ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-05-2023
Interview Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski: "Over mijn voorkeur hoef ik niet lang na te denken"

De Kuip vormt al decennia een warm bad voor Poolse voetballers. Sebastian Szymanski is de volgende speler uit het Oost-Europese land die Feyenoord heeft aangegrepen als podium om zijn klasse te etaleren. De 23-jarige offensieve middenvelder, gehuurd van Dinamo Moskou, excelleert in zijn eerste seizoen in de Maasstad. "Ik voel me thuis in de Eredivisie."


lees verder
Oud-Feyenoorders: "Als Julio Ricardo Cruz zijn dag had, was hij amper af te stoppen"

"Als Cruz zijn dag had, was hij amper af te stoppen." Mooie woorden van zijn oud-ploeggenoten over Julio Ricardo Cruz. De Argentijnse centrumspits vierde in 1999 het landskampioenschap met Feyenoord. Later vlamde hij in de shirts van FC Bologna en Internazionale. "De wedstrijd tegen Juventus was het kantelpunt voor 'm."

lees verder
ELF Voetbal nummer 5 over het topseizoen van Feyenoord en interviews met Szymanski, Rensch en twee talentvolle PSV-Belgen

Een seizoen om in te lijsten. Deze beschrijving slaat volledig op Feyenoord. De cover van de nieuwe ELF Voetbal, nummer 5, besteedt volop aandacht aan de aanstaande landskampioen. Onder meer met een uitgebreid interview met Sebastian Szymanski. Daarnaast in onze nieuwe editie vraaggesprekken met Ajax-rechtsback Devyne Rensch, met PSV-talenten Johan Bakayoko en Ismael Saibari en een reportage bij Stade de Reims waar drie Nederlanders een grote stempel drukken op het succes alsmede een unieke serie van de Franse subtopper.

lees verder
Strijd tegen plek 16: vier clubs uit de Eredivisie moeten vrezen voor promotie/degradatie

De Eredivisie bereikt zijn climax. Waar Feyenoord komend kampioen lijkt te gaan worden én de twee degradanten al bekend zijn, daar wordt er nog volle bak gestreden tegen die vervelende plek zestien. Die plek betekent namelijk play-offs om promotie/degradatie. Mocht de nummer zestien niet op de top van zijn kunnen presteren in de play-offs, betekent dat degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn nog vier clubs die moeten vrezen voor die vervelende zestiende plek.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2023-2024 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2023-2024. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse en buitenlandse talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Jarne Steuckers is de Kevin de Bruyne van Maastricht

MVV Maastricht staat zevende in de competitie. En dat is niet logisch met een van de laagste begrotingen van de Keuken Kampioen Divisie. Daarom wordt het soms een klein voetbalwondertje genoemd. Nog twee wedstrijden spelen de clubs in de KKD. De voorsprong op nummer negen Telstar is zes punten. Dat MVV zich mag klaarmaken voor play-offs om promotie is nagenoeg zeker. In die belangrijke wedstrijden zullen de Sterrendragers leunen op de prestatie van de Kevin de Bruyne van Maastricht: Jarne Steuckers.

lees verder
Maak gratis kans op een Boldking-scheerset, het Jachtseizoen Bordspel en de ELF Voetbal Giftbox

In samenwerking met de Hogeschool Leiden houdt ELF Voetbal een enquête onder alle betrokkenen van het tijdschrift. Of je nu een abonnement hebt of ooit een ELF Voetbal in bezit hebt gehad, jouw input is hard nodig voor de vragenlijst! Naast dat het invullen van de vragenlijst enorm wordt gewaardeerd door de afstuderende, zijn er ook nog prijzen aan verbonden! Zo geeft ELF Voetbal een scheerset van Boldking weg, het Jachtseizoen Bordspel en een Real FUT Card. Is dat het enige? Nee! Ook krijgen drie respondenten een ELF Voetbal Giftbox, met daarin drie specials van ELF Voetbal naar keuze.

lees verder
Waarom speelt Khvicha Kvaratskhelia met rugnummer 77?

De grote smaakmaker bij Napoli dit seizoen is Khvicha Kvaratskhelia. Samen met Victor Osimhen rijgt hij de doelpunten aaneen en loosde hij zijn club naar een historisch kampioenschap. Naast zijn doelpunten en acties valt nog iets op: het rugnummer van Khvicha Kvaratskhelia. Waarom speelt de Georgiër met dit bijzondere rugnummer? 

lees verder
Promotie play-offs in de Championship, wat kunnen we verwachten?

Na de daverende ontknoping in de Championship van afgelopen maandag weten we wie de play-offs mag gaan spelen. Een groot deel van het seizoen stond Millwall aan de goede kant van de denkbeeldige streep. Maar op de laatste dag wisten ze in eigen huis een 3-1 voorsprong bij rust weg te geven (3-4). Hierdoor eindigt de club van Zian Flemming achtste en tegenstander Blackburn Rovers zevende. Wie wel aan de goede kant van de streep eindigden zijn van laag naar hoog: Sunderland, Coventry City, Middlesbrough en Luton Town.

lees verder