ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-05-2024
Feyenoord en Ajax in de markt voor Jamaicaan Omari Hutchinson

Omari Hutchinson (20) staat in de nadrukkelijke belangstelling van zowel Feyenoord als Ajax. De Jamaicaanse vleugelspeler/aanvallende middenvelder staat onder contract bij Chelsea, maar speelde dit seizoen op huurbasis voor Ipswich Town. Daarmee dwong hij promotie naar de Premier League af. Wie is deze Jamaicaans international?


lees verder
Samenvatting Europa League finale Atalanta Bergamo - Bayer Leverkusen (3-0)

Atalanta Bergamo is er gisteren in geslaagd de eerste Europese finale in de clubhistorie direct te winnen. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini was in het Aviva Stadium in Dublin te sterk voor het Bayer Leverkusen van trainer Xabi Alonso. Hiermee pakt Atalanta voor het eerst sinds 1963 weer een prijs en beëindigt de ploeg de ongeslagen recordreeks van Bayer Leverkusen.

lees verder
Oranje-kwelgeest Michael Krohn-Dehli: "Na twintig minuten hadden we al met 3-0 achter kunnen staan"

Vervloekt. Het doelwit van menig scheldwoord en mikpunt van frustraties en emoties. De populariteit van Michael Krohn-Dehli in ons land zakte op 9 juni 2012 tot het nulpunt. Door een doelpunt van de oud-speler van Ajax, Sparta en RKC Waalwijk won underdog Denemarken in de openingswedstrijd van het EK verrassend van het als topfavoriet gestarte Oranje. De inmiddels veertigjarige oud-vleugelaanvaller, die in Nederland is blijven wonen, wordt er op verjaardagen en feestjes nog vaak aan herinnerd. Nu ligt zijn passie bij een andere sport. "De Amstel Gold Race rijden was een prachtige ervaring."

lees verder
Innovatieve voetbaltechnologieën voor EK 2024

Technologie staat niet stil. In het dagelijks leven worden we steeds meer verwend met slimme toestellen en het IoT. Ook de sportwereld maakt handig en gretig gebruik van de nieuwe ontwikkelingen. In deze blog nemen we een kijkje waar die worden ingezet om de ervaring van Euro ‘24 nog te verbeteren.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Leeds United of Southampton, welke club keert terug in de Premier League?

Zondag is Wembley Stadium opnieuw het decor voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Championship-clubs. In deze ontmoeting wordt de laatste promovendus naar de Premier League bepaald. Naast sportieve prestige staat er ook een enorme bak geld op het spel. Bij promotie naar het Engelse voetbalwalhalla kan direct 110 miljoen euro worden bijgeschreven.   

lees verder
VACATURE: STAGE COMMUNICATIE/SOCIAL MEDIA VOOR ELF VOETBAL & PANNA! MAGAZINE

Ben jij een content creator of social media specialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste social media stagiair(e).

lees verder
Win Tragiek & Triomf, het boek over de geschiedenis van het WK van John Swelsen

Van de pioniers die in 1930 naar Montevideo trokken tot en met die knetterende finale in Lusail, Qatar, tijdens de winter van 2022. Het WK Voetbal brengt de wereld om de vier jaar even in extase. Auteur John Swelsen heeft een boek uitgebracht over het grootste mondiale sportief-culture evenement. Tragiek & Triomf, de geschiedenis van het WK Voetbal 1930-2022, is vanaf nu verkrijgbaar.

lees verder
Oud-international Tim de Cler nu kroegbaas: "Toen Italië scoorde, maakten ze allemaal gebaren naar ons"

Niet zo lang geleden was Tim de Cler werkzaam als scout van Feyenoord. Totdat Café De Burcht op zijn pad kwam. De horeca trok hem altijd al en dus staat de 45-jarige Leidenaar in de zomer tijdens EK-wedstrijden biertjes te tappen in zijn eigen zaak. Kijkend naar het Oranje waarvan hij tijdens het WK 2006 en EK 2008 onderdeel was. "We zagen die Oranje-mars door de straat trekken en zeiden tegen elkaar: 'Ik zou ertussen willen lopen'."

lees verder