img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

De Kinderboekenweek is gestart!

Afgelopen woensdag was de aftrap van de Kinderboekenweek met kinderboekenschrijver Paul van Loon. De Kinderboekenweek – met het thema Lekker Eigenwijs – loopt nog tot en met zondag 13 oktober. Met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. En natuurlijk heel veel eigenwijze boeken. Kom je snel langs?
Alle vestigingen, tot en met 13 oktober
img
Lees verder
img

Al twintig keer het Almeers Dictee

Op maandag 23 september vond alweer de 20e editie van het Almeers Dictee plaats in De Nieuwe Bibliotheek. Deze keer won Stefan Louwers met slechts 4 fouten. Het beste team was Injomave met 105 fouten. Het was weer een geslaagde avond met 80 deelnemers. Burgemeester Hein van der Loo las het dictee - geschreven door Mariëtte Middelbeek - voor.
img
Lees verder
img

Lekker eigenwijze Schrijfworkshop

Is jouw kind lekker eigenwijs? Houdt jouw kind van schrijven? Geef jouw kind op voor de schrijfworkshop van bestsellerauteur Ilse Ruijters op zaterdag 5 oktober. Er zijn nog een paar plekken vrij. Het is een mooie voorbereiding voor de Miep Diesel schrijfwedstrijd voor alle Almeerse kinderen uit groep 7 en 8.
Stad, zaterdag 5 oktober
11.00-12.30 uur
Gratis
img
Lees verder

Familievoorstelling 3+ Echt wel!

We sluiten de Kinderboekenweek af met de humoristische familievoorstelling Echt wel!, over jokken, vriendschap en jezelf zijn. Sam jokt over van alles. Ze vertelt leugen na leugen. Eigenlijk spreekt ze zelden de waarheid. Maar is het wel verstandig om te liegen? En wat gebeurt er als je zo vaak jokt?
Stad, zondag 13 oktober, 15.00 uur
Vanaf € 4,75
Lees verder
img

Tip: Ik Doe Mee markt

Ben je op zoek naar een baan of vrijwilligerswerk? Op donderdag 10 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur kun je weer naar de Ik Doe Mee markt in Buurtcentrum Het Forum (Haasweg 11). Je kunt in gesprek met organisaties over vrijwilligerswerk, betaalde banen/re-integratie en sociale activiteiten in de wijk. Er is gratis hulp bij het maken van je CV en een professionele profielfoto maken. De Nieuwe Bibliotheek is er ook bij!
img

Fijne dierendag!

We hebben een leuk nieuwtje op deze dierendag. Onze Bibo de biebhond krijgt gezelschap van een huispoes! Luna is een knuffelpoes die kan praten. Kinderen en hun ouders kunnen binnenkort samen met Luna op zoek naar haar kittens. De kittens zijn verstopt in de bibliotheek in Stad. Zo maakt Luna je meteen wegwijs in de bieb. Er volgt snel meer informatie over Luna.
img

Beteken iets voor een kind of gezin

Veilig opgroeien is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Wil je iets doen voor kinderen, jongeren en/of gezinnen in Almere? Op woensdag 9 oktober vertellen Humanitas Almere en pleegzorgorganisatie Triade Vitree je meer over de verschillende mogelijkheden en hoe het is om pleegouder te zijn. Ze zijn van 14.00 tot 16.30 uur te vinden in De Nieuwe Bibliotheek in Stad.
Stad, woensdag 9 oktober, 14.00-16.30 uur
Gratis
Lees verder
img

Het Nieuwe Filmfestival is van start!

Wij zijn begonnen met het enige Almeerse Filmfestival: een uitgaansweekend lang voorpremières van prijswinnende films. Het Nieuwe Filmfestival duurt nog tot en met zondag 6 oktober. Heb jij nog geen kaartje? Wees dan snel!
Lees verder
img

Wist je dat…

… we in alle vestigingen weer meer Engelstalige collectie hebben? Voor jongeren en volwassenen!
Lees verder

Filmstrippenkaart per 1 januari niet meer geldig

Per 1 januari 2025 is de filmstrippenkaart voor Het Nieuwe Filmhuis niet meer geldig. Heb jij er nog een thuis? Zorg dat je die voor 1 januari 2025 opmaakt.
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden