht maken van de badkamer

Helaas ontstaan er nog steeds veel vochtproblemen door onvakkundige aanleg.

Lees verder >

congres wet kwaliteitsborging
Zorg dat u op de hoogte bent
In 2021 wordt de nieuwe Wkb van kracht. 
De wet heeft gevolgen voor iedereen die in de bouw werkt, óók voor u. Wat houdt de wet precies in? Waar ligt de  aansprakelijkheid als het mis gaat? Wat is de kracht van prestatiegericht bouwen? Bereid u voor en kom naar dit congres. Aanmelden kan voor slechts € 125,-. 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright