Festivalfavoriet opnieuw te zien, meer culturele tips en stagiair(e) gezocht

1 year ago


Text only:

Om de webversie te openen klik hier


In november worden de eerste namen van het Holland Festival 2018 bekendgemaakt. Maar ook de komende tijd zijn er tal van interessante culturele evenementen te bezoeken. In deze nieuwsbrief enkele tips. En het Holland Festival zoekt een stagiair(e) voor de afdeling development.


NIET MEER ZONDER JOU - engelstalige versie


Adelheid Roosen | Female Economy & Zina


22 - 24 september
Stadsschouwburg Amsterdam


In Niet Meer Zonder Jou is het publiek getuige van de schurende en dierbare ontmoeting tussen een lid van de traditionele moslimgemeenschap - moeder Havva - en haar vrijgevochten dochter Nazmiye Oral. Zij gaan in het openbaar het gesprek aan over dat waar vroeger in het gezin nooit over gesproken werd.
Niet Meer Zonder Jou ging tijdens het Holland Festival 2015 in première en was dat jaar dé publieksfavoriet. Met het oog op voorstellingen in New York is er nu een Engelstalige versie gemaakt onder de titel No Longer Without You. U hoeft niet in het vliegtuig te stappen, want deze productie is eerst gewoon in Amsterdam te zien.


info & tickets
 

COURAGE


Carte Blanche
Theatergroep Hartenkoning


15 september - Klooster, Nuenen
17 september - De Enk, Oirschot
24 september - Annatheater, Helmond


Geïnspireerd door de etsen van Goya en de toneeltekst Moeder Courage van Bertolt Brecht verdiept Carte Blanche zich in het fenomeen oorlog. Een beeldende voorstelling over de courage om te overleven, gespeeld door acteurs met een verstandelijke handicap.


info & tickets

GRENSGEVAL


Guy Cassiers & Maud Le Pladec / Toneelhuis


21 - 22 september
Stadsschouwburg Amsterdam


Theater op de hartslag van de actualiteit, naar Die Schutzbefohlenen van Elfriede Jelinek (Holland Festival 2014).
"... een schilderachtige, haast zintuiglijke abstractie, die de complexe vluchtelingenthematiek goed invoelbaar maakt. ” - de Volkskrant ★★★★


info & tickets
 

AFROVIBES FESTIVAL


28 september - 9 oktober
Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam


Afrovibes Festival laat moderne, actuele en vernieuwende kunst uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zien. Zoals In a World full of Butterflies, it takes Balls to be a Caterpillar... van de Zuid-Afrikaanse choreograaf Robyn Orlin. Centraal in deze dansvoorstelling staat de vraag waar we bang voor zijn. Voor terroristische aanslagen, of gaat het dieper?


info & tickets
 

NEDERLANDSE DANSDAGEN


5 - 8 oktober
Maastricht


De top van de Nederlandse dans is in Maastricht te vinden. Van urban dance en klassiek ballet tot moderne dans. Spraakmakende voorstellingen van gevestigde gezelschappen als Het Nationale Ballet en Introdans en aanstormende choreografen als Katja Heitmann en Iván Pérez.


info & tickets

FASHION CITIES AFRICA


vanaf 6 oktober
Tropenmuseum Amsterdam


Ontdek de bruisende modescenes in vier Afrikaanse steden, door de ogen van 15 lokale creatives. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi. Van streetwear tot couture: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit mee.


info & tickets

 

LE GUESS WHO?


9 - 12 november
Utrecht


"Een van de avontuurlijkste muziekfestivals ter wereld ", aldus de Volkskrant. Op het programma o.a. Pharoah Sanders, Le Mystère des Voix Bulgares in de Domkerk, Lili Boulanger’s Du fond de l’abîme uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, en veel meer.


info & tickets

WOISKI VS. WOISKI


Orkater & Bijlmer Parktheater


vanaf 10 januari 2018
Bijlmer Parktheater


De theaterproductie Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.


info & tickets
 

GEZOCHT: STAGIAIR(E) AFDELING DEVELOPMENT


Heb je interesse om meer te leren over fondsen- en sponsorwerving in de culturele sector en een passie voor internationale podiumkunsten? Dat komt mooi uit, want het Holland Festival zoekt een stagiair(e) voor de afdeling development.


meer informatie
 

NIEUWE ARCHIEFBEELDEN ONLINE


In het filmarchief van 70 jaar Holland Festival zijn weer nieuwe videos te vinden. Bekijk bijvoorbeeld het interview met de Duitse componist Karlheinz Stockhausen naar aanleiding van diens uitvoering van Theaterstück Oben und Unten en Stimmung in het Holland Festival 1969.


naar filmarchief

VIER ONZE 70E VERJAARDAG MEE


Het Holland Festival bestaat 70 jaar en trakteerde op een uitgebreid programma. Wilt u bijdragen aan de toekomst van het festival? Doneer dan nu eenmalig € 70. Alvast hartelijk dank voor uw gift!
Ja, ook ik vind het Holland Festival belangrijk en doneer eenmalig € 70


donaties en felicitaties
 
Volg ons via
Afmelden nieuwsbrief
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.

Hollandfestival.nl

Categories: City | City | Village Walking | Walking Recreation
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018