Bekijk dit bericht in je browser

Nieuwtjes uit
Ingelmunster
 
Vernieuwde fietspaden op De Ring
Op maandag 11 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met het aanleggen van nieuwe fietspaden langs de Ring. Tijdens de werken is er geen hinder voor gemotoriseerd verkeer, fietsers volgen wel een omleiding.

Sport voor 50-plussers
- Er is een wekelijks sporteluurtje op donderdagnamiddag, waarbij 50-plussers samen met leeftijdsgenoten kunnen werken aan hun conditie.
- Wie graag danst, kan eens Zumba Gold uitproberen. Het is fitness en dans samen in één effectieve workout, gebaseerd op de leukste Latijns-Amerikaanse dansstijlen.
- Op maandag 25 september is er sporteldag.
 
De Max najaar
In het najaar organiseren we opnieuw heel wat activiteiten voor kinderen en jongeren. Er is Brielstroate, voorleeskwartiertjes, sportactiviteiten, leuke workshops, uitstapjes, buitenschoolse opvang Villa Max ... Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 9 september om 9.30 uur.

Veilig terug naar school
Sinds vorige week fietsen heel wat kinderen, (groot)ouders en leerkrachten opnieuw naar school. Om dit in een veilige omgeving te kunnen doen, breidden we enkele maanden geleden de fietszones uit. In deze zones:
  • mogen auto's fietsers niet inhalen
  • geldt een maximumsnelheid van 30km per uur
 
Eerste hulp bij digitale vragen
Heb je een specifieke digitale vraag? Of nood aan iemand die je op weg helpt om met de computer te werken of zaken online te regelen? We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Avontuurlijke speelzone
Naast de Brigandsbrug, aan de kant van het station, zijn de werken gestart voor een nieuwe speelruimte. Het wordt een groen speelterrein met heuveltjes en boomstammen om over te klauteren. Later dit jaar komt dan het skatepark naast de speelzone. Meer info hierover binnenkort in ons Infomagazine.
 
Brielstroate op zaterdag 9 september
Brielstroate, het event bij uitstek voor kinderen en jongeren, heeft dit jaar als thema: ‘Later als ik groot ben’.
Van 13.30 tot 18 uur kan je proeven van verschillende jobs zoals smid, baruitbater, soldaat, vrachtwagenchauffeur, architect, bakker, stierenvechter, dj … Bouw je liever je eigen racewagen en kruip je vervolgens als een echte rallypiloot achter het stuur? Neem dan deel aan onze spectaculaire zeepkistenrace!

Kort nieuws

  • Spullen die je niet meer gebruikt, kan je een tweede leven geven via De Kringwinkel. Er is een geefzone in de Izegemstraat 70a in Ingelmunster. Je kan er terecht van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.

  • Op zondag 10 september organiseert de cultuurraad 'Klink en Klank', een gratis aperitiefconcert. Er zijn optredens van de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt en het Koninklijk Blaasorkest Alpenroos. Daarnaast kan je tijdens de cultuurmarkt kennismaken met de verschillende cultuurverenigingen van Ingelmunster. Welkom van 10.30 tot 13 uur op het marktplein, je krijgt een gratis aperitiefje!
  • In september organiseert IVIO infosessies rond duurzame events voor verenigingen. Meer info

 
Gemeentebestuur Ingelmunster - www.ingelmunster.be - T 051 33 74 00
Wij werken enkel op afspraak.
 

Je profiel aanpassen - Uitschrijven