12 Speed en andere innovaties

We melden het in januari al, maar nu is het officieel....SRAM heeft een 12 (twaalf!) speed groep voor de mtb. Die gaat verkocht worden onder de naam Eagle. Je gaat je afvragen waar de grens ligt én hoeveel kransjes je nodig kunt hebben. De discussie of alle innovaties wel even nuttig zijn wordt steeds feller gevoerd. Schijfremmen op de racefiets, wel of geen motortjes ingebouwd, draadloos elektrisch schakelen. Wat je er ook van vindt, het levert in ieder geval fijne gespreksstof op. Over de genoemde 12-speed groep, of groepen, er komt een XX en een X0 uitvoering, lees je trouwens meer op fiets.nl.

BIG START. BIG FUN.

Schrijf nu in voor de Droomparken Giro Gelderland Toertocht en kleur Gelderland roze!

De Droomparken Giro Gelderland Toertocht op zondag 1 mei is de enige officiële toertocht van de Big Start van de Giro d'Italia. De tocht kent drie afstanden (80, 120 en 165km) en startmogelijkheden vanuit de drie steden. Een unieke gelegenheid om de Giro etappes te verkennen!
Deelname kost €35,- en is incl. officieel Droomparken Giro Gelderland wielershirt, stuurbordje met startnummer en chip, verzorgingsposten aan de start, onderweg en bij de finish, uitgebreide deelnemersinformatie, technische en medische assistentie, verzekering, goodybag en fotoservice.

13e KlimClassic op Hemelvaartsdag

Dé voorjaarklassieker, mis het niet!

Hoogtemeters waar je het hele seizoen plezier van hebt.

Uitdagende klimmen op de 110 en 160 km door Belgische Voerstreek en Ardennen.

Fiets klimklassement wordt opgemaakt op Redoute en Hallembaye

Start- en finish in Maastricht. Meer informatie: www.klimclassic.nl

  • Dossier Schijfremmen
    Lezerstest met schijfremracers en niet-schijfremracers, wielen voor discs getest, de ervaringen van Team Roompot-Oranje Peloton met schijven.

  • Maar ook
    ‘Blarenbal in de Hel’: Een van de ongemakken tijdens de Hel van het Noorden zijn blaren op de handen. Hoe gaan de profs daarmee om? Zigzaggend door Wallis ontdekken we de mooiste klimmen in dit Zwitserse kanton & Lekker klimmen in de Algarve!

Fiets 500

500 Europese bergen die je beklommen moet hebben! In de afgelopen vijf jaar publiceerde Fiets vijf succesvolle gidsjes met de mooiste beklimmingen in verschillende Europese landen. In deze bewaarspecial bundelen we deze niet alleen voor je, we breiden de reeks ook uit met nog eens 125 nieuwe cols! Wat is er nu mooier dan een Alpencol op te stomen, met power in de benen. Genieten van het uitzicht, de rust, de stilte van het berglandschap? Auteurs Richard van Ameijden en Michiel van Lonkhuyzen selecteerden de mooiste cols van Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Portugal. Ze brengen in kaart waar de cols liggen en wat de zwaartepunten zijn. Zo kun je optimaal voorbereid op pad! Fiets 500 is maar liefst 284 pagina’s dik en voor € 12,50 hier te bestellen. Je betaalt geen verzendkosten. Ben je Fiets-abonnee dan heb je deze week bij Fiets 4 bericht ontvangen voor het bestellen van de special met een speciale abonnee-korting.

Op Procycling: Hoe Lieuwe Westra won

Lieuwe Westra heeft de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De renner van Astana moest voorafgaand aan de afsluitende tijdrit twaalf seconden goedmaken op Alexander Kristoff, maar slaagde daar ruim in. Maciej Bodnar won de 14.4 kilometer lange race tegen de klok. 

Dit en meer nieuws uit het profcircuit lees je sinds kort op Procycling.nl. Altijd het laatste nieuws, ook via Facebook te volgen.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2016 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer