Nieuwsbrief december 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
12 december 2017
Fijne feestdagen en een gelukkig 2018
We kijken terug op een mooi jaar als Bibliotheek en daarvoor willen we u bedanken als lid, bezoeker, vrijwilliger of op welke andere manier u betrokken bent geweest bij de Bibliotheek Eemland.
We wensen u een heel gelukkig 2018 en hopen u ook dan weer te ontmoeten in een van onze vestigingen. Voor de feestdagen willen we u graag een kerstrecept geven uit onze uitgebreide culinaire collectie: heerlijke kerstkoekjes om samen te bakken. Fijne feestdagen!
Kaneelsterren

4 eiwitten * 500 gram fijne kristalsuiker + 6 eetlepels voor het werkblad * 500 gram gemalen amandelen * 1 eetlepel kaneelpoeder * 1/2 theelepel gemalen kruidnagel * sap van 1 citroen + 2 eetlepels voor het glazuur * 250 gram poedersuiker
  1. Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe en meng dit tot een glad en glanzend mengsel.
  2. Roer hier het amandelpoeder, de specerijen en het citroensap door. Meng goed en laat het deeg een nachtje op een koele plek rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °c en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi het werkblad met kristalsuiker en rol het deeg plat tot het 1 centimeter dik is. Steek hier met een uitsteekvormpje sterretjes uit (dompel het vormpje regelmatig in koud water) en leg die op de bakplaat.
  5. Bak ongeveer 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de sterretjes op een rooster afkoelen.
  6. Voor het glazuur: doe de poedersuiker in een kom en voeg een paar druppeltjes citroensap toe. Meng tot een wit glazuur. Bestrijk de sterretjes ermee en laat drogen.
Dit recept komt uit:
Bakken voor kerst / Stéphanie de Turckheim ; foto's: Isabelle Schaff ; [Nederlandse vert. uit het Frans: Hilde Nagel-Peters]
Uitgave: Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, 2012
 
Aangepaste openingstijden rond de feestdagen
Rondom de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden.
Kijk op de pagina van de vestiging voor meer informatie.

Woensdag 13 december sluiten alle vestigingen om 17.30 uur vanwege een personeelsbijeenkomst.
 
Inleverbussen gesloten tijdens Oud en Nieuw
In verband met de jaarwisseling zijn de inleverbussen van onze vestigingen (behalve die van de Bibliotheek Vathorst en Achterveld) voor een bepaalde tijd gesloten. Houd hier dus rekening mee als uw geleende materialen in de tussentijd moeten worden ingeleverd!
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe