Bekijk dit bericht in je browser
 
Filip Van Laecke vervangt Leentje Grillaert in deputatie

Provincieraadslid Filip Van Laecke (CD&V) wordt de opvolger van gedeputeerde Leentje Grillaert. Grillaert werd federaal verkozen en gaat zetelen in de Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers.
Filip Van Laecke neemt de bevoegdheden van Leentje Grillaert over. Zijn mandaat als gedeputeerde gaat in op woensdag 10 juli 2024, de dag waarop Leentje Grillaert haar eed als Kamerlid aflegt.
 
Erfgoedsite Ename heropent feestelijk

De provinciale Erfgoedsite Ename verwelkomt jou op zaterdag 6 en zondag 7 juli met een feestelijk openingsweekend. Maak kennis met de nagelnieuwe vaste tentoonstelling, een tof familieparcours, een gezellig erfgoedcafé met terras en een originele erfgoedshop. Tijdens het openingsweekend geniet je van gratis toegang en extra activiteiten zoals workshops, demonstraties en lezingen.
Daarna kan je van woensdag tot en met zondag deze erfgoedsite in de Vlaamse Ardennen bezoeken.
 
Vier 11 juli met de Provincie in domein Puyenbroeck

Op donderdag 11 juli viert de Provincie Oost-Vlaanderen de Vlaamse Feestdag in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het grootste recreatiedomein van Oost-Vlaanderen pakt uit met Vlaamse topartiesten waaronder Metejoor en heel wat randanimatie. Ook andere activiteiten in het domein zoals fietsen, roeien, minigolf … zijn die dag gratis. Zo wordt het een groot feest voor het hele gezin.
 
Het bestuur

Provincieraad
Meest recente zitting: woensdag 26 juni.
Volgende zitting: op woensdag 11 september om 14 uur. Je kan de zittingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.

Deputatie
 
UiT in Oost-Vlaanderen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Charles de Kerchovelaan 189 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Kurt Moens