ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-05-2022
Feyenoord maakt zich op voor 'finale-specialist' José Mourinho

Feyenoord neemt het vanavond op tegen AS Roma. Op papier lijkt de nummer zes van Italië geen onoverkomelijke klus. Toch zullen de Rotterdammers vanavond op hun hoede moeten zijn. Het grootste gevaar van Roma zit namelijk op de bank. José Mourinho. De Portugese topcoach heeft een geweldig trackrecord in finales. We kijken terug op zijn grootste triomfen. 


lees verder
Waar zijn ze nu? De laatste elf finalisten van Feyenoord

Feyenoord staat vanavond voor het eerst sinds 2002 weer in de finale van een Europees toernooi. Twintig jaar geleden namen de Rotterdammers het in de finale van de UEFA Cup op tegen Borussia Dortmund, 3-2. Wat is er met de elf helden van toen gebeurd?

lees verder
Noussair Mazraoui naar Bayern München: Deze Nederlanders gingen hem deze eeuw voor

Alhoewel alle lichten al op groen stonden, heeft Bayern München de transfer nu ook bevestigd. Noussair Mazraoui vertrekt transfervrij naar de kampioen van Duitsland. De geboren Nederlander, die een interlandcarrière bij Marokko heeft, volgt deze eeuw daarmee vijf voorgangers op.

lees verder
Hoe Eredivisieteams de topstatistieken dit seizoen domineerden in de Conference League

Het aftellen tot de finale van de Conference League is begonnen. Het nieuwe toernooi bleek een regelrecht succes voor de Nederlandse coëfficiëntenpolonaise in Europa. Dat is ook terug te zien in de statistieken van het toernooi.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Top 10: Deze clubs keren na lang afwezig te zijn geweest terug in Europa

In (bijna) alle topcompetities van Europa zijn de beslissingen om de Europese plaatsen gevallen. Alleen in Nederland moet er nog een laatste play-off afgewerkt worden. Het seizoen bracht een aantal verrassende aankomende Europese deelnemers met zich mee. Deze clubs uit de top 15-competities van Europa, waar Rusland is overgeslagen, keren na meer dan vijf jaar afwezigheid terug in Europa.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder
Interview Érick Gutiérrez, Mexicaan van PSV: "Eenzaamheid kan heel pijnlijk zijn"

"Weet jij misschien nog een school voor mijn oudste zoon?", vraagt Érick Gutiérrez bij aanvang van het interview. "Santiago wordt binnenkort vier jaar oud." Guti windt er geen doekjes om. De PSV-middenvelder voelt zich thuis in Eindhoven en is nog lang niet klaar in de Lichtstad. "Ik heb het gevoel gehad dat ik tijd verloor."

lees verder
Gianni Dos Santos speelt in de nieuwe Canadian Premier League: "Elke wedstrijd zit het stadion bomvol"

Als voetballer droom je van een stap naar het buitenland. Maar Canada? Dat staat vast niet bovenaan het wensenlijstje. Gianni Dos Santos twijfelde geen moment en boekte een vlucht naar de andere kant van de oceaan, om voorlopig niet meer terug te keren. In Canada ging er een wereld voor hem open en op dit moment is de 23-jarige spits gelukkiger dan ooit. "Het is hier beter dan ik dacht. Ik mijn regio wonen allemaal rijke mensen. Ik zie alleen maar grote huizen."

lees verder