Filahome Postzegel Nieuwsbief

7 years ago
  • Html
  • Text
   Verzonden aan abonnee: Nnewsletter@newslettercollector.com 
Afmelden
Als u zich wilt afmelden voor deze informatieve nieuwsbrief:
KLIK op de link onderaan in dit bericht bij
To UNSUBSCRIBE.
Onze sites:
Filahome.nl Postzegels
Encyclopedie
Postzegellanden
Nieuwe uitgiften
Postdiensten
Winkel
Filahome Stamps
GratisAanbiedingen.nl
HierBestellen.nl
AbsoluteFacts.nl
CultuurArchief.nl
AbsoluteFigures.nl
KennisQuiz.nl
Startpagina
Onze uitgaven:
Boekjes & cd-roms
Digitale boeken
Kastelen
Kunst
Literatuur
Royalty
Beroemde vrouwen
Onze auteurs:
Ruud van Capelleveen
Ben Hendriks
L.A. Dumonde
J.C.M. Wiesman
Filahome.nl Nieuwsbrief
Thema: Postzegelhandel
Naast onze normale nieuwsbrief, die wij u eens per veertien dagen op woensdag sturen, zenden wij u af en toe een speciale nieuwsbrief met een bepaald postzegelthema.
In deze aflevering informeren wij u over het kopen en verkopen van postzegels.
Periode en postzegelprijs
De prijs die de verzamelaar voor zijn postzegels betaalt is afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld locatie, hoeveelheid en zeldzaamheid. In dit artikel over de economie achter de postzegel, licht ik het begrip tijd of periode toe.
Lees verder: Periode en postzegelprijs
Postzegelveiling
Een postzegelveiling biedt de mogelijkheid om postzegels, series en verzamelingen te kopen of te verkopen. Op een veiling voor filatelistische waar, wordt het kavel aan de hoogst biedende toegewezen. Veiling bij afslag, zoals bijvoorbeeld in de bloemenhandel gebruikelijk is, komt veel minder voor.
De inzetprijs wordt door de veilingmeester meestal in samenspraak met de verkoper vastgesteld. De koper betaalt een percentage van de koopprijs. Ook op de opbrengst van de verkopende partij verdient de veilinghouder. Hij brengt hierop een percentage in mindering.
Lees verder: Postzegelveiling
Postzegels bewaren of wegplakken?
Eind 2010 verscheen in Collect (nummer 66) een artikel over postzegels als investering. Het artikel begon als volgt: Wat filatelisten al lang weten, is nu wetenschappelijk bewezen; postzegels verzamelen is een lucratieve bezigheid.
Lees verder: Postzegels bewaren of wegplakken?
Mancolijst
Een door een verzamelaar opgestelde lijst van postzegels of ander filatelistisch materiaal die door de verzamelaar wordt gezocht om zijn verzameling te completeren wordt mancolijst genoemd. Een mancolijst is het boodschappenlijstje voor een verzamelaar die postzegels wil kopen of ruilen.
Lees verder: Mancolijst
Verzamelwoede columns
Ruud van Capelleveen is een enthousiaste verzamelaar. Maar ook een filatelist die ongezouten zijn mening geeft over het verenigingsleven en het beleid van de postdiensten.
Lees verder: Verzamelwoede
Prijsbepaling
Hoewel postzegelcatalogi door de postzegelhandelaar als richtpunt worden gebruikt, worden postzegels zelden afgerekend tegen de in de catalogus vermelde prijzen. Dit heeft meerdere oorzaken.
Lees verder: Prijsbepaling door postzegelhandelaar
Rondzendboekje
Rondzending is de benaming binnen filatelistische verenigingen voor de verkoop van postzegels en andere filatelistische stukken door leden binnen een vereniging. Het boekje waarin de verzamelaar zijn postzegels met de rondzending ten verkoop aanbiedt, wordt rondzendboekje genoemd.
Lees verder: Rondzendboekje
Kilowaar
De term kilowaar wordt gebruikt door handelaren of verzamelaars om partijtjes postzegels op papier of reeds afgeweekt te verkopen. In de meeste gevallen worden hiermee moderne postzegels verkocht in hoeveelheden van een halve kilo tot negen kilo of meer. Meestal bevatten deze partijen kilowaar veel dubbele postzegels.
Kilowaar
Stoppen?
Het zal voor de meeste verzamelaars niet meevallen om hun verzameling met winst te verkopen. Zeker in een teruglopende markt, dus als veel verzamelaars stoppen met het verzamelen van een bepaald land of thema, kan bij verkoop niet zo gemakkelijk de prijs worden verkregen die de verzamelaar bij aankoop heeft betaald.
Lees verder: Verzameling verkopen
Postzegels en de belastingdienst
Als u er geen gewoonte van heeft gemaakt om te handelen in postzegels, heeft het verzamelen van postzegels geen gevolgen voor de belastingdienst.
Lees verder: Postzegels en de belastingdienst
Postzegelprijs
De postzegelprijs is afhankelijk van een groot aantal factoren. Op deze pagina treft u een overzicht aan van een aantal omstandigheden die bepalend zijn voor de prijs van postzegels en andere verzamelobjecten, zoals brieven, FDC's, postwaardestukken, verzamelingen, enzovoort.
Lees verder: Postzegelprijs
Postzegels kopen en verkopen
Met 'Postzegels kopen en verkopen' beschikt u eindelijk over een boek met specifieke opmerkingen en tips, waarmee u als verzamelaar geld kunt verdienen. U leert hoe u bespaart op de aankoop van postzegels. En als u de aanwijzingen in dit boek zorgvuldig volgt, helpen de tips u om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren bij de verkoop van uw verzameling, uw doubletten of uw deelverzameling.
Lees verder: Postzegels kopen en verkopen
Graag zien wij u terug op onze website:
http://www.Filahome.nl
Met vriendelijke groet,
Ruud van Capelleveen
(Redacteur en auteur van Postzegels kopen en verkopen)
PS
Kent u iemand die belangstelling heeft voor deze informatie?
Wijs hem of haar dan op het bestaan van onze nieuwsbrieven.
Stuur uw vriend of vriendin dan naar: Gratis Nieuwsbrieven op AbsoluteFigures.nl
(C) Absolute Figures

Absolute Figures, Margrietstraat 4, 6921 ZD Duiven, NETHERLANDS
To unsubscribe or change subscriber options visit:
http://www.aweber.com/z/r/?7MycnKwctKxMTIzMTBwctGa0jIws7IwMbJw=

Share this newsletter on

Related newsletters

Filahome.com

Categories: Hobby | Leisure
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

© 2019